maritbet girişmaritbet
Zorlu Center’dan bir dünya prömiyeri sponsorluğu

Zorlu Center’dan bir dünya prömiyeri sponsorluğu

Türkiye’nin ilk ve tek 5 fonksiyonlu karma kullanım projesi Zorlu Center; 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında bir dünya prömiyerine sponsor oldu

İstanbul'a “değer” katmak hedefiyle geliştirilenZorlu Center projesi, en önemli fonksiyonlarından Performans Sanatları Merkezi ile İstanbul'un kültür ve sanat hayatına henüz inşa aşamasında verdiği destekle dikkat çekiyor. Zorlu Gayrimenkul'ün sosyal sorumluluk anlayışının da temelini oluşturarak, daha açılmadan önemli isimleri sanatseverlerle buluşturmaya başlayan Zorlu Center; 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında “Tribute To Miles” projesinin dünya prömiyerine sponsor oldu.   

Miles Davis'le yolu genç yaşta kesişmiş olan Marcus Miller'ın müzik direktörlüğünü üstlendiği “Tribute To Miles”başlıklı projenin tanıtımı için 4 Temmuz Pazartesigünü Zorlu Center Satış Ofisi'ndebir basın toplantısı düzenlendi. Projenin dünya prömiyeri öncesindeki son provaları için İstanbul'da olan Marcus Miller, Herbie Hancockve Wayne Shorter'ın katılarak projeyi anlattığı basın toplantısının moderatörlüğünü gazeteci ve aynı zamanda İstanbul Caz Festivali Danışma Kurulu üyesi Yavuz Baydarüstlendi.

Basın Toplantısında, İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin'in açılış konuşmasının ardından söz alan Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even“İstanbul için kültür ve sanatın tüm kollarını kucaklayan Performans Sanatları Merkezi'ne, Zorlu Center içerisinde önemli bir yer ayırdık. Çok yakında bugün destek verdiğimiz konserler Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek. Değerli sanatçılarımızı da Zorlu Center Performans Sanatları merkezinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. İstanbul ve ülkemize “değer” katmak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz projemizle, sanat ve kültür hayatımıza değer katacak etkinliklere destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda söz alan Marcus Miller, Herbie Hancock ve Wayne Shorter, “Tribute to Miles” adlı projenin tipik bir “tribute” turnesi olmadığının altını çizerek, Miles Davis'in parçalarını birebir aynısını çalmadan, Miles'ın kendilerine öğrettiği gibi, yeni ve özgün bir tarzla yorumlayacaklarından bahsettiler. Basın toplantısının ardından Marcus Miller müzikseverlerle Zorlu Center Satış Ofisi'ndebir basgitar atölyesi de gerçekleştirdi.

Konser tarihine kadar İstanbul'da provalarına devam edecek, Marcus Miller, Herbie Hancock ve Wayne Shorter, 7 Temmuz Perşembeakşamı, saat 21.00'de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde “Tribute to Miles”projesinin dünya prömiyerinigerçekleştirecek. Zorlu Center'ın sponsorluğunuüstlendiği konserde, piyanoda Herbie Hancock, saksafonda Wayne Shorter, bas gitar ve bas klarnette Marcus Millerile trompette Sean Jones ve davulda Sean Rickman, Miles Davis'in 50'lerdeki bop ve cool döneminden, ‘70'lerdeki deneysel-elektrik parçalarına ve 80'li yıllardaki son çalışmalarına dek uzanan bir programla izleyicilerle buluşacak.  

  • Etiketler:

Yorum Yaz