maritbet girişmaritbet
BGB Yapı, yalıtım sektörünün alışkanlıklarını değiştiriyor

BGB Yapı, yalıtım sektörünün alışkanlıklarını değiştiriyor

BGB Yapı, yerli ve aynı zamanda insan ve çevre sağlığını dikkate alan malzemelerin Türkiye’de üretilmesinde öncülük ediyor

Türkiye geneli distribütörlüğünü 2008 yılında aldığı “CelluBOR” markası ile pazarda fark yaratan BGB Yapı, yalıtım sektörünün alışkanlıklarını değiştiriyor.

Faaliyetleri hakkında açıklama yapan BGB Yapı Bayi ve Satış Müdürü Abdullah Şanlı, 2005 yılında Türkiye'de bir ilke imza attıklarını söyledi. Şanlı, söz konusu tarihte Konya'daki fabrikada CelluBOR markasıyla bor katkılı selülozik yalıtım malzemesini üretmeye başlayan Çağ Mühendislik'in, bayilikler ve dağıtım noktasında Türkiye genelinde distribütörlük anlaşmasını BGB Yapı İnşaat Limited Şirketi ile yaptığını söyledi.

BGB Yapı firmasının dağıtımın yanı sıra uygulamasını da yaptığı CelluBOR'un faaliyetlerini İstanbul ve Sakarya merkezli olarak sürdürdüğünü anlatan Şanlı, “Dünyanın küresel ısınma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı, ısıtma ve soğutma maliyetlerinin arttığı günümüzde yalıtımın gerekliliği öne çıkıyor. Firmamız da bu doğrultuda alternatif enerji kaynaklarımızın kullanımına dikkat çekerek, yeni, yerli ve aynı zamanda da insan ve çevre sağlığını dikkate alan malzemelerin Türkiye'de üretilmesinde öncülük ediyor. CelluBOR'un üretiminde geri dönüştürülmüş atık kâğıt ve bor mineralleri kullanılıyor. Bu sayede ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan CelluBOR aynı zamanda yüzde 70'e yakın yakıt tasarrufu sağlıyor” dedi.

Farklı özellikler bir arada

“Tamamen doğal, kimyasal ve kanserojen madde içermeyen CelluBOR'un içerisinde kullanılan malzemelerin tamamı Türkiye'den temin ediliyor” ifadelerini kullanan Şanlı,“Yüzde 100 doğal malzemelerden üretilen CelluBOR, ısı, ses, yangın, anti bakteriyel, nem ve rutubete karşı dayanıklılık ve koruyucu özelliği bir arada barındıran özel bir yalıtım malzemesi” diye konuştu.

Yalıtım sektöründe çevreci, doğal ve tasarruf sağlayan ürünlerin üretiminin ve kullanımının daha da yaygınlaşması gerektiğini belirten Şanlı, BGB Yapı'nın faaliyetlerini Kocaeli ve Sakarya'da da sürdürdüğünü söyledi. Şu ana kadar Türkiye'nin birçok yerinde uygulamaları olan CelluBOR'un 26 kayıtlı bayisi olduğuna dikkat çeken Şanlı, BGB Yapı olarak CelluBOR markasının ülke geneline yayılması için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cellubor, ısı ve ses yalıtımı ile önemli projelerde yer alıyor
  • 27.04.2015 13:26

Cellubor, ısı ve ses yalıtımı ile önemli projelerde yer alıyor

Çağ Mühendislik Genel Müdürü Hüseyin Dölek, 38. Yapı Fuarı Turkeybuild’de ısı ve ...

İzocam'da yüzde 30'a yakın ciro artışı!
  • 28.02.2018 10:18

İzocam'da yüzde 30'a yakın ciro artışı!

İzocam Genel Direktörü Gökçe "Yılın son 3 çeyreğinde; bir önceki yılın aynı döne ...

'Isı yalıtımıında kalitesiz, ucuz mal seçmeyin'
  • 19.01.2018 11:52

'Isı yalıtımıında kalitesiz, ucuz mal seçmeyin'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk "Bir binayı projelendirir ...

Yalıtım sektörü yeni teknolojilerle büyüyor
  • 24.11.2016 10:00

Yalıtım sektörü yeni teknolojilerle büyüyor

Son yıllarda önemi giderek artan yalıtım sektörü, yeni ürünlerle ve teknolojiler ...

Eryap iki dalda ihracat ödülüne layık görüldü
  • 02.06.2014 15:08

Eryap iki dalda ihracat ödülüne layık görüldü

Eryap, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından iki dalda ‘Başarılı ...

PANELDER, panel üreticilerini bir çatı altında topladı
  • 23.05.2014 14:21

PANELDER, panel üreticilerini bir çatı altında topladı

Yalıtım sektöründe faaliyet gösteren ve ülkemizin önde gelen firmalarından oluşa ...