maritbet girişmaritbet
Yabancı sermaye Türkiye'ye koşuyor

Yabancı sermaye Türkiye'ye koşuyor

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Ocak-Temmuz'da doğrudan sermaye girişinin 9.1 milyar dolarla 2010 rakamını yakaladığını açıkladı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ocak-Temmuz döneminde doğrudan yabancı sermaye girişinin 9.1 milyar dolarla, geçen yılın tamamındaki 9.3 milyar dolar seviyesinin yakalandığını, bunun Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için güvenli bir liman olduğunu doğruladığını belirtti.

Çağlayan, doğrudan yatırım girişi rakamlarıyla ilgili yayımladığı yazılı değerlendirmede, “Dünyada global krizle ilgili sıkıntılar artarken, yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisine güvenlerinin artarak devam ettiği görülmektedir. 2011 yılı Temmuz ayı ödemeler dengesi verilerine göre, Temmuz ayında uluslararası doğrudan yatırım girişleri yaklaşık 2.8 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmiştir; Ocak- Temmuz döneminde gerçekleşen sermaye girişlerinin yaklaşık yüzde 91'inin AB ülkeleri kaynaklı olması, Türkiye'nin Avrupa ve Avrasya'nın mal ve hizmet üretim ve ihracat üssü olma yolunda ilerlediğinin kanıtı olmasının yanı sıra, kriz ortamındaki AB ülkelerinin Türkiye ekonomisine duydukları güveni de göstermesi bakımından önemlidir" dedi.

Çağlayan, geçen yılın Ocak-Temmuz dönemindeki 4.5 milyar dolarlık girişe göre iki katından fazla gerçekleşen artışın ve dün açıklanan büyüme rakamlarının Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini gösterdiğini belirtti ve "Türkiye, ekonomide gösterdiği bu performans ile önümüzdeki dönemde daha fazla doğrudan yabancı yatırımcıların ilgi odağı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

TÜİK'in dün açıkladığı verilere göre, yılın ikinci çeyreğinde GSYH, yüzde 6.4 olan beklentilerin üzerinde yüzde 8.8 büyürken, hükümet yetkilileri yıl sonu büyüme beklentilerinin yüzde 7 ila 8 arasında olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yabancılar gözünü Ankara'ya dikti
  • 17.02.2015 13:38

Yabancılar gözünü Ankara'ya dikti

Yabancı sermayenin rotası değişiyor. Yatırıma doyan İstanbul'daki fiyat artışlar ...

Gayrimenkul ve perakendeyle ilgileniyorlar!
  • 10.05.2012 09:59

Gayrimenkul ve perakendeyle ilgileniyorlar!

Ekonomik kriz sonrası ABD'li şirketlerin gelişen pazarlara yöneldiğini söyleyen ...

Yabancı sermaye Türkiye'ye koşuyor
  • 13.09.2011 13:34

Yabancı sermaye Türkiye'ye koşuyor

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Ocak-Temmuz'da doğrudan sermaye girişinin 9.1 milyar do ...