maritbet girişmaritbet
Arap iş insanları yatırım için geliyor

Arap iş insanları yatırım için geliyor

Arap yatırımcılara yol gösteren ARTİAD derneği, İsra Holding yöneticileri ile “Türkiye’de Yatırım Fırsatları” konulu kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Arap - Türk İşadamları Derneği (ARTİAD) ile İsra Holding iş birliğinde düzenlenen “Türkiye’de Yatırım Fırsatları” konulu toplantı; holding, firma ve dernek başkanlarının yanı sıra Arap-Türk İş İnsanları, Körfez bölgesi yatırımcıları ve temsilcilerin katılımıyla Conrad İstanbul Bosphorus’da gerçekleşti. Arap yatırımcılar, Başakşehir bölgesinde hayata geçirilecek ‘V Mall İstanbul’ ile Bolu-Mudurnu’da yükselen ‘V Orman Resort’ projelerinin büyük potansiyel taşıdığını, yatırım noktasında projelere sıcak baktıklarını ifade ettiler.

    
Arap asıllı Türk iş insanlarından oluşan ve Körfez bölgesindeki Arap yatırımcılara yol gösteren ARTİAD derneği, Türkiye’deki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek için İsra Holding yöneticileri ile “Türkiye’de Yatırım Fırsatları” konulu kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 

Gayrimenkul geliştirme, kentsel dönüşüm ve yeni finans modeli hakkında katılımcılara sunum yapan İsra Holding yetkilileri; Başakşehir’de devam eden V Mall İstanbul ile Bolu Mudurnu’daki turizm kompleksi V Orman Resort projelerinin avantajlarını da yatırımcılarla paylaştı. 

İsra Holding’in projelerini kârlı bir yatırım olarak nitelendiren ARTİAD üyeleri de; projelere sıcak baktıklarını, ortaklık ve iş birliği için Arap yatırımcı grupları İstanbul’a davet ettiklerini kaydettiler. 

KERİM “KÖRFEZLİ YATIRIMCI TÜRKİYE’Yİ EN GÜVENLİ ÜLKE OLARAK GÖRÜYOR”

Türkiye’nin yabancı yatırımcıları teşvik eden bir ülke olduğunu belirten ARTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kerim, “Dünyanın birçok noktasında yatırım yapan iş insanları Türkiye gayrimenkullerine ayrı bir ilgi gösteriyor. Yüksek karlılığı ve istikrarlı değer artışıyla özellikle Körfez bölgesindeki Arap yatırımcılar Türkiye gayrimenkulleri güçlü bir yatırım aracı görüyor. Arap-Türk İşadamları Derneğimize bağlı (ARTİAD) üyelerimizin Türkiye’de birçok yatırımı bulunuyor. Düzenlenen bu etkinlikte üyelerimizle birlikte İsra Holding’in yeni projelerini görme fırsatımız oldu. Projelerin yüksek yatırım potansiyeli taşıdığını analiz eden yatırımlarımız, bölge avantajlarıyla birlikte her iki projeye de sıcak bakıyor. Arap yatırımcılarımız, önümüzdeki süreçte Türkiye’deki ticari yatırımlarını üst seviyeye çıkaracaktır” dedi.

TAVLI, “ARAP DOSTLARIMIZLA YATIRIMLAR NOKTASINDA İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

İş birlikteliklerini güçlendirmek için Arap-Türk yatırımcılarla düzenlenen etkinlikte bir araya geldiklerini belirten İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı; “Ülkemizde bulunan Arap-Türk yatırımcı dostlarımızın yanı sıra Körfez bölgesi iş insanları ekonomimizi, gayrimenkul sektörümüzü ve ülkemizdeki tüm gelişmeleri yakinen takip ediyor. Gerek etkinlikte bir araya geldiğimiz yatırımcı dostlarımız, gerekse diğer Arap ülkelerinden Türkiye’ye yatırım planı yapan ciddi bir kitle bulunuyor. Bu ilgi ve samimi yaklaşım bizi son derece memnun ediyor. Etkinlikteki Arap-Türk yatırımcı dostlarımız projelerimize büyük ilgi gösterdi. Özellikle Başakşehir’deki yeni nesil AVM projemiz olan “V Mall İstanbul” ile yakından ilgilendiler. Arap yatırımcılar o bölgeyi çok iyi biliyor ve yatırım potansiyelini çok iyi analiz etmişler. Bölgedeki AVM eksikliğinin nüfusa oranla çok açık bir şekilde ortaya çıktığını ifade ettiler ve projemizle çok ilgililer. Bizde V Mall İstanbul projemiz başta olmak üzere yatırımcı dostlarımızla her türlü iş birliğine, yeni yatırımlarla kazan kazan noktasında katkı sunmaya hazır olduğumuzu belirttik. Yakın zamanda çoklu ortaklık yapımıza yeni yatırımcı dostlarımızın katılacağı müjdesini buradan vermek isterim” dedi.

ARAP İŞ İNSANLARININ YATIRIM ÜSSÜ TÜRKİYE

Beş yıldır Türkiye’de bulunduğunu belirten Arap İş İnsanı El Mikdat, “Türkiye yatırım noktasında en cazip ülke. İstanbul’da gayrimenkul danışmanlık üzerine firmam var.  Körfez bölgesindeki iş insanlarını gruplar halinde Türkiye’ye getiriyoruz. Milyon dolarları bulan işler yaptık. İş insanlarımızın tamamı Türkiye’de yaptıkları ofis, konut, rezidans, AVM, arsa yatırımlardan yüksek miktarlarda kâr elde etti. Tabi ki, bu büyük orandaki kârlar bir başka yatırımcıyı çekiyor. Türkiye’de özellikle İstanbul ve çevre iller Yalova, Bursa ve Sakarya Arap yatırımcılarımız tarafından tercih ediliyor. Özellikle ‘V Mall İstanbul’ projesinin yatırım noktasında bizlere büyük fırsatlar sunacağı kanaatindeyim. Bu proje ile ilgili yakın zamanda Arap yatırımcı grubunu İstanbul’a getireceğiz” dedi. 

Diğer bir Arap İş İnsanı Tevfik Tahir Ağa’da “Körfez bölgesi iş insanlarımızın Türkiye’deki ticari yatırımları artarak devam ediyor. Bizlerde şirketimiz aracılı ile başta Katar olmak üzere, Ürdün, Libya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Mısır, Irak ve Suriye’den Türkiye’ye yatırımcı getiriyoruz. Özellikle Başakşehir’de hayata geçirilecek olan ‘V Mall İstanbul’ projesini fırsat olarak görüyoruz. Arap yatırımcıların İstanbul’da en beğendiği ilçeler Başakşehir, Bahçeşehir bölgesi ve Beylikdüzü olarak öne çıkıyor. Bu bölgeleri çok iyi biliyoruz ve yatırımcılarımızı bu ilçelerdeki kâr marjı yüksek projelere 

yönlendiriyoruz. V Mall İstanbul’da bu noktada yüksek kazanç sağlayabilecek bir proje. İlk yatırımcı grubumuzu bu proje ile buluşturacağız” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!
  • 16.12.2022 09:47

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 13. sü düz ...

İsra Holding yöneticileri çözüm ortaklarıyla buluştu!
  • 07.12.2022 09:33

İsra Holding yöneticileri çözüm ortaklarıyla buluştu!

Öz sermaye ve güçlü ortaklık yapısıyla yirmi yılı aşkın süredir gayrimenkul geli ...

V Mall İstanbul ile V Metroway AVM projeleri görücüye çıktı!
  • 17.10.2022 12:10

V Mall İstanbul ile V Metroway AVM projeleri görücüye çıktı!

ECE Türkiye Uluslararası Perakende Kiralama Günü'nde İsra Holding'in AVM projele ...

"Hükümetin sosyal konut hamlesi sektöre can suyu olacak"
  • 14.09.2022 10:42

"Hükümetin sosyal konut hamlesi sektöre can suyu olacak"

İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı, "Hükümetin TOKİ aracılığı ...

V Mall İstanbul, farklı ülkelerden yatırımcı çekmeyi sürdürüyor
  • 08.07.2022 09:18

V Mall İstanbul, farklı ülkelerden yatırımcı çekmeyi sürdürüyor

İsra Holding çatısı altında faaliyet gösteren V Mall İnşaat A.Ş'nin genel kurul ...

İsra Holding, Kayaşehir Palladium'u satın aldı!
  • 24.05.2022 13:58

İsra Holding, Kayaşehir Palladium'u satın aldı!

İsra holding, Başakşehir’de bulunan Kayaşehir Palladium’u Ziraat GYO’dan satın a ...