maritbet girişmaritbet
Yalova metrobüsünü bekliyor?

Yalova metrobüsünü bekliyor?

Ulaşım yoğunluğu artan Yalova Yolu'nda iki alternatifli olmak üzere metrobüs hattı yapılması isteniyor

Metrobüsün gelmesiyle 50 dakikalık ulaşım süresinin yarı yarıya düşeceği belirtiliyor > BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım vaatleri arasında yer alan, ancak üç yıldır bir türlü hayata geçirilemeyen Yalova Yolu'na metrobüs hattı yapılması için vatandaşlar belediyenin acele etmesini istiyor. Yeni oteller, iş merkezleri ve son olarak adliye ile müftülük kompleksinin de inşa edilmesi planlanan Yalova Yolu'nda iki alternatifli olmak üzere metrobüs hattı oluşturulması isteniyor. Terminal ile Şehreküstü arasında trafikte otobüs ile ulaşımın 50 dakikayı bulduğunu belirten vatandaşlar, metrobüs güzergahı oluşturulması ile ulaşım süresinin yarı yarıya düşeceğine inanıyor.

Yalova Yolu'nda otobüsler için oluşturulacak tercihli yol ile Demirtaş Sanayi Bölgesi sonu ile Ovakça çıkışma kadar götürülecek sistem Gemlik, Orhangazi ve İznik'e olan ulaşımı da pratik hale getirecek. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde başta Tofaş olmak üzere birçok fabrikanın servis otobüslerini bile tasfiye etmelerine imkan sağlayacak metrobüs uygulaması, şehir içinde hızlı bir ulaşım sağlayarak terminal yolcularını da Osmangazi- Şehreküstü istasyonları ile entgere ederek, hızla şehrin değişik bölgelerine ulaştıracak.


Başkan Altepe kesin tarih vermedi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray'da Kestel etabının inşaatına başladıklarını, Yalova Yolu için raylı sistemden önce metrobüs uygulaması ile raylı sistemin ön hazırlıklarının yapılacağını söyledi.
Yalova Yolu'nda metrobüs uygulamasının kaçınılmaz olduğunu belirten Başkan Altepe, düzenleme ile alakalı ise bir tarih vermedi.


Vatandaşlar ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çok pratik bir şekilde hayata geçirdiği Bursa'da Ovakça ve Demirtaş ayrımlı olarak Yalova Yolu'nda kolayca uygulanabileceğini söylüyor. Belediye bürokratlarının şehir içi ulaşım düzenlemelerinde yabancı bir danışmanlık firmasının çalışmaya başlamasını gerekçe göstererek bu uygulamayı geciktirmesinin anlamsız olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni çok pratik bir şekilde Şehreküstü'ye bile çıkartılması mümkün olan tercihli yol uygulamasını Yalova Yolu'nda hayata geçirmesini istiyor.

Şu anda Yalova Yolu'nda toplu ulaşımın çok sıkıntılı olduğunu belirten BUTTİM sakinleri, "Bölgede fuar merkezi, alış veriş merkezleri, büyük fabrikalar, yeni oteller bulunurken, bu güzergahta en erken 7 yıl önce çalışabilecek raylı sistemin gelmesi geç olacaktır. Belediye, metrobüs ile bu önemli güzergahta en az 1 milyon kişiye hitap edecek hızlı ulaşımı 3 aylık düzenleme ile hayata geçirebilir. Ancak 3 yıldır beklenmesinin sebebini bir türlü anlayamıyoruz" dediler.

Kaynak: Star

  • Etiketler:

Yorum Yaz