maritbet girişmaritbet
Armada duvar kağıdı ithalatını önlemeyi hedefliyor!

Armada duvar kağıdı ithalatını önlemeyi hedefliyor!

Duvar kâğıdı üretimine geçen yıl Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde başlayan Armada, ithalatı önlemeyi öncelikli hedef olarak belirledi

Duvar kâğıdı üretimine geçen yıl Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde başlayan Armada, ithalatı önlemeyi öncelikli hedef olarak belirledi.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde geçen yıl duvar kağıdı üretimine başlayan Armada, ithalatı önlemeyi öncelikli hedef olarak belirledi. Firma, ikinci adım olarak ihracatını artırmayı planlıyor. 11 ülkeye ihracat yaptıkları bilgisini veren Armada Duvar Kâğıdı Yönetim Kurulu Başkanı Seyfetullah Işık, 2014 yılı sonuna kadar, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ülkeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nu da içine alan 50 ülkeye ihracat hedeflediklerini açıkladı. İç piyasada ‘seçkin bir bayi ağı' oluşturduklarını söyleyen Işık, hedeflerinin yılsonuna kadar yurtiçinde yüzde 30'luk pazar payına ulaşmak olduğunu söyledi.

MTOSB'de 10 bini kapalı toplam 18 bin metrekare alanda, son teknoloji makinelerle üretim yaptıklarını ifade eden Işık, aylık 1 milyon metre üretim kapasitesine sahip olduklarını ve çalışmalarını 70'e yakın personel ile sürdürdüklerini kaydetti. Decowall markası ile vinyl ve tekstil tabanlı 250'yi aşkın desen çeşidine sahip olduklarını aktaran Seyfetullah Işık, bu rakamı 2014 yılı sonuna kadar 500'e çıkarma hedefinde olduklarını vurguladı.

İnsan ve çevre sağlığına büyük önem verdiklerini söyleyen Seyfetullah Işık, bu nedenle duvar kâğıdı üretiminde su bazlı boyalar kullandıklarını anlattı. Işık, kalite kontrol uzmanları gözetiminde çalıştıklarını, çevreci teknoloji sayesinde üretilirken de kullanılırken de sağlıklı, duvarların nefes almasına izin veren, temizliği kolay ve 10 yıl ömürlü duvar kâğıtları ürettiklerini dile getirdi.

2 milyon TL'yi aşan çevre yatırımı gerçekleştirdiklerini açıklayan Işık, "Yaptığımız çevre yatırımıyla, bu alandaki en son teknolojiye sahip baca arıtma sistemini kurup, çıkan havayı 700 derecede yakıp dışarı veriyoruz. Çünkü insan sağlığı bizim için en önemli unsurların başında geliyor" diye konuştu.

Fabrikayı kurarken vinyl kaplama makinesi yatırımı gerçekleştirdiklerini anlatan Işık, "Bu makine Türkiye'de ilk kez kuruldu. Bu yatırımla, duvar kâğıdı üretiminde dünyanın en son ve hızlı teknolojisine sahip olduk" dedi. Işık, yurtdışında eğitim almış profesyonel bir ekiple hizmet verdiklerini, çok ciddi bir altyapı hazırladıklarını, özellikle bu sektörde öne çıkan İtalya, Almanya ve Belçika'da araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Tasarımlarının şirket bünyesinde 3 kişilik bir ekip tarafından oluşturulduğunu dile getiren Işık, İtalyan, Belçikalı ve Alman tasarımcılarla ortak çalışmalar yaptıklarına değindi.

"Yurtiçinde ve yurtdışında istikrarlı şekilde büyüyoruz" diyen Işık, geçen yıl Almanya, Irak, İran, Dubai fuarlarına katılarak yurtdışındaki etkinliklerini artırmaya çalıştıklarını dile getirdi. Avrupa'dan ithal edilen en kaliteli duvar kâğıtlarının kalitesinde üretim yapmayı hedeflediklerini açıklayan Işık, fiyatlarının ise yüzde 50 daha uygun olacağını söyledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Duvar kağıdı ithalatında tarife kontenjanı belirlendi
  • 20.08.2021 11:10

Duvar kağıdı ithalatında tarife kontenjanı belirlendi

Duvar kağıdı ve benzeri eşyanın ithalatında 3 yıl süreyle tarife kontenjanı uygu ...

Armada duvar kağıdı ithalatını önlemeyi hedefliyor!
  • 06.04.2013 08:38

Armada duvar kağıdı ithalatını önlemeyi hedefliyor!

Duvar kâğıdı üretimine geçen yıl Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde başla ...