maritbet girişmaritbet
Premo Prefabrik, Tiny House modellerini görücüye çıkardı

Premo Prefabrik, Tiny House modellerini görücüye çıkardı

Tiny House akımının son örnekleri Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ‘Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım & Dekorasyon Fuarı’nda sergileniyor.

Koronavirüs, küresel çapta 653 milyar dolarlık büyüklüğü ve 100 milyondan fazla kişiden oluşan iş gücü ile ülkelerin ekonomilerinde önemli bir yer tutan inşaat sektörünü dönüştürüyor. Değişen yaşam tarzı ile birlikte sektörün geleceğine ışık tutan ‘Tiny House’ (Küçük ev), prefabrik ve yeşil yapı gibi alanların payı tüketicilerin talebi ile doğru orantılı olarak her geçen gün artıyor. Öyle ki hacimlerine nazaran daha fazla özgürlük sunan ‘Tiny House’ pazarının 2021-2025 döneminde yüzde 4'ün üzerinde 3.33 milyar dolar büyümesi ön görülüyor. Konut (mortgage) krizinin tetiklediği 2008 küresel finansal durgunluk döneminde özellikle ABD’de oldukça popüler olan bu yapılar içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde de Türkye’de oldukça yaygınlaştı. Bu akımın son örnekleri ise Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ‘ Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım & Dekorasyon Fuarı ile görücüye çıktı. 


Sektöre yeni bir soluk getirecek

İnşaat sektörünün salgından en çok etkilenen alanların başında geldiğini dile getiren Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan,  “Yıllardır dünyanın pek çok yerinde yaşam alanından iş yerine, hastanelerden fabrikalara kadar birçok kullanım alanı sunan prefabrik Kovid -19 sürecinde sektörün başka bir yöne evrilmesine de neden oldu.  sektörünün geleceğine de ışık tutan bu yapıların son örneklerinin sergilendiği fuar, özellikle yurt dışı katılımcıları ile de dikkat çekecek. 3 boyunca ürün ve hizmetleri kadar önemli iş birlikleri ile de sahne olacak organizasyon; katılımcı firma ve mimarlardan müteahhitlere, kamu kurum ve kuruluşlarından uluslararası alıcılara kadar birçok meslek grubundan 20 bin ziyaretçi ile sektöre de yeni bir soluk getirecek.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin önü açıldı
  • 20.12.2022 15:48

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin önü açıldı

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tin ...

Sürdürülebilirlik tiny house’lar yaşam tarzına dönüşüyor
  • 26.11.2022 14:06

Sürdürülebilirlik tiny house’lar yaşam tarzına dönüşüyor

Son dönemde artan daha yaşanılabilir bir dünya oluşturma kaygısı, konut ve işyer ...

Sakarya'da üretilen tiny house tasarımları dünyaya ihraç ediliyor!
  • 29.08.2022 16:05

Sakarya'da üretilen tiny house tasarımları dünyaya ihraç ediliyor!

Kovid-19 salgınıyla talebin arttığı "taşınabilir ev"leri (tiny house) Sakarya'da ...