maritbet girişmaritbet
YEM, EKODesign Konferansı’nı 15 Nisan’da yapıyor

YEM, EKODesign Konferansı’nı 15 Nisan’da yapıyor

EKODesign, bu yıl da şeffaflık kavramının çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutları ile ele alınacağı oturumlar, birbirinden beslenen birçok disiplini bir araya getirecek

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen EKODesign Konferansı, 15 Nisan 2014 Salı günü, 09:00-17:30 saatleri arasında “şeffaflık” teması ile YEM'de gerçekleştirilecek. 

Yedi yıldır oluşturduğu tartışma ortamı ve yayınları ile ülkemizde sürdürülebilir tasarım ve kentleşmenin önünü açmayı hedefleyen EKODesign,  bu yıl da şeffaflık kavramının çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutları ile ele alınacağı oturumlar, birbirinden beslenen birçok disiplini bir araya getirecek. 
 
EKODesign 2014 kapsamında; kentsel strateji, yatırım, şehir planlama, mimarlık, peyzaj uzmanları, ortak yaşam alanlarının korunması ve tasarlanması üzerinden “şeffaf ve katılımcı” deneyimlerini aktaracaklar. 
 
15 Nisan 2014 Salı günü YEM Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilecek olan EKODesign 2014'ün teması daha şeffaf ve katılımcı politikalara, stratejilere, planlara, programlara, proje ve uygulamalara duyulan gereksinim sonucu belirlendi.  Birbirinden beslenen farklı disiplinleri bir araya getirecek olan konferansta, herşeyin “yeşil” etiketlenerek “çevre dostu”, “enerji verimli”, “sürdürülebilir”, “ekolojik” kılındığı ve bu kavramların bulanıklaştırıldığı günümüzde katılımcılığın ön planda olduğu, çevreye zararı en aza indirilmiş ve özel yaşam alanlarına sahip olabilmek için “Yeşili Unutun, Rengimiz Şeffaf!”söylemi ile “şeffaflık” kavramı çevre, ekonomi ve toplum boyutlarıyla ele alacak. 
 
Şeffaflık sürdürülebirliğin neresinde? 
EKODesign 2014 için bir araya gelecek uzmanlar, “Şeffaflık kavramını yerel yönetimlerin çevre dostu yaklaşımlarında / ‘yeşil girişimlerinde' görebiliyor muyuz?”, “Geliştiriciler ve yatırımcılar kentsel büyüme ve gelişmede anahtar olabilecek yeşil yenileme, ‘green retrofitting' kavramını  ‘şeffaflık' ve ‘katılımcı politikalar' çerçevesinde ele alabilirler mi?”, “Bina ölçeğinden mahalleye ve kentsel tasarıma kadar çevreci politikaları, şeffaf ve katılımcı yaklaşımla nasıl harekete geçiririz?” gibi sorulara yanıt arayacak. 
 
Yerel yönetimlerin “yeşil girişimleri”
Uzmanlar, çevre dostu yerleşim ve planlama anlamında girişimleri olan yerel yönetimleri planlama ve uygulama sürecindeki deneyimlerini şeffaf bir platformda izleyicilerle paylaşacak. Mevzuat sorunları, imar süreçlerinde yaşanan sorular, konuttan masterplan ölçeğine projelendirmelerde zorluklar ve fırsatlar moderatörün sorularıyla masaya yatırılacak. EKODesign 2014 öncesinde sosyal medya üzerinden gelen soruların yerel yönetim yetkilileri ile paylaşılması sayesinde daha fazla şeffaflık sağlanacak. Konferansa Twitter üzerinden #ekodesign2014 ve www.twitter.com/YEMEtkinlik bağlantıları ile soru ve görüş iletmek mümkün olacak. 
 
Enerji altyapısı ve sürdürülebilir kentsel planlamanın uzlaşması...
Sürdürülebilir kentsel planlama ve çevre dostu gelişim için altyapının önemini vurgulamayı da hedefleyen EKODesign 2014'te enerji altyapısı ve ülkenin enerji politikaları değerlendirilecek. Uzmanlarla birlikte “Çevresel politikalar, enerji politikaları, sürdürülebilir kentsel planlama uzlaşamaz mı?”, “Şeffaf ve katılımcı bir strateji mümkün mü?” gibi sorulara yanıt aranacak.

EKODesign Konferansı'nın açılışında, dünyaca ünlü mimarlık kurumu New London Architecture (NLA) & Wordsearch Communications Yönetim Kurulu Başkanı Peter Murray, “İstanbul ve Londra Birbirinden Neler Öğrenebilir?” konulu ilginç bir konuşma yapacak. Dünyaca ünlü mimar ve Cloud9 Kurucu Direktörü Enric Ruiz-Geli “Tasarım Parçacıklardan İbarettir” başlıklı konuşmasıyla konferansa felsefi bir boyut kazandıracak. Konferansta ayrıca kentleşme projelerinde mimari tasarım ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarıyla dikkat çeken Seferihisar Belediyesi CittaSlow Proje Sorumlusu ve CittaSlow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Kastamonu Ekokent Uygulaması Cide Çalışma Grubu ve Ekokent Platformu Başkanı Mihri Cihan Tuzcuoğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Proje Sorumlusu Seda Müftüoğlu Güleç de birer konuşma yapacak. Konferansın moderatörlüğünü ise YEM Stratejik Pazarlama ve İş Geliştirme Koordinatörü, Mimar Banu Uçak üstlenecek.

Yer     : Yapı Endüstri Merkezi-Fulya Beşiktaş
Tarih     : 15 Nisan 2014 Salı
Saat     : 09.00

Program detayı için tıklayın

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

YEM, Dünya Mimarlık Günü'nü kutluyor
  • 30.09.2017 17:00

YEM, Dünya Mimarlık Günü'nü kutluyor

YEM, her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü tüm dünyada kutlanan “Dünya Mimarlık ...

Yaşar Holding şirketi Çamlı, Manisa'da fabrika kuracak
  • 15.11.2016 13:00

Yaşar Holding şirketi Çamlı, Manisa'da fabrika kuracak

Turgutlu- Manisa'da yem ve besicilik şirketi Çamlı, yeni bir yem fabrikasının ön ...

2015 yılında inşaat harcamaları 175 milyar TL'ye ulaştı
  • 15.04.2016 10:35

2015 yılında inşaat harcamaları 175 milyar TL'ye ulaştı

Yapı-Endüstri Merkezi, ‘Türk Yapı Sektörü Raporu 2015’in son çeyrek verilerini a ...

Yapı ve mimarlık dünyasını buluşturan konferans
  • 25.11.2015 16:34

Yapı ve mimarlık dünyasını buluşturan konferans

YEM tarafından 6’ncısı düzenlenen ‘Konut Konferansı’ sektörün en önemli isimleri ...

Konut Konferansı 5 büyük kenti masaya yatırdı
  • 25.11.2014 15:51

Konut Konferansı 5 büyük kenti masaya yatırdı

Konferansta 5 büyük kente ait konut araştırmasının sonuçları açıklanırken, dünya ...

4 Mimar, 4 Cephe ile YEM'de buluşuyor
  • 02.10.2014 11:46

4 Mimar, 4 Cephe ile YEM'de buluşuyor

Çuhadaroğlu tarafından YEM’de düzenlenen "4 Mimar, 4 Cephe" etkinliği 16 Ekim Pe ...