maritbet girişmaritbet
Aktay Turizm büyük otellere imza atacak!

Aktay Turizm büyük otellere imza atacak!

Turizm sektöründe faaliyet gösteren Aktay Grubu, dünyadaki en zengin turisleri çekecek tesisler inşa edecek

 

Turizm sektöründe faaliyet gösteren Aktay Grubu, dünyadaki en zengin turisleri çekecek tesisler inşa edecek.
Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri AŞ, halihazırda Antalya Belek'teki Ela Quality Resort Otel'ini bünyesinde bulunduruyor. Aktay Grubu, dünyada vergilendirilmiş milyonerlerin en yoğun bulunduğu ikinci ülke olan Almanya'dan yılda 15 bin üst gelir grubu turisti Türkiye'ye çekmeyi hedefliyor.
 
Ela Quality Resort Hotel'de uyguladığı 'puravida sistemi' ile sektörde bir ilke imza atarak fark oluşturan Aktay Grubu, dinlenme ve eğlencenin bir arada sunulduğu, zengin sınıfa hitap eden bu konsepte sahip yeni otelleri hizmete açacak. Bu yatırımla dünya genelindeki milyonerleri çekmeyi hedefleyen Aktay Turizm, her yıl 15 bin Alman milyoneri otellerinde ağırlamayı planlıyor. Alman tur operatörü TUI ile stratejik iş ortaklığı yaptıklarını hatırlatan Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri CEO'su Vadi Karatopraklı, şunları söyledi: "Alman turizm devi TUI'nın Türkiye'deki stratejik ortağıyız. TUI ile yaptığımız anlaşmaya göre Türkiye'ye 2015 yılından itibaren Puravida kalitesinde 5 otel işletmesini kazandıracağız. Ela Otel'de yılda 29 farklı milletten 35 bin kişiyi ağırlıyoruz. Bunun 8 bini Alman. Hedefimiz 2015'e kadar 15 bin Alman'ı otelimizde ağırlamak. Yeni otel yatırımlarımızla bu süreci hızlandıracağız." Yeni tesisler için Didim'de 164 bin metrekarelik, Antalya Demre'de ise 71 bin metrekarelik iki arazi satın aldıklarını belirten Karatopraklı şunları söyledi: "Grubumuzun Türkiye genelinde 20 yeni yatırım projesi bulunuyor. Seferihisar, Pamucak, Özdere, Didim, Demre, Antalya sahilleri öncelikli yatırım bölgelerimiz. Didim'deki tesisin 350-400 odalı olması planlanıyor. Proje çalışmalarına başladık. Demre ise Kemer'den sonraki tatil yapılabilecek en güzel yer. Didim'e göre daha fonksiyonlu bir yer. TUI adına veya Ela Quality Resort kalitesinde yeni 2 tesisi bu bölgelerde hizmete açacağız." Didim ve Demre'nin dışında Kemer, Belek ve Side'de arazi ve otel satın alma çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Karatopraklı, İstanbul'da her biri en az 200 odalı 2 otel yapmak için çalışma yaptıklarını söyledi.
 
Dünyadaki ekonomik sorunların Türk turizmini de zora sokabileceğini anlatan Karatopraklı, bu yıl Türkiye'ye gelen Rus turist sayısının yüzde 15 azaldığını söyledi. Rusya'dan turist getiren tur operatörlerinin uçak kapasitelerini daralttığını anlatan Karatopraklı, "Petroldeki her 1 dolarlık düşüşün Rus ekonomisinde 35 milyar dolarlık küçülmeye sebep veriyor. Rus ekonomisindeki daralmanın çalışan maaşlarına ve dolayısıyla tatil bütçelerine doğrudan yansıyor olması, Türk turizm sektörü tarafından yakından takip edilmeli."dedi.
Yakup Çetin / Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Denize sıfır bir tatil köyü için 5 yıldızlı fırsat!
  • 15.12.2014 10:16

Denize sıfır bir tatil köyü için 5 yıldızlı fırsat!

Akbank, turizmin kalbi Antalya Belek’te denize sıfır tatil köyünü satışa çıkardı ...

Antalya’da satılık lüks villa için…
  • 02.10.2014 09:27

Antalya’da satılık lüks villa için…

Antalya Belek’te bulunan villalar satılık ya da takas için alıcılarını bekliyor ...

Özak GYO ile Aktay Turizm’in birleşme talebine onay geldi!
  • 12.09.2014 09:31

Özak GYO ile Aktay Turizm’in birleşme talebine onay geldi!

Özak GYO ile Aktay Turizm’in Özak GYO çatısı altında birleşme talebine, Kültür v ...

Özak GYO, Aktay Turizm ile birleşmeyi planlıyor!
  • 02.07.2014 11:23

Özak GYO, Aktay Turizm ile birleşmeyi planlıyor!

Özak GYO ile Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri’nin tek çatı altında birleş ...

Aktay Turizm’in Antalya’daki gayrimenkulü tahsis aşamasına geldi
  • 17.06.2014 15:34

Aktay Turizm’in Antalya’daki gayrimenkulü tahsis aşamasına geldi

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri’nin Antalya Demre’deki gayrimenkulü tahs ...

Ela Quality Resort Otel'in tamamı Özak Grubu'nun oldu
  • 27.01.2014 14:59

Ela Quality Resort Otel'in tamamı Özak Grubu'nun oldu

ÖZAK Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Aytur Turizm’in elinde bulunan yüzde 32’lik ...