maritbet girişmaritbet
Banliyo Nedir? Banliyö Hakkında Merak Edilenler

Banliyo Nedir? Banliyö Hakkında Merak Edilenler

Banliyö; şehrin merkezine uzak olan bölgeler olarak ifade edilmektedir. Bir diğer anlamı yörekent olan banliyö hakkında merak edilenler için tıklayın

Banliyö nedir sorusunun bir anlamı da yörekent nedir diye kullanılıyor. Bir kent tabiri olan banliyö, şehrin merkezine uzak ya da sınırlarına yakın bölgelerde bulunan yöre anlamına gelmektedir. Genel manada oturma alanı niteliği de taşımaktadır. Banliyö ne demek TDK aramasında da çıkan sonuç tam olarak bu açıklamayı ifade etmektedir. Bir diğer anlamı da banliyö kelimesinin, demiryolu ulaşım noktalarına çok yakın konumda bulunmalarıdır. İstanbul'da bugün Marmaray olarak kullanılan hat, uzun yıllar boyunca banliyö olarak nitelendirildi. Çevresindeki yaşam alanları nedeniyle banliyö tren kavramı, İstanbul halkında çok yabancı değil.

Banliyö Ev Nedir

Banliyö ev nedir, bazı kırsal noktalara kurulan yaşama alanları anlamına gelir. Şehrin karmaşası ve sıkıntısından bunalan insanların bir kaçış noktası olarak gösterilen banliyö evler, son zamanlarda fazlasıyla tercih edilir oldu. Hatta tasarım dünyasında, banliyö ev dekorasyon modelleri de üretilmeye başlandı. Geleneksel görünüme sahip olan banliyö evler, genellikle bahçeli ve çok katlı yapıya sahip olmaktadırlar.

Banliyölerin Tarihçesi

Banliyö evler veya konutların tarihçesi, farklı kaynaklara göre uzunca bir döneme dayanmaktadır. Fransa'da genel itibariyle sosyo ekonomik düzeyi düşük olan inşaların yaşadığı yerler olarak nitelendirilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde ise banliyö evler genellikle İkinci Dünya Savaşı sonrasında yapılmıştır. ABD'deki banliyö evler toplu ulaşıma, alışveriş merkezi ve ticareti gibi alanlara fazlasıyla uzak noktalarda yer almaktadır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Banliyo Nedir? Banliyö Hakkında Merak Edilenler
  • 24.12.2019 16:41

Banliyo Nedir? Banliyö Hakkında Merak Edilenler

Banliyö; şehrin merkezine uzak olan bölgeler olarak ifade edilmektedir. Bir diğe ...