maritbet girişmaritbet
Depreme karşı sigortada geç kalmayın

Depreme karşı sigortada geç kalmayın

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, 2 Mart itibariyle toplam 7 bin 725 hasar ihbarı aldıklarını, 4 bin 785 kişiye 57 milyon lira hasar ödemesi yaptıklarını belirterek, nihai ödeme tutarının 80 milyon lirayı bulmasını beklediklerini bildirdi

1-7 Mart deprem haftası olması vesilesiyle konuşan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, 2 Mart itibariyle toplam 7 bin 725 hasar ihbarı aldıklarını, 4 bin 785 kişiye 57 milyon lira hasar ödemesi yaptıklarını belirterek, nihai ödeme tutarının 80 milyon lirayı bulmasını beklediklerini bildirdi. Yazıcı, Türkiye topraklarının yüzde 96'sının, nüfusunun ise yüzde 98'inin aktif deprem kuşakları üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, "Türkiye'de büyük depremlerin ardından sigortalılık oranlarında artış gözlemliyoruz, ancak önemli olan, bu artışın sürekliliğini sağlamak ve felaketler olmadan önce sigorta yaptırmak” dedi. Deprem riski yüksek bir ülkede yaşadığımıza dikkat çeken Yazıcı, bu nedenle, alınması gereken diğer önlemlerin yanı sıra muhtemel maddi kayıpları karşılamak için zorunlu deprem sigortasının yaptırması gerektiğini söyleyerek, sigorta yaptırmak için deprem olmasını beklememek gerektiğini vurguladı.

 Türkiye'de can ve mal kaybıyla sonuçlanan üç büyük depreme değinen Yazıcı, DASK olarak, Simav'da 19 Mayıs'ta meydana gelen ve artçı sarsıntılarla devam eden depremlerin yarattığı hasarlar için 853 sigortalıya toplam 9 milyon lira tazminat ödemesinde bulunduklarını anlatarak, Van'daki tazminat ödemelerinin de büyük çoğunluğunu tamamladıklarını ekledi.

Sigorta oranı artıyor

 Türkiye genelinde sigortalılık oranına değinen Selamet Yazıcı, geçen yıl yüzde 12,5 artış yaşandığını belirterek, Van depreminin bu artışta etkisinin büyük olduğunu kaydetti. Simav'da sigortalı konut sayısının deprem sonrasında yüzde 232 arttığını ifade eden Yazıcı, "Simav'ın bağlı olduğu Kütahya'da zorunlu deprem sigortalı konut oranı depremden sonra yüzde 14'ten yüzde 18'e yükseldi. Van'da ise zorunlu deprem sigortalı konut sayısındaki artış daha fazla gerçekleşti. Depremden önce 7 bin 318 olan sigortalı konut sayısı deprem sonrasında yüzde 100 artarak, 14 bin 580'i aştı” diye konuştu. Yazıcı ülke genelindeki sigortalı toplam konut sayısını ise 3 milyon 780 bin olarak aktardı.

Milliyet Emlak
Yavuz Karaman

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Depreme karşı sigortada geç kalmayın
  • 09.03.2012 11:29

Depreme karşı sigortada geç kalmayın

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, 2 Ma ...

Depremde yıkılan sigortalı evler için 300 milyon lira
  • 03.11.2011 12:15

Depremde yıkılan sigortalı evler için 300 milyon lira

Uluslararası risk modelleme şirketleri 23 Ekim'de Van'da yaşanan 7.2 büyüklüğünd ...