maritbet girişmaritbet
"Küçük Evler"i 43 ülkeden 22 bin kişi ziyaret etti

"Küçük Evler"i 43 ülkeden 22 bin kişi ziyaret etti

Tiny House‘lar (Küçük Ev) 3 – 5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ‘ Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım & Dekorasyon Fuarı’nda bir araya geldi. 

Pandeminin gözdesi Tiny House‘lar (Küçük Ev) 3 – 5 Şubat tarihleri arasında Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ‘ Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım & Dekorasyon Fuarı’nda bir araya geldi. Hacimlerine nazaran çok daha fazla özgürlük sunan yapılara ilgi de oldukça fazlaydı.  Atrax fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen organizasyon 43 ülkeden 22 bin 314 ziyaretçi ağırlarken,  sektör profesyonellerinin de buluşma noktası oldu.

Koronavirüs yaşam alanlarımıza bakış açımızı da değiştirdi. Öyle ki pandemiden kaçışın adreslerinden biri de doğayla iç içe minimal bir yaşam tarzı sunan Tiny House’lar (Küçük Ev) oldu. 2021-2025 döneminde yüzde 4'ün üzerinde 3.33 milyar dolar büyümesi ön görülen sektör, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım & Dekorasyon Fuarı’nda bir araya geldi. Türkiye’de ilk defa Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından 3 – 5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon farklı ebatlardaki yaşam alanlarına ev sahipliği yaptı. Atrax ile eş zamanlı olarak düzenlenen ve büyük bir ilgiye sahne olan fuar,  22 ülkeden 314  ziyaretçi ağırladı. Mimarlardan müteahhitlere kadar birçok farklı meslek grubunun katıldığı organizasyon, iş bağlantılarının gerçekleştiği önemli bir platform oldu. 


“Ziyaretçilerin büyük ilgisi vardı”

Ziyaretçilerin ve katılımcıların böyle bir fuara ihtiyacı olduğunu ilk günden itibaren hissettiklerini belirten Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü, “ Fuarın ilk gününden itibaren büyük çoğunluğu uluslararası sektör temsilcileri ve yatırımcılardan oluşan ziyaretçiler girişte uzun kuyruklar oluşturdu. Bu ilgi fuarın son gününe kadar devam etti.  Stantlar  hiç boş kalmadı. Bu yapılar  bir yaşam tarzını da beraberinde getiriyor. Öyle ki şimdiden önümüzdeki sene için rezervasyonlarımızı almaya başladık. Daha büyük bir fuar planlıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin önü açıldı
  • 20.12.2022 15:48

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin önü açıldı

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tin ...

Sürdürülebilirlik tiny house’lar yaşam tarzına dönüşüyor
  • 26.11.2022 14:06

Sürdürülebilirlik tiny house’lar yaşam tarzına dönüşüyor

Son dönemde artan daha yaşanılabilir bir dünya oluşturma kaygısı, konut ve işyer ...

Sakarya'da üretilen tiny house tasarımları dünyaya ihraç ediliyor!
  • 29.08.2022 16:05

Sakarya'da üretilen tiny house tasarımları dünyaya ihraç ediliyor!

Kovid-19 salgınıyla talebin arttığı "taşınabilir ev"leri (tiny house) Sakarya'da ...