Ytong'dan bir rekora daha!

Ytong'dan bir rekora daha!

48 yıldan bu yana Türk inşaat sektörüne hizmet veren ve yapı malzemesi sektöründeki liderliğini sürdüren Türk Ytong, 2011 yılı henüz bitmeden Eylül ayı itibarı ile 1 milyon metreküp Ytong malzemesinin üretim ve satışını gerçekleştirerek bir rekora daha ulaştı.

48 yıldan bu yana Türk inşaat sektörüne hizmet veren ve yapı malzemesi sektöründeki liderliğini sürdüren Türk Ytong, 2011 yılı henüz bitmeden Eylül ayı itibarı ile 1 milyon m³ Ytong malzemesinin üretim ve satışını gerçekleştirerek bir rekora daha ulaştı.

Ulaşılan bu rekoru kutlamak üzere biraraya gelen Ytong Yönetim Kurulu, yöneticileri ve çalışanları, 1 milyonuncu m³ Ytong'u törenle sevk ettiler.

İlk fabrikasını 1965 yılında İstanbul Pendik'te yıllık 50 bin m³ üretim kapasitesi ile işletmeye alan Türk Ytong, Tekirdağ-Saray, Antalya, Bilecik'teki fabrikaları ve Gaziantep'teki iştiraki ile Türkiye'deki toplam Ytong üretim kapasitesini yıllık yaklaşık 2 milyon m³'e çıkarmış bulunuyor.

Üstün ısı yalıtımı, yangın güvenliği, hafiflik, deprem dayanımı ve çevre dostu olma özellikleri taşıyan ürünleriyle sağlıklı ve modern yapılaşmaya yön veren Ytong, sağladığı enerji tasarrufu ile ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor. Ytong ürünlerinin kullanımıyla, binalarda ek bir yalıtım malzemesine ihtiyaç duyulmaksızın standartların gerektirdiği ısı yalıtımını sağlayabiliyor.

Ytong, kuruluşundan bugüne sağladığı yaklaşık 10 milyar doları aşan enerji tasarrufunu daha da artırmayı ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyı geliştirmeyi hedefliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hazır Beton Endeksi Ağustos Ayı Raporu'u açıklandı
  • 16.09.2026 10:17

Hazır Beton Endeksi Ağustos Ayı Raporu'u açıklandı

THBB, inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile be ...

İnşaat malzemesi sanayi üretiminde 11 alt sektörde artış kaydedildi
  • 14.09.2026 11:03

İnşaat malzemesi sanayi üretiminde 11 alt sektörde artış kaydedildi

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Temmuz 2026 sonuçlarına göre, haziran ayın ...

TMB Başkanı Eren: “OVP, sektörümüz açısından önemli bir yol haritası sunuyor”
  • 10.09.2026 11:09

TMB Başkanı Eren: “OVP, sektörümüz açısından önemli bir yol haritası sunuyor”

TMB Başkanı Eren, 2027-2029 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’ı (OVP) inşaat ...

İnşaat malzemesi sanayi ihracatı Temmuz’da  3,2 milyar dolar oldu
  • 09.09.2026 14:40

İnşaat malzemesi sanayi ihracatı Temmuz’da 3,2 milyar dolar oldu

Türkiye İMSAD tarafından KPMG iş birliğiyle hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi D ...

Rönesans 11 yıldır dünyanın ilk 50 müteahhidi arasında
  • 09.09.2026 13:27

Rönesans 11 yıldır dünyanın ilk 50 müteahhidi arasında

Rönesans Holding, uluslararası inşaat sektörünün en önemli referanslarından Engi ...

Luxera GYO ve NBG Veliefendi projesi için imzaları attı
  • 04.09.2026 15:21

Luxera GYO ve NBG Veliefendi projesi için imzaları attı

Luxera GYO, İstanbul Zeytinburnu’nda planladığı yeni projesi için ilk adımı attı ...