maritbet girişmaritbet
Zaman'la Caprice Otel'in kavgası büyüyor

Zaman'la Caprice Otel'in kavgası büyüyor

Zaman gazetesi ile Caprice Otel arasında süren 2 yıllık yasal sürecin ardından şimdi de bildiri savaşı başladı. İşte Zaman'ın son haberi...

Genelde muhafazakâr insanlarıntatilyapmak için gittiği bir mekân. Buranın yöneticileri birkaç haftadır gazetemiz Zaman'a çok ağır hakaretler içeren bir bildiriyi otelmüşterilerine dağıtıyor. O bildiride yalan var, yanlış var, hakaret var. Nitekim müşterilerden bir kısmı bu anlamsız bildiriye itiraz ediyor; hatta saygısız yöneticilerin tavrı üzerine bazı üzücü olaylar yaşanıyor. Şimdi her gün yüzlerce Zaman okuru bizlere meselenin ne olduğuna dair sorular yöneltiyor. Varsayımlara sebebiyet vermemek için meseleyi özetleyelim.
 
Vaktiyle Zaman'a reklam veren bu otel, iş ödeme yapmaya gelince tuhaf metotlara başvurarak meseleyi bir çıkmaza sürüklemeyi denedi. Bir türlü ödeme yapmayan Caprice'i hukukçularımız ısrarla uyardı ancak aldırış etmediler. Hiçbir reklam verenle mahkemelik olmak istemeyen gazetemizin hukuk bürosu, makul bir çözüm bulabilmek için çok çaba sarf etti ancak bu firma akıl almaz ve vicdan kabul etmez bir tarzda ödemeyi yapmamak için her yolu denedi. Üstelik asılsız suçlamalar da yöneltmeye kalktılar. Sonuçta olay mahkemeye intikal etti. İki yılı aşan yargılama sonunda mahkeme Zaman'ı haklı gördü ve davagazetelehine sonuçlandı. İşte oteldeki bildiri asarak öç alma hafifliği de o zaman başladı.
 
Bildiri işi müşterileri tarafından gazetemize intikal ettirilince otel yönetimine noter kanalıyla bir yazı gönderilerek yaptıklarının doğru olmadığı ifade edildi. Ne var ki düzeltme beklerken otelin daha da maksadı aşan şımarık ve saldırgan davrandığı gözlendi. Abonelerimizin artan şikâyetleri üzerine savcılığa hakaret, sövme ve iftira davaları açıldı. Yazının panolarda asılı tutulması üzerine savcılık kararıyla otele avukatlar gitti ve durum tespiti yapılarak yazılar toplatıldı. Suç tespiti yapıldı. Hukukî mücadelede aciz kalan ve haksız olan otel, bu sefer de yalan ve iftira dolu iddialarınıinternetsitelerine taşımaya kalkıştı.
 
Açıkça söylemek gerekirse gazete yönetimi reklam servisimize, "Böyle sabıkalı bir şirketle niye çalıştınız?" diye sitem etti. Keşke sabıka kaydı bir hayli eskilere dayanan ve yurtdışında mağdur ettiği binlerce insanın hesabını hâlâ vermemiş olan bir şirketle reklam anlaşması hiç yapılmasaymış. Ama olan olmuş. Bu aşamada hukukî süreç devam ediyor ve adamların hırçınlığı hukukî süreçteki bozgunlarından kaynaklanıyor. Zaman okurunun, 'Neler oluyor, bu adamlar nasıl utanmadan gazetemize hakaret ediyor?' isyanı olmasaydı ve konuyu bilmeyen kişilerin kafasında soru işareti oluşmasaydı bu mecburi açıklama yapılmayacaktı. O malum bildiride söylenen yalan ve hakaretlerin takipçisi olmak elbette gazetemizin görevi. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eski Zaman Gazetesi binası adliye ek hizmet binası oluyor
  • 11.08.2020 08:57

Eski Zaman Gazetesi binası adliye ek hizmet binası oluyor

FETÖ'nün kapatılan Yenibosna'daki eski Zaman Gazetesi binasının Bakırköy Adliyes ...

Çamlıca Camisi için açılan yarışmada 43 günde proje çıkmaz!
  • 04.08.2012 14:57

Çamlıca Camisi için açılan yarışmada 43 günde proje çıkmaz!

Mimarlar Çamlıca’ya yapılacak cami için açılan ve dün sora eren yarışmaya tepki ...

Camiler yapılırken projesine uygun inşa edilmeli!
  • 13.07.2012 14:56

Camiler yapılırken projesine uygun inşa edilmeli!

Ahmet Turan Köksal Zaman'daki yazısında camilerin yapılırken bulunduğu bölgede k ...

Zaman'la Caprice Otel'in kavgası büyüyor
  • 03.09.2011 12:55

Zaman'la Caprice Otel'in kavgası büyüyor

Zaman gazetesi ile Caprice Otel arasında süren 2 yıllık yasal sürecin ardından ş ...