maritbet girişmaritbet
Hazine, DASK yönetimine yine Eureko'yu getirdi

Hazine, DASK yönetimine yine Eureko'yu getirdi

Marmara ve Düzce'de 1999'da büyük yıkımlara sebep olan depremlerin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kurulmuştu.

 

Zorunlu deprem sigortasını (ZDS) yaygınlaştırmaya çalışan kurum, 5 yıllık dönemlerle yönetimi bir özel şirkete devrediyor. Hazine Müsteşarlığı, DASK'ın yeni dönemdeki idarecisi için bundan önceki 5 yılda aynı görevi devam ettiren Eureko Sigorta'yı seçti. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, "Bundan önceki görev dönemimizde sektördeki paydaşlara eşit mesafede durduk. Yeni beş yıllık dönemde de aynı duruşu sergileyeceğiz." dedi.

DASK'ın kamuda çalışanı bulunmuyor. Hazine, yönetim kurulu başkanlığı ve iki üye kendilerinde olmak üzere kamu idarecisi olarak sektördeki sigorta şirketlerinden birini seçiyor. Eureko Sigorta bu iş için dönemsel olarak sayının değişmesi kaydıyla 35-40 kişilik ekip bulunduruyor. Gelirlerin tamamını da kendi banka hesapları ve bütçesi bulunan DASK'a aktarıyor. 2005-2010 arasında bu görevi yürüten Eureko, ağustostan itibaren 2015'e kadar yeni dönemin de idarecisi olacak. Yönetim Kurulu başkanlığı görevini yürüten Hazine Müsteşarlığı Genel Müdür Yardımcısı İdris Serdar'ın yerini de yeni dönemde Selamet Yazıcı alacak. DASK tanıtımı için bundan önce 4-5 milyon lira harcayan kurum, bundan sonra da tanıtım kampanyalarına devam edecek.

Kaynak: ZAMAN

  • Etiketler:

Yorum Yaz