maritbet girişmaritbet
Armada Duvar Kağıdı, iç pazarın yüzde 30'unu hedefliyor!

Armada Duvar Kağıdı, iç pazarın yüzde 30'unu hedefliyor!

MTOSB'de geçen yıl duvar kâğıdı üretimine başlayan Armada Duvar Kâğıdı, sektördeki ithalatın önüne geçmeyi hedefliyor

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) geçen yıl duvar kâğıdı üretimine başlayan Armada Duvar Kâğıdı, sektördeki ithalatın önüne geçmeyi hedefliyor. Armada Yönetim Kurulu Başkanı Seyfetullah Işık, öncelikli hedeflerinin iç pazarda güçlenmek, ardından da ihracatlarını artırmak olduğunu söyledi. Halen 11 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Işık, 2014 yılı sonuna kadar başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ülkeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nu da içine alan 50 ülkeye ihracat hedeflediklerini açıkladı. İç piyasada da seçkin bir bayi ağı oluşturduklarına dikkat çeken Işık, hedeflerinin yılsonuna kadar yurtiçinde yüzde 30'luk pazar payı oluşturmak olduğunu söyledi.

Tasarım ekibi Avrupa'da eğitim aldı
 
MTOSB'de 10 bini kapalı toplam 18 bin metrekare alanda son teknoloji makinelerle üretim yaptıklarını anlatan Işık, aylık 1 milyon metre üretim kapasitesine sahip olduklarını ve çalışmalarını 70'e yakın personel ile sürdürdüklerini ifade etti. Decowall markası ile vinyl ve tekstil tabanlı 250'yi aşkın desendeki duvar kâğıtları ile piyasada olduklarını kaydeden Seyfetullah Işık, bu rakamı 2014 yılı sonuna kadar 500'e çıkaracaklarını vurguladı.
 
İnsan ve çevre sağlığına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Seyfetullah Işık, Decowall markasıyla yaptıkları üretimde son teknoloji makineler ile su bazlı boyaları kullandıklarını anlattı. Kalite kontrol uzmanları gözetiminde çalıştıklarına dikkat çeken Işık, insan sağlığına önem veren çevreci teknoloji sayesinde üretilirken de kullanılırken de sağlıklı, duvarların nefes almasına izin veren, temizliği kolay, yaşam alanlarını olabildiğince canlandıran 10 yıl ömürlü duvar k‚ğıtları ürettiklerini söyledi.
 
Fabrikayı kurarken Coting (Vinyl kaplama makinesi) yatırımı gerçekleştirdiklerine de değinen Işık, "Bu makine Türkiye'de ilk kez kuruldu. Bu yatırımla duvar kâğıdı üretiminde dünyanın en son ve hızlı teknolojisine sahip oluyoruz. Kâğıt tabanlı Vinyl ve tekstil tabanlı duvar kâğıtları üretebiliyoruz" dedi.
 
Yurtdışında eğitim almış profesyonel bir ekiple hizmet verdiklerini vurgulayan Işık, çok ciddi bir altyapı hazırladıklarını, özellikle bu sektörde öne çıkan İtalya, Almanya ve Belçika'da araştırmalar yaptıklarını söyledi. Tasarımlarının şirket bünyesinde bir ekiple oluştuğunu dile getiren Işık, İtalyan, Belçikalı ve Alman tasarımcılarla ortak çalışmalar yaptıklarına değindi.
 
Fiyatlar rakipten yüzde 50 ucuz olacak
 
Duvar kağıdı üretiminin zahmetli bir iş olduğunu, renk ve desen konusunda çok ciddi çalışılması, teknoloji transferi yapılması gerektiğini kaydeden Seyfetullah Işık, üretilen ürünün kalitesi kadar ürünün insan ve çevre sağlığına da zarar vermemesini göz önünde bulundurduklarını söyledi. Bu nedenle 2 milyon TL'nin üzerinde çevre yatırımı gerçekleştirdiklerini açıklayan Işık, şu bilgileri verdi: "Yaptığımız çevre yatırımıyla bu alandaki en son teknolojiye sahip Baca Arıtma Sistemi'ni (RTO) kurup, çıkan havayı 700 derecede yakıp dışarı veriyoruz çünkü insan sağlığı bizim için en önemli unsurların başında geliyor." Avrupa'dan ithal edilen en kaliteli duvar k‚ğıtlarının kalitesinde üretim yapacaklarını açıklayan Işık, fiyatlarının ise Avrupa ürününe oranla yüzde 50 daha uygun olacağını vurguladı. Işık, "Böylece rekabetçi olabileceğiz" dedi.
 
Derya EĞRİCAN GÜLEÇ/Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir için büyük tehlike! Tüm şehir yerle bir olabilir!
  • 10.12.2020 10:44

İzmir için büyük tehlike! Tüm şehir yerle bir olabilir!

İzmir depremi sonrasında yapılan araştırmada, şehir genelindeki çoğu binanın 199 ...

'65 yeni OSB ile 1 milyon ilave istihdam'
  • 09.12.2017 16:28

'65 yeni OSB ile 1 milyon ilave istihdam'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuru ...

Armada Duvar Kağıdı 2014 yılı sonuna kadar 50 ülkeye ihracat hedefliyor!
  • 25.03.2013 16:02

Armada Duvar Kağıdı 2014 yılı sonuna kadar 50 ülkeye ihracat hedefliyor!

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) geçen yıl duvar kâğıdı üretimi ...

Armada Duvar Kağıdı, iç pazarın yüzde 30'unu hedefliyor!
  • 16.03.2013 09:21

Armada Duvar Kağıdı, iç pazarın yüzde 30'unu hedefliyor!

MTOSB'de geçen yıl duvar kâğıdı üretimine başlayan Armada Duvar Kâğıdı, sektörde ...

Teknopanel yeni yatırımıyla kapasitesini yüzde 30 artıracak!
  • 31.07.2012 15:28

Teknopanel yeni yatırımıyla kapasitesini yüzde 30 artıracak!

Sakarya 2'nci OSB'de gerçekleştirecekleri yatırımla kapasitelerini yüzde 30 artı ...

Mersin ilk yerli otomobili üretmeye hazırlanıyor!
  • 29.06.2012 11:20

Mersin ilk yerli otomobili üretmeye hazırlanıyor!

İlk yüzde yüz yerli otomobil CMK Group önderliğinde planlandı. Çok kısa süre içi ...