maritbet girişmaritbet
3S Kale'den Divriği'ye 5 milyon liralık "meydan" yatırımı!

3S Kale'den Divriği'ye 5 milyon liralık "meydan" yatırımı!

3S Kale Holding’in destekleriyle yenilenen Divriği Cumhuriyet Meydanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

3S Kale Holding'in destekleriyle hayata geçirilen Divriği Cumhuriyet Meydanı'nın açılışı, Sivas Valisi Davut Gül, CHP Milletvekili Ali Akyıldız, Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ve 3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün tarafından yapıldı. 3S Kale Holding üst yönetimi ve Divriği halkının katıldığı açılış töreninde, kurdeleyi, Sivas Valisi Davut Gül, CHP Milletvekili Ali Akyıldız, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir, 3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün, 3S Kale Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Sefa Çizer ve Sedakat Özgür, 3S Kale Holding Genel Müdürü Alp Gürün birlikte kesti. Açılış sonrası, Divriği halkı, Şevval Sam konseriyle keyifli anlar yaşadı. Sanatçı, türkülerden alaturka eserlere uzanan zengin repertuarıyla beğeni toplandı.

Sivas Valisi Davut Gül açılış konuşmasında, “Hayırsever iş adamı Sayın Sadık Özgür'ün kızlarının sahibi olduğu 3S Kale Holding A.Ş. tarafından hayata geçmiş olan Divriği Cumhuriyet Meydanı, şehrin kültürel mimarisini, tarihi dokusunu yansıtan ve adına yakışır bir şekilde tamamlandı. Meydan projesinin hayata geçmesinden dolayı 3S Kale Holding yönetimine, Divriği halkı adına teşekkür ederim" diye konuştu.

3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün: “Babamızdan aldığımız feyzle sosyal yatırımlar yapıyoruz”

3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün de “3S Kale Holding olarak gayrimenkul geliştirme, yapı ve enerji alanlarında yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Ancak ekonomik yatırımlar yapmak bize kâfi gelmiyor; tıpkı Onursal Başkanımız, babamız, hayırsever iş adamı Sadık Özgür'ün yaptığı gibi biz de insanlarımızın ve sosyal hayatın gelişimine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Babası Sadık Özgür'ün toprağına ve köylüsüne büyük minnet duyan bir iş adamı olduğunu, yıllar içinde ilköğretim okulları, yüksek meslek lisesi, öğrenci yurdu ve 96 yataklı bir hastane kompleksini ilçeye kazandırdığını vurgulayan Sema Gürün sözlerine şöyle devam etti: “Belediye başkanımızla yaptığımız görüşmeler sırasında; Divriği'mizin gurur duyacağı, resmi törenlerin gerçekleştirileceği, hemşerilerimizin milli bayramlarda bir araya gelerek şenliğini yapacağı, günlük yaşamda da sosyalleşmelerini sağlayacak bir kent meydanının eksikliği konusu gündeme geldi. Biz de hem kültür mirasımıza sahip çıkmak; hem şehrimizin turizmine katkıda bulunmak; hem de hemşerilerimize böyle bir meydanı kazandırmak hususunu kendimize görev bildik. İlçemizin kültürel mimarisini ve tarihi dokusunu yansıtacak bir şekilde hazırlanmış olan bu projenin, 5 milyon TL'ye yakın bir yatırımla gerçekleşmesini sağlayarak, bu alanı ilçemize ve hemşerilerimize kazandırdık.”

Kadınlar kendilerine ayrılan özel alanda satış yaparak aile ekonomisine katkı sağlayacaklar

3 kız kardeş olarak, kadınların ekonomik yaşama aktif olarak katılması, aile içinde ve toplumda güçlü olması, ayaklarını yere sağlam basması gerektiğine inandıklarını söyleyen Sema Gürün, “Bu nedenle de Cumhuriyet Meydanı'nın bir bölümü kadınlarımıza ayrılacak, yöre kadınlarımız bu alanda ürettikleri el emeği göz nuru ürün ve eserleri satışa sunacaklar. Böylece kadın gücüyle hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaklar” dedi.

Yenilenen Cumhuriyet Meydanı, Divriği'nin kalbi olacak

Y. Mimar Hasan Basri Hamulu ve ekibi tarafından, 2.500 metrekaresi yeşil alan olmak üzere 7.000 metrekare arazi üzerinde uzun çalışmalar sonucunda projelendirilen ve finansman desteği bekleyen Divriği Cumhuriyet Meydanı Projesi ile geçmiş asırlarda Çarşıbaşı, Tahıl Pazarı ve Belediye Meydanı olarak anılan, kent belleğinde kamusal bir mekan olarak yer etmiş fakat son yıllarda bu özelliklerini yitirmiş ve araç parkına dönüşmüş olan bu alanın, kentin tarihi değerleri ile bir bütün olacak şekilde yenilenmesi amaçlandı.

3S Kale Holding, Cumhuriyet Meydanı'nın yenilenmesini sağlayarak; kent belleğini korumayı, bu alana kent meydanı işlevini yeniden kazandırmayı ve geçmişten bu yana var olan meydan-arasta ilişkisine dayanarak tarihi arasta bölgesinin de korunması, canlanması ve yaşatılmasına katkıda bulunmayı hedefledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3S Kale Topaz Residence, Avrupa’nın en iyileri arasına girdi
  • 04.11.2021 11:39

3S Kale Topaz Residence, Avrupa’nın en iyileri arasına girdi

3S Kale Holding’in yatırımcısı ve geliştiricisi olduğu 3S Kale TOPAZ Residence, ...

3S Firuze Konakları'nın reklam filmi yayında!
  • 24.02.2017 13:25

3S Firuze Konakları'nın reklam filmi yayında!

3S Kale tarafından Avcılar Firuzköy'de İstanbul Üniversitesi'ne yakın konumda yü ...

3S Kale Topaz Residence toplantısı ertelendi
  • 19.03.2021 17:17

3S Kale Topaz Residence toplantısı ertelendi

3S Kale Holding, Topaz Residence projesinin 24 Mart Çarşamba günü yapılacak lans ...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 80'i tamamlandı
  • 13.10.2020 09:53

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 80'i tamamlandı

Tamamlandığında Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2’nci havalimanı olaca ...

Geberit Citterio ile banyolarda tüm gün temizlik hissi!
  • 22.09.2020 11:41

Geberit Citterio ile banyolarda tüm gün temizlik hissi!

Dünyaca ünlü mimar ve tasarımcı Antonio Citterio’nun imzasını taşıyan banyo seri ...