maritbet girişmaritbet
Aygenli İnşaat yap-sat işi ile yüzde 35 büyüme hedefliyor

Aygenli İnşaat yap-sat işi ile yüzde 35 büyüme hedefliyor

Ticarete 1946'da adım atıp 1995'ten itibaren inşaat sektörüne yönelen Aygenli İnşaat, yap-satlar üzerinde yoğunlaştı. 2000'li yıllara kadar kamuya yönelik çalışmalar sürdürdüklerini, bu tarihten itibaren özel sektör çalışmalarına ağırlık verdiklerini anlatan Aygenli İnşaat Halkla İlişkiler Müdürü Ayten Aygenli, 2010'da ise ilk yap-sata başladıklarını söyledi

 

Asfalya isimli projelerini tamamlama aşamasında olduklarını ve Ağustos ayında evleri teslim edeceklerini bildiren Aygenli, yeni projeler için yeni arsa arayışlarının sürdüğüne işaret etti. Projelerinin 2 bloktan oluştuğunu ve toplamda 44 daire bulunduğunu ifade eden Aygenli, dairelerin 2+1 olarak planlandığını ve büyüklüklerinin ise 142 ve 170 metrekare arasında değiştiğini kaydetti. "Boyundan büyük 2+1'ler" sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Aygenli, çalışmalarının bununla sınırlı olmayıp Türkiye genelinde projelere imza attıklarını açıkladı. Sabit 15 kişi ile çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu rakamın projelere göre 100'e kadar çıkabildiğini belirten Aygenli, konut, fabrika, endüstriyel yapılar ve kamu ihaleleri olmak üzere inşaatın hemen tüm dalarında hizmet verdiklerini aktardı.
 
Hedef, yüzde 35 büyümek
 
Mersin'de yap-satları öncesinde Evkur binasını teslim ettiklerini kaydeden Ayten Aygenli, iyi bir yılı geride bıraktıklarını ve bu dönemde yüzde 20 civarında büyüdüklerini söyledi. Bu yılın da oldukça iyi başladığına ve taleplerin giderek arttığına işaret eden Aygenli, yılsonunda yaklaşık yüzde 35 büyüme hedefleri bulunduğunu anlattı. Özellikle narenciye sezonunun iyi gitmesi nedeniyle narenciye paketleme fabrikası yatırımlarının arttığını ve bu artışın iş hacimlerine yansıdığını belirten Aygenli, önümüzdeki dönemde şehir dışında bir AVM projesi ile narenciye paketleme fabrikası projesine başlayacaklarını bildirdi. Bölgede devlet yatırımlarının artmaya başladığına da dikkat çeken Aygenli, "Hükümet son dönemlerde Mersin'in elinden tutmaya başlamasıyla birlikte ciddi yatırımlar başladı. Bu yatırımlara özel sektör yatırımları da eklenince sektör oldukça hareketlendi. Kentimizde inşaat sektörünün önümüzdeki süreçte de hareketli yapısını koruyacağına inanıyorum" dedi.
 
Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çimsa'dan Mersin'e 1,5 milyar liralık yatırım
  • 07.05.2024 10:27

Çimsa'dan Mersin'e 1,5 milyar liralık yatırım

Çimsa, yeni tesis kapasitesinin yaklaşık yüzde 90'nını dünya pazarlarına ihraç e ...

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak
  • 02.08.2023 15:26

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa) Varya ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...