maritbet girişmaritbet
BauMax engelleri kaldırıyor

BauMax engelleri kaldırıyor

9 ülkede, toplam 160 marketi, 11 bin çalışanı ile faaliyet gösteren Avusturyalı dev yapı marketi zinciri bauMax, yaklaşık 20 yıldır engelliler için başarılı projelere imza atıyor

BauMax'ın bu çerçevede sürdürdüğü “İnsana Değer Programı”, bugüne kadar binlerce engellinin iş yaşamına adım atmasını sağlamış bulunuyor. bauMax'ın “İnsana Değer Programı”nın temelini ise; engelli vatandaşları destekleyen kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak ve istihdam - staj olanakları sağlamak oluşturuyor. 

BauMax bu proje ile engelli insanların toplum içerisindeki yerini sağlamlaştırmayı, yetenekleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi, engelli insanlara iş hayatında tecrübe imkanı sağlamayı ve toplum içerisinde kendilerine olan güven duygularının güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

bauMax, toplumun aynı haklara sahip bireyleri olarak gördüğü engelli vatandaşların istihdamı için geliştirdiği "İnsana Değer Programı" ile binlerce engelliyi iş hayatına kazandırıyor.  Engelli istihdam oranını yüzde 5'e çıkarmayı hedefleyen bauMax'ın Türkiye Genel Müdürü Rainer Wendelberger, bu programla dünya çapında 200'den fazla engellinin şirket bünyesinde istihdam edildiğini söyledi. Türkiye'deki mağazalarında ise 15 engellinin istihdam edildiğini belirten Wendelberger, "Bu oranı yılsonuna kadar 19'a, 2014'te ise 30'a çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz engelli çalışan oranını yüzde 5'e çıkarmak. Biz kişilerin engellilik oranına bakmıyoruz. Kişi % 40'ın üzerinde engelli bile olsa, bünyemizde istihdam etmeye gayret ediyoruz" dedi. 

Her yıl “Aksiyon Günü” düzenliyor

Engelli çalışanlarının daha ziyade insan kaynakları, mal kabul, temizlik gibi departmanlarda çalıştığını kaydeden Wendelberger, yeteneğine göre ofislerde de görevlendirildiklerini söyledi. bauMax bünyesinde istihdam edilen otizmlilerin ise şirket bünyesinde çok başarılı işlere imza attıklarını belirten Wendelberger, şunları aktardı:
"Otizmli arkadaşlarımız özellikle market müdürlerinin yardımı ve personel desteğiyle çalışıyorlar. Bu süreçte çiçek ve bitkilerle özel bir  bağ kurduklarını fark ettik. Bu nedenle onları daha çok bahçe malzemesi reyonlarımızda istihdam ediyoruz." 

bauMax tüm bu çalışmalarının yanı sıra, 2007 yılından beri çalışanları ile birlikte, İnsana Değer Ödülü (Human Award) çerçevesinde, resmi kurum ve kuruluşlarla beraber de projeler geliştirerek hayata geçiriyor.
bauMax – Türkiye'de de sosyal sorumluluk bilinci büyük önem taşıyor. bauMax, Türkiye'de faaliyette bulunduğu ve önümüzdeki dönemlerde faaliyete geçeceği diğer şehirlerde de, engelli vatandaşlara yönelik sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeyi, en önemli şirket hedefleri içerisine almış bulunuyor. Bu çerçevede de bauMax, her yıl Ekim ayında “Sınırların olmadığı, engellerin aşıldığı bir yer mutlaka vardır!” sloganı ile kapılarını bir günlüğüne engelli vatandaşlarımıza açıyor.  Özel durumu olan vatandaşları topluma kazandırmaya yönelik, “Aksiyon Günü” ismini taşıyan bu anlamlı etkinlikte engelli çocuklar ve gençler, bauMax'ın dünya çapındaki tüm mağazalarında bir tam gün boyunca çalışma imkanı buluyorlar.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

bauMax sevgililere en antiklişe hediyeleri sunuyor
  • 28.01.2014 11:02

bauMax sevgililere en antiklişe hediyeleri sunuyor

bauMax Max Abi’nin önerileri ile sevgilinize en güzel hediyeyi alabilirsiniz ...

Baumax propart ile yaşam alanınıza modern ve şıklık kazandırın
  • 27.11.2013 10:20

Baumax propart ile yaşam alanınıza modern ve şıklık kazandırın

“Hep ucuz en ucuz” sloganıyla hizmet veren bauMax’ın birbirinden yeni ve farklı ...

BauMax engelleri kaldırıyor
  • 19.11.2013 10:38

BauMax engelleri kaldırıyor

9 ülkede, toplam 160 marketi, 11 bin çalışanı ile faaliyet gösteren Avusturyalı ...

Baumax, yılbaşı ruhunu evinize taşıyor
  • 11.11.2013 14:55

Baumax, yılbaşı ruhunu evinize taşıyor

Yeni bir yılı daha karşılamaya hazırlanırken bauMax, hem evinizi süslemeniz hem ...

BauMax ürünleriyle sıcak bir kış
  • 28.10.2013 14:06

BauMax ürünleriyle sıcak bir kış

BauMax'ın birbirinden farklı ürünleriyle evinizi sıcacık bir kışa hazırlanın ...