maritbet girişmaritbet
Anel Elektrik, 8. Uluslararası Havalimanı Projesi için Mashreq Bank ile anlaştı!

Anel Elektrik, 8. Uluslararası Havalimanı Projesi için Mashreq Bank ile anlaştı!

Yüzde 100 Türk sermayeli mühendislik şirketi Anel, Körfez bölgesinde edindiği tecrübe ve güvenilirliği neticesinde, herhangi bir Türk bankasının kontr garantisine ihtiyaç duyulmaksızın, Birleşik Arap Emirlikleri’nin önde gelen finans kuruluşlarından biri olan Mashreq Bank ile 106 Milyon Dolarlık (AED 392 Mn) finansman paketi imzaladı

Mashreq Bank tarafından Anel'e sağlanan 106 milyon dolar tutarındaki finansman paketinin imza töreni, Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan ve Mashreq Bank yetkililerinin katılımıyla Dubai'de gerçekleşti. 
Elektrik altyapısı Türk mühendislik şirketi Anel tarafından gerçekleştirilen ve yakın zamanda hizmete açılması beklenen Katar Yeni Doha Uluslararası Havalimanı da geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.

2013 yılında üstlendiği ve devam etmekte olan projeleriyle birlikte iş hacmi yaklaşık 1,2 Milyar Doları bulan Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında aldıkları büyük ölçekli işlerle, şirketin ekonomik varlığını arttırmaya devam ettiklerini belirtti.

Bülent Batukan; “Biz Anel olarak 27 yıldır, büyük ölçekli konut projelerinden, hastanelere; teknoloji merkezlerinden, uluslararası havalimanlarına kadar her biri ayrı mühendislik yetkinliği gerektiren birçok projeye imza attık. Yüksek mühendislik kalitesi ile tamamladığımız nitelikli projeler önemli bir elektromekanik taahhüt oyuncusu olarak yurtiçinde ve yurtdışında tercih edilirliğimizi sağlıyor. Yürütmekte olduğumuz projelerin %80'e yakınını daha önce çalıştığımız müşterilerimizden aldığımız işler oluşturuyor. Bu durum hizmet kalitesindeki iddiamızı destekliyor. Anel Elektrik olarak 2012 yılında imzalamış olduğumuz 471mn usd tutarındaki yeni proje kontratları ile  2016 yılı sonuna kadar yaklaşık 600 mn usd büyüklüğündeki backlog seviyelerine ulaştık. Elektrik altyapı işlerini aldığımız Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı, Abu Dhabi'nin ticari ve turistik büyümesini sürdürebilmek için Emirlik çapında bir stratejinin sonucu. Önümüzdeki yıllarda artacağı beklenen talebi dünya standartlarında servis kalitesi ile karşılayabilmek amacı ile oluşmuş bu proje aynı zamanda Abu Dhabi Hükümeti'nin 2030 planının bir parçası. Yıllık 27 milyon yolcu kapasiteli bu yeni terminal binası, 703,000 metrekarelik büyüklüğü ile kilometrelerce uzaklıktan bile görülebilecek ve bölgedeki en etkileyici mimari yapılardan biri olacak.” dedi.  Türk mühendisliğini dünyaya ihraç ettiklerinin altını çizen Batukan sözlerine şöyle devam etti: “Biz bir Türk firması olarak uluslararası alanda dahil olduğumuz başarılı projelerde ülkemiz adına çok büyük gurur duyuyoruz. Dünya standartlarında servis kalitesi taahhüdü ile başlanan Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı projesini de yine Anel'e yakışır şekilde tamamlayacağız.” 

Kısaca Mashreq Bank hakkında; 

Dubai merkezli bir Umman bankası olan Mashreq Bank 1967 yılında kuruldu ve bugün Birleşik Arap Emirlikleri'nin önde gelen finans kuruluşlarından biri oldu. 

Ülkenin vizyonunu besleyen önemli finans kaynaklarından biri olan Mashreq Bank, Birleşik Arap Emirlikleri'nin büyümesi için katkı sağlayacak Abu Dhabi Havalimanı projesini de destekliyor. Bu çerçevede yüzde 100 Türk şirketi Anel Elektrik'e de herhangi bir Türk bankası kontr garantisi olmadan yüksek rakamlı bir kredi temin etti. 106 Milyon Dolarlık bu kredi, özellikle körfez bölgesi iş hacmi ve şirketin güvenirliğini ön plana çıkardığı için önem kazanıyor. 

Kısaca Abu-Dhabi Uluslararası Havalimanı hakkında:

Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı terminali, şehrin bir iş ve turizm merkezi olarak büyümesini sağlamak amacıyla, Abu Dhabi'nin 2030 yılı projeksiyonunun bir parçası olarak tasarlanmıştır ve 2017 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Bu proje hükümetin Abu Dhabi'yi turizm merkezi haline getirebilmek için hazırladığı önemli parçalardan biridir. 

Abu Dhabi'nin en büyük binası olacak ve 703 bin metrekare alana kurulacak MTC terminal binası, öncelikli geçit olacak ve ülkenin ulusal taşıyıcılığına yapan Etihad Airways'e de ev sahipliği yapacak. 

MCT binası Abu Dabi'nin en büyük ve mimari olarak en görkemli binası olarak tasarlanmış. Yapılacak olan yeni bina orta saha terminali olarak seçildiği için havaalanındaki iki pist arasında yer almakta. 

MTC Terminali inşaatı Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı geliştirme projesinde önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Genişleme projesinin başladığı 2006 yılından bu yana, 2008 yılında 4.100 metre uzunluğunda ve 60 metre çapında bir pist ile F A-380 uçaklarının kontrol edilebileceği bir pist inşa edilmiş. Şu anda Etihad Airways için hizmet veren ve 2008 yılında açılan 3.terminal 33 Chek-in kontuarına ve 70 bin metrekarelik bir alana sahip. 

Yeni Abu-Dhabi terminali yolcu yürüme mesafesini minimuma indirmek ve uçak park alanını maksimuma çıkarmak için tasarlanmıştır. X şeklinde mimarisi olan terminalin planına geniş analizler sonucunda karar verilmiştir. 39 kapısı bulunan terminalin kapı sayısı 49'a kadar genişletilebiliyor. 

Anel Elektrik tarafından tamamlanan işlerden bazıları: 

Havalimanları: Katar Yeni Doha Havalimanı, Mısır Kahire Havalimanı, Gürcistan Batum ve Tiflis Havalimanları, İstanbul Atatürk, İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa Havalimanları 
Kültür ve Spor Tesisleri: Katar Kongre Merkezi, Vehbi Koç Vakfı Eğitim ve Kültür Merkezi, Garanti Kültür Merkezi
Oteller: İstanbul Four Seosons Hotel Bosphorus, İstanbul Shangri La Hotel, İstanbul Wyndham Hotel, Hilton Otelleri( Kütahya, Konya, Urfa,Mardin)
Alışveriş Merkezleri: Marmara Forum AVM, İstanbul Forum AVM, Kuyumcukent
Endüstriyel Binalar: Ford Otosan Gölcük Fabrikası, 
İş Merkezleri: BP Bakü Merkez Ofis Binası, Anel İş Merkezi, Al Handasa Kompleks ( Katar ), Al Reem Tower (Katar), Sun Plaza,HSBC Genel Müdürlük Binası, Aygaz Genel Müdürlük Binası
Teknolojik Binalar: Sabancı Üniversitesi Nano Teknoloji Merkezi, Gürcistan, Merkez Referans Laboratuvarı, Turkcell Kartal ve Maltepe ve 17 Operasyon Merkezi
Konut Projeleri: Büyükhanlı Beşiktaş ve Akatlar Rezidansları, Kasaba Villaları

Devam Eden İşlerden Bazıları:
•    Marmaray Batırma Tüp Tünel Projesi, 
•    Hamad Sağlık Kenti Katar( Hamad Medical City), 
•    İŞ GYO Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi, 
•    Ford Otosan Yeniköy Fabrikası, 
•    42 Maslak Karma Projesi, 
•    Gaziantep Forum AVM, 
•    Mekke Tren İstasyonu, 
•    Ormanada, 
•    Marriot Hotel Rusya, 
•    Gazprom Kış Sporları Merkezi Rusya.

Yeni Alınan İşler: 
•    Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı
•    Tekfen Bakü Olimpik Stadı 
•    Katar Doha Araştırma ve Geliştirme Kompleksi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Anel, Katar Metro Projesi’nin ana sözleşmesini imzaladı
  • 28.07.2016 14:35

Anel, Katar Metro Projesi’nin ana sözleşmesini imzaladı

Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş., Katar Red Line South Elevated and A ...

Anel Elektrik, Anelyapı Gayrimenkul’den hisse aldı
  • 12.07.2014 11:28

Anel Elektrik, Anelyapı Gayrimenkul’den hisse aldı

Anel Elektrik, gayrimenkul alım satımı kiraya verilmesi, inşaat işleri ile iştig ...

Anel Elektrik, Bakü Olimpiyat Stadyumu’nu aydınlatacak
  • 01.11.2013 14:17

Anel Elektrik, Bakü Olimpiyat Stadyumu’nu aydınlatacak

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de inşasına devam edilen Bakü Olimpiyat Stadyumu pro ...

Anel Elektrik, 8. Uluslararası Havalimanı Projesi için Mashreq Bank ile anlaştı!
  • 08.10.2013 08:43

Anel Elektrik, 8. Uluslararası Havalimanı Projesi için Mashreq Bank ile anlaştı!

Yüzde 100 Türk sermayeli mühendislik şirketi Anel, Körfez bölgesinde edindiği te ...

Bakü Olimpiyat Stadyumu’nu Anel Elektrik aydınlatacak!
  • 02.08.2013 09:38

Bakü Olimpiyat Stadyumu’nu Anel Elektrik aydınlatacak!

Tekfen İnşaat tarafından hayata geçirilen Bakü Olimpiyat Stadyumu projesinin ele ...

Anel Elektrik, Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı'nda işe başlayacak!
  • 20.06.2013 12:18

Anel Elektrik, Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı'nda işe başlayacak!

Anel Elektrik Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasında alt yükl ...