Yaşlı kadın evini müteahhide vermeyince…

Yaşlı kadın evini müteahhide vermeyince…

Antalya Aksu’da tek katlı müstakil bir evde yaşayan 80 yaşındaki Hatice Aksaş, evini müteahhide vermediği için 2 oğlu tarafından terk edildi.

Antalya'da kocasının yadigarı 500 metrekarelik arsa üzerine yapılan tek odalı bir evde yaşamını sürdürmeye çalışan 80 yaşındaki kadın zor günler yaşıyor. 15 yıl önce eşi vefat eden ve Hatice Akdaş, eşi öldükten sonra oğullarının evi kentsel dönüşüme vermek istediğini, kendisinin ise kocasının hatırası olan 20 yıllık evini terk etmek istemediğini söyledi. 

Oğullarının bu nedenle kendisini terk ettiğini belirten Hatice Akdaş, şunları söyledi: "Benim bakıma ihtiyacım var. Devletten bakım istiyorum. 4 duvar içinde duvar kemiriyorum. Ne meyve görüyorum, ne ekmek. Yakınlardaki şantiyeden işçiler öğle yemeklerini bana getiriyor. Bir yudum su verenim yok. Korkuyorum geceleri ama ne yapacağım. Korkunun ecele faydası yok. Başka gidecek kapım yok. Ben burada aç da ölsem kimsenin haberi olmayacak. Kimse ilgilenmiyor. Kaldım burada. Bacaklarım yürüse iyi kötü yemek, çay pişiririm. Ama kalkamıyorum. Yoldan geçenlere ekmek, su aldırıyorum.

3 ayda bir yaşlılık aylığı alan Hatice Akdaş, kimseye borcu olmadığını belirterek, "Bir tek Allah'a can borcum var. Yattığım yatağın demirleri kırılmak üzere, kaynak yapılması lazım. Onu kim götürecek, nasıl olacak bilmiyorum" diyerek gözyaşı döktü. Yaşlı kadınla 3 yıl önce sağlık ocağında tanıştığını söyleyen tıbbi mümessil Emin Çalışkan, kendi imkanları doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştığını söyledi. Çalışkan, "Hatice teyzeyle, 3 yıl önce gittiğim sağlık ocağında karşılaştım. Durumunun kötü olduğunu gördüm. Yolumun üzeri diye kendisini evine bıraktığımda, kaldığı evi gördüm. Yaşadığı ortamı görünce irkildim. İnanamadım zaten" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

Rönesans 11 yıldır dünyanın ilk 50 müteahhidi arasında
  • 09.09.2026 13:27

Rönesans 11 yıldır dünyanın ilk 50 müteahhidi arasında

Rönesans Holding, uluslararası inşaat sektörünün en önemli referanslarından Engi ...

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı
  • 03.09.2026 15:45

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre bu yılın ...

Dorçe 14 yıldır ENR 250 listesinde
  • 28.08.2026 09:54

Dorçe 14 yıldır ENR 250 listesinde

Engineering News-Record’un (ENR) 2026 yılı ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası M ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

ESTA dünyanın en büyük 71’inci uluslararası müteahhidi oldu
  • 25.08.2026 12:52

ESTA dünyanın en büyük 71’inci uluslararası müteahhidi oldu

Dünyanın farklı coğrafyalarında, endüstriden altyapıya, spordan çağdaş kent yaşa ...