maritbet girişmaritbet
Akçansa A+Beton ile Yapı Fuarı’nda yer aldı!

Akçansa A+Beton ile Yapı Fuarı’nda yer aldı!

Çimento ve hazır beton alanında öncü kuruluşlardan biri olan Akçansa, bu sene Yapı Fuarı’na yeni ürünü ‘A+Beton’ ile katılacak.

Çimento ve hazır beton alanında öncü kuruluşlardan biri olan Akçansa, bu sene Yapı Fuarı'na yeni ürünü ‘A+Beton' ile katılacak. Yapı Fuar'ında yüksek enerji verimliliğine sahip, çevreci yaklaşım ve sürdürülebilir odaklı çalışmalarıyla geliştirdikleri ‘A+Beton' ürününü ilk kez tanıtacaklarını aktaran Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, ürünlerini özellikle temellerde sürdürülebilir ve dayanıklı beton çözümlerini üretmek için tasarlandıklarını belirtti. ‘A+Beton'un dayanıklı, verimli ve sürdürülebilir yapılar için en ideal beton tipi olduğunu savunan Gürdal, “İleri teknolojiyle üretilen, geri dönüşümlü materyal içermesiyle çevreye değer veren bir ürün olan A+Beton, dayanıklı, verimli ve sürdürülebilir yapılar için en ideal beton tipidir. Ürünün en önemli özelliği ise düşük karbondioksit emisyonu ve çevresel etkilere karşı dayanıklı olmasıdır. Kullanımı ve yerleştirilmesi kolay olan A+Beton, beton içinde hava sürüklenerek üstün donma-çözülme dayanımı sağlamaktadır. A+Beton, yeşil binaların inşasında kullanılan en uygun üründür. İlk defa Yapı Fuar'ında geleneksel beton ile A+Beton'un karbon ayak izinin karşılaştırılması için i-phone ve i-pad aplikasyonları yaptırdık. Bu uygulamayla standımızı ziyaret edenler A+Beton'un karbon ayak izini anında ölçebilecekler” dedi. Aynı zamanda ürünün beton içinde hava sürüklenerek üstün donma-çözünme dayanımı sağlayabildiğini ifade eden Gürdal, orta ve yüksek derecede nemli ortama sahip binaların iç kısımlarındaki beton elemanlarda ve tüm dış yapım elemanlarında kullanıldığına dikkat çekti. Gürdal ayrıca, Yapı Fuar'ında 2012 yılında Betonsa Teknoloji Merkezi ve İTÜ İnşaat Fakültesi Yapı Malzemesi Laboratuvarları'nda yapılan çalışmalar sonucunda Polarbeton hazır beton özel ürününü lanse ettiklerini söyledi.

 Geçtiğimiz yıl Yapı Fuar'ında müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik geliştirdikleri yenilikçi ürünleri olan ‘Safkan Çimento'yu tanıttıklarını hatırlatan Hakan Gürdal, “Üstün özellikleri sayesinde sürdürülebilir yapılar için en ideal çimento tipi olma özelliğini taşıyan Safkan Çimento, yüksek performansı ve çevreci yaklaşımıyla sektörde fark yaratmıştır” ifadesinde bulundu. ‘Safkan Çimento' ile yıllık 8 bin ton daha az fosil yakıt kullanıldığını bildiren Gürdal, ürünün en önemli özelliğinin, 50 bin ton karbon emisyonunu önleyerek 2 milyon ağacın saldığı oksijen miktarı kadar çevreye katkı sağlaması olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yılın bugüne dek hayata geçirdikleri tüm yatırımların geri dönüşünü aldıkları bir yıl olduğunu söyleyen Hakan Gürdal, alternatif yakıt alanındaki liderliklerinin geliştirilmesiyle de verimlilik sağladıkları açıklamasında bulundu. Fabrikalarında modernizasyon, çevre ve maliyet optimizasyonu yatırımlarına 2012'de de devam ettiklerini bildiren Gürdal, yıl içinde yapılan yatırım harcamalarının toplam 80.8 milyon TL olduğunu kaydetti. Akçansa'nın 2012 yılsonu finansal sonuçlarını değerlendiren Gürdal, şu bilgileri verdi: “Satış geliri 1.056 milyar TL, dönem kârı, 120.8 milyon TL ve faaliyet kârı 153.7 milyon TL olarak gerçekleşti. Bugüne dek yaptığımız tüm yatırımların faydalarını fazlasıyla aldığımız bir yıl geçirdik. Çalışan gücümüz, enerji verimliliği projelerimiz, çevre yatırımlarımız ile yılsonu kârlılığımız açısından oldukça olumlu sonuçlar elde ettik. Akçansa olarak, yabancı ortağımız HeidelbergCement'in katkısıyla ihracat pazarlarında önemli ve kalıcı pazarlar kazandık.”

Akçansa olarak üç yıl içinde şirketlerinin büyümesini ikiye katlamayı hedeflediklerini ifade eden Gürdal, her yıl yaklaşık olarak yüzde 15'e yakın büyüme gerçekleştirdiklerini, Türkiye'nin büyümesine bağlı olarak bundan sonraki dönemlerde daha hızlı büyüyeceklerinin inancını taşıdıkları yorumunda bulundu.

“Çimento bir emtia olabilir ama bu ürün de pazarlanabilir”

Çimento sektörünün pazarlama konusunu çok fazla tanımadığı öngörüsünde bulunarak ‘B2B Pazarlama Zirvesi'ni gerçekleştirdiklerini dile getiren Hakan Gürdal, sektörde bir ilke imza attıklarını söyledi. Zirveye iş ve pazarlama dünyasından yoğun ilgi ve katılımın sağlandığını ifade eden Gürdal, şöyle konuştu: “Akçansa, ‘Emtianın pazarlaması olur mu?' sorusunu tartışma platformuna taşımak istedi. Çimento bir emtia olabilir, ama bu ürün de pazarlanabilir. Çimentoda Türkiye'de ve dünyada bir yenilik olarak; yeni ürün geliştirme, müşteriye değer yaratan, müşteriye farklı değer yaratarak katma değeri paylaşabileceğimiz bir bakış açısı getirmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan Akçansa'nın 1996'da bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye'nin en büyük çimento üreticisi konumuna geldiğini iddia eden Hakan Gürdal, firmanın bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olduğunu aktardı. Akçansa'nın çimento ve hazır beton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösterdiğini dile getiren Gürdal, “Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketi ile 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40'a yakın hazır beton tesisinde “Betonsa” markasıyla hizmet vermektedir. Diğer bir iştiraki olan Agregasa Agrega Sanayi ile 2002'de birleşen firma, agrega üretim faaliyetini de ‘Agregasa' markası altında dört tesiste sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akçansa A+Beton ile Yapı Fuarı’nda yer aldı!
  • 26.04.2013 13:16

Akçansa A+Beton ile Yapı Fuarı’nda yer aldı!

Çimento ve hazır beton alanında öncü kuruluşlardan biri olan Akçansa, bu sene Ya ...

Akçansa çevreci ürünü A+ Beton’u piyasaya sundu!
  • 15.04.2013 10:41

Akçansa çevreci ürünü A+ Beton’u piyasaya sundu!

Akçansa, dayanıklı, verimli, çevreci ve sürdürülebilir yapılar içinA+Beton’u paz ...