maritbet girişmaritbet
“Yabancıya satış rakamları martta çok iyi geldi”

“Yabancıya satış rakamları martta çok iyi geldi”

Gayrimenkul sektörünün önemli isimleri Türkiye İstatistik Kurumu'nun konut satış istatistiklerini değerlendirdi.

TÜİK'in açıkladığı mart ayı konut satış rakamlarına göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 oranında azalarak 105 bin 46 oldu. İpotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,6 oranında azalış göstererek 22 bin 762 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 21,7 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,3 artarak 3 bin 129 olarak gerçekleşti.

Abdüssamet Bahadır / Bahaş Holding CEO'su:

“Yabancıya satış rakamları martta çok iyi geldi”

"TÜİK verilerine göre martta yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,3 artarak 3 bin 129 olduğunu görüyoruz. Bu rakam şubatta yüzde 92,1 artarak 3 bin 321 adet olarak açıklanmıştı. Geçen ay gelen rakamları rekor olarak değerlendirirsek mart rakamlarının da çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Yabancıya satışta yıl sonunda hedeflenen rakamların üzerine çıkılacağını söyleyebiliriz. Gayrimenkul yatırımı açısından cazip fırsatların bulunduğu ülkemizde, yabancı yatırımcılara satışların önümüzdeki aylarda artmaya devam edeceğine inanıyoruz."
 
Şenol Üçüncü / Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi:

“Mart verileri sektörün hareketlenmeye başladığını gösteriyor”

"Mart verilerine baktığımızda genel konut satış rakamlarında düşüş görünüyor olsa da geçtiğimiz aylarla kıyaslandığında bu düşüş oranın ciddi anlamda azaldığını görüyoruz. Türkiye genelinde konut satışları 2019 Mart ayında bir önceki yıla göre yüzde 5,3 oranında azalırken bu azalış oranı şubat için yüzde 18,2 olarak açıklamıştı. Buna bakarak konut sektöründe hareketlenmenin başladığını söyleyebiliriz. Öte yandan; yabancıya satış rakamları sektörün yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yabancı yatırımcı ve gurbetçiler birikimlerini değerlendirmek amacıyla dövizlerini bozdurarak gayrimenkule yatırıyorlar. Bu da gayrimenkul sektörün vazgeçilmez ve öncelikli yatırım aracı olduğunu bize gösteriyor." 

  • Etiketler:

Yorum Yaz