maritbet girişmaritbet
YEM Yayın’dan Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıları raflarda yerini aldı!

YEM Yayın’dan Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıları raflarda yerini aldı!

YEM Yayın tarafından okurları ile buluşturulan Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıları raflarda yerini aldı. Kitapta otobüs duraklarından havalimanlarına en özgün ulaşım yapıları yer alıyor

YEM Yayın'ın Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıları adlı yeni kitabı geçmiş dönemlere oranla çok daha fazla seyahat eden günümüz insanının gereksinim duyduğu hız, çok işlevlilik, iletişim olanakları, konfor vb. özellikleri sunan ulaşım yapılarından seçkin örnekler sunuyor…

YEM Yayın'ın, “Projeler/Yapılar” adlı dizisinin yedinci kitabı Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıları raflardaki yerini aldı. 

“Projeler/Yapılar” dizisinin yedinci kitabı Ulaşım Yapıları, Türkiye'den ve dünyadan önemli mimarların seçkin ulaşım yapısı projelerinden oluşuyor. Kitapta, son birkaç yılda, 17 mimar/mimarlık grubu tarafından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu dünyanın 24 ayrı noktasında yaşama geçirilen 26 ulaşım yapısının tasarımları “Havalimanları”, “Otobüs Terminalleri” ve “Tren, Metro, Teleferik İstasyonları” adlı üç bölüm altında sunuluyor.

Ulaşım Yapıları, küreselleşmenin etkisiyle ve olanaklarıyla geçmiş dönemlere oranla çok daha fazla seyahat eden günümüz insanının gereksinim duyduğu hız, çok işlevlilik, iletişim olanakları, konfor vb. özellikleri sunan ulaşım yapılarından seçkin örnekler sunuyor. Kitaptaki yapılar, çok yalın tasarlanmış küçük ölçekli otobüs duraklarından çokişlevli tasarlanarak yapı teknolojilerinin sunduğu en son olanaklarla inşa edilen uluslararası havalimanlarına uzanan bir perspektifte veriliyor. Ulaşım Yapıları bina tipolojisi, modern ve geleneksel yapı malzemesi kullanımı, modern yapım teknikleri, topografyaya, mimari ve kentsel dokuya uyum vb. konularda başarılı örnekleri bir araya getiriyor.

Projeleri özel çekilmiş renkli fotoğraflar, planlar, kesitler, görünüşler ile aksonometrik çizimlerin yanı sıra projeyi anlatan açıklama metinleriyle anlatan Ulaşım Yapıları mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, kentsel tasarımcılar, içmimarlar için bir başvuru kitabı olmasının yanı sıra mimarlık, mimarlık ve tasarım öğrencilerine de Türkiye'den ve dünyadan seçilmiş projeleri inceleyerek kendi tasarım çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak sağlıyor.

YEM Yayın tarafından “Projeler/Yapılar” dizisinde daha önce yayınlanan ve büyük ilgi gören kitapları Konutlar, Ofisler, Eğitim Yapıları, Kültür Yapıları, Müzeler ve Peyzaj Tasarımı adlarını taşıyor.

Kitaba çeşitli kitabevlerinden, YEM Kitabevi'nin Beşiktaş ve Fulya'daki mağazalarından ve www.yemkitabevi.com internet adresinden ulaşılabilir.

Projeler/ Yapılar 7: Ulaşım Yapıları 
Editör: Burçin Yılmaz
YEM Yayın
1. Baskı
Nisan 2013
24x32 cm
160 sayfa
Karton kapak
400'e yakın renkli fotoğraf ve çizim

Kısaca YEM Yayın:

Mimarlık, yapı, inşaat mühendisliği, sanat alanında dergi, katalog ve teknik kitaplar yayımlayan YEM Yayın, Yapı-Endüstri Merkezi'nin önemli yapıtaşlarından biridir. YEM Yayın, 1973 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü çalışmalarıyla ülkemizin mimarlık yayıncılığı alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Mimarlık ortamına kalıcı katkılarda bulunmak, düşünsel ve teknik konularda yaygın bir bilgi paylaşım ortamı sağlamak YEM Yayın'ın kuruluş amacını oluşturmaktadır. Mimarlık, şehircilik, kültürel miras, arkeoloji, fotoğraf, sanat, endüstri ürünleri tasarımı vb. konu başlıkları altında, bugün sayısı 200'ü aşkın ansiklopedi, sözlük, kitap, dergi, katalog vb. ürünleriyle YEM Yayın, profesyoneller için olduğu kadar bu konulara ilgi duyan tüm okurlar için de ayrıcalıklı bir yayınevidir. Eklenecek yeni başlıklarla yayın yelpazesini genişleterek hizmetlerini sürdürmek YEM Yayın'ın ana hedefidir. 

Yapı-Endüstri Merkezi “Yapı Dünyasının 45 yıldır Bilgi Merkezi”

1968 yılında kurulan Yapı-Endüstri Merkezi, 45 yıldır yapı dünyasına bilgi merkezi olarak hizmet vermektedir. YEM sektördeki üreticilerle, bu ürün ve hizmetlere ihtiyaç duyanları bir araya getirecek platformlar oluşturmakta, sektöre özel hizmetler üretmektedir. Bilgi hizmetleri ve sektörel araştırmalarla sektörü aydınlatan YEMAR, teknik, kültür-sanat yayınları ile YEM Yayın, yerli yabancı geniş yelpazede sektöre yönelik yayınların satışa sunulduğu YEM Kitabevi, yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği, bölgenin en büyük buluşmaları YAPI Fuarları - Turkeybuild, YEM Etkinlik ile gerçekleştirilen yıl bütününe yayılan organizasyonlar, yapı dünyasının bilgi portali yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, ülkemizin en kapsamlı yapı ürün kataloğu Yapı Kataloğu, mimarlık, tasarım, kültür, sanat dergisi YAPI, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org, Tasarım ve Yenilikçi Malzeme Danışmanlık Merkezi Material ConneXion® İstanbul ve sektörün ihtiyacına yönelik oluşturulan diğer pek çok ürün ve hizmetle Yapı-Endüstri Merkezi yapı dünyasının temel taşlarını oluşturmaktadır.

www.yem.net

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mimar Selim Velioğlu’nun ‘Bir açılış olarak mekan’ adlı kitabı çıktı
  • 28.11.2013 16:19

Mimar Selim Velioğlu’nun ‘Bir açılış olarak mekan’ adlı kitabı çıktı

Selim Velioğlu’nun Bir açılış olarak mekân adlı kitabı YEM Yayın’dan çıktı ...

YEM’den 'Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler' kitabı raflarda yerini aldı
  • 06.11.2013 12:33

YEM’den 'Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler' kitabı raflarda yerini aldı

YEM Yayın’ın yeni kitabı Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler / Şemalar, Sistemler ve T ...

YEM Yayın’dan Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıları raflarda yerini aldı!
  • 10.05.2013 16:48

YEM Yayın’dan Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıları raflarda yerini aldı!

YEM Yayın tarafından okurları ile buluşturulan Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıla ...

YEM Yayın’dan çıkan Mimari ve Kentsel Koruma, raflarda yerini aldı!
  • 06.05.2013 15:44

YEM Yayın’dan çıkan Mimari ve Kentsel Koruma, raflarda yerini aldı!

YEM Yayın’ın, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi emekli öğretim üye ...

YEM Yayın’dan Bir İletişim Platformu Olarak Kitap çıktı!
  • 10.04.2013 10:37

YEM Yayın’dan Bir İletişim Platformu Olarak Kitap çıktı!

YEM Yayın’ın yeni kitapları Bir İletişim Platformu Olarak Kitap ve Bir İletişim ...

YEM Yayın Semboller Nasıl Okunur? / Resimli Sembol Okuma Rehberi adını taşıyan kitap yayında!
  • 10.04.2013 09:53

YEM Yayın Semboller Nasıl Okunur? / Resimli Sembol Okuma Rehberi adını taşıyan kitap yayında!

YEM Yayın Semboller Nasıl Okunur? / Resimli Sembol Okuma Rehberi adını taşıyan y ...