maritbet girişmaritbet
Valle Lacus Büyükçekmece’de yeni yaşam alanı oluşturuyor!

Valle Lacus Büyükçekmece’de yeni yaşam alanı oluşturuyor!

Büyükçekmece'de hayata geçirilen Valle Lacus tüm ihtiyaçlara cevap verecek bir hayata kapı açıyor.

KLK Yapı olarak temel amaçlarının insanlara fonksiyonel, güzel ve akıllı yaşam alanları sunmak olduğunu dile getiren Atakan Kulak, Valle Lacus projesinde tüm parametreleri en optimum şekilde kullandıklarına vurgu yapıyor.

Mimari yapıların döneminin kültürel ve toplumsal yapısından izlerini taşıdığı düşüncesinden yola çıkarsak siz projenizi hangi kavramlarla tanımlarsınız?

Bizim mimari yapımız modern, doğal, günümüz hayatının izlerini taşıyan ve en son teknolojiyle bezenmiş ama bir o kadar da sıcaklık hissi uyandıran bir yapıya sahip.

Bu kavramları seçerken potansiyel müşterilerinizin beklentilerini ve değişen trendleri ne ölçüde göz önünde bulundurdunuz?

Eskiyi hatırlayacak olursak, insanlar müstakil evlerde yaşıyordu. Çocuklar sokaklarda, parklarda rahatça oynayabiliyorlardı. Yaşam o dönemlerde daha rahat ve kolaydı. Zamanla şehir hayatının getirmiş olduğu zorunluluklardan dolayı bu hayat, yerini apartman hayatına bıraktı. Ve yaşantımız daha kısıtlı ve boğucu ortamlarda geçmeye başladı. Yaşam alanlarımız sınırlı bir hal aldıktan sonra eski ortamların hikâyeleri, komşuluk ilişkileri ve eskiye dönük anılar konuşulur oldu. Bir anlamda eski yaşam tarzına özlem başladı denilebilir. Bu noktada, müstakil ama site hayatının var olduğu, güvenli yaşam gündeme geldi.

Aileler çocuklarını rahat ve doğal ortamlarda büyütmek için çaba göstermeye başladılar. Bu yüzden de özellikle büyük şehirlerde villa projelerine başlandı. Valle Lacus projesini hayata geçirmek için yola çıktığımızda bu trendi göz önünde bulundurduk. Hedef kitlemizin büyük ama kolay yönetilebilecek ve işletilebilecek bir ev beklentisi var. Evin içindeki ve dışındaki yaşam alanlarını birbirine olabildiğince entegre edip, fonksiyonel ve sıcak bir ev ortaya çıkardık. Bu sayede beklentilerin birinci bölümünü de karşılamış olduk. İkinci konu ise; büyük evlerin işletme ve bakım maliyetlerinin çok yüksek olması idi. Gerek kullandığımız akıllı ev sistemi ve otomasyon, gerekse çevreye duyarlı ekonomik ısıtma-soğutma sistemleri sayesinde özellikle işletme maliyetlerini minimize ettik. Bunu yaparken de en son teknolojiye sahip dünyaca ünlü markalarla iş birliği içerisinde olduk.

Projenizin konut seçeneklerinden ve sosyal donatılarından bahsedebilir misiniz?

Arsamız toplam 110 bin metrekare. Projemiz 44 adet villadan oluşuyor. Her bir evin kendine özel ısıtmalı havuzu mevcut. Her bir villa balkon ve teraslarıyla beraber 800 metrekare net alana sahip olup, brüt 1000 metrekaredir. 8 adet yatak odası, 2 salon ve 8 banyodan oluşuyor. Bunlara ek olarak her bir evimizde buhar odası, sauna, mini sinema salonu, kapalı otopark mevcut. Her bir ev yaklaşık 1800 metrekare ile 2500 metrekare arasında değişen parsellere oturuyor. Sosyal tesisimize "Lounge" adını verdik. Tamamıyla villa sahiplerine ait olacak ve içerisinde acık ve kapalı havuz, bay- bayan Türk Hamamı, sauna, buhar odası, market, kafe ve restoran, açık ve kapalı oturma alanları mevcut olacak. Bununla beraber, tenis kortları, squash, çocuk bahçesi, basketbol sahası da Lounge'un sahip olduğu özelliklerden. Arazimizin yaklaşık 10 bin metrekarelik bölümünü sosyal aktivite alanı olarak tasarladık. Ayrıca villa sahiplerinin kullanımına özel ve hayatı biraz daha kolaylaştırmak adına iki adet toplu taşıma aracını işin sonunda site sakinlerine hediye edeceğiz. Birinci etabımızı oluşturan 15 villa ve sosyal tesisimizi 2013 sonunda, geri kalan 29 villayı ise 2014 yıl sonu itibariyle teslim etmeyi planlıyoruz ve bu yönde de inşaat çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Projeniz ile bulunduğunuz bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına ne gibi katkılar sağlayacağına inanıyorsunuz?

İnşaat sektörü ülkemizin lokomotif sektörlerinden biridir. Kırılgan bir yapıya sahip olmakla beraber sektörümüzün gelişmiş olduğu her bölgede öncelikle istihdam konusunda büyük faydalar sağlar. Biz prensip olarak yatırım yaptığımız bölgelerde, bölge ekonomisine katkıda bulunabilmek adına her zaman bölgenin yerel iş gücüne ve yerel tedarikçilerine öncelik veririz. Bu yaklaşım bizden sonra aynı bölgeye gelip iş yapmak isteyen diğer yatırımcılara da cesaret verir. Her projemiz özellikle iş hayatına yeni atılan arkadaşlarımız için bir okul niteliği taşır. Bir bölgede güzel ve başarılı bir projeye imza atıyorsanız bilin ki sizden sonra da aynı bölgeye birçok yatırımcı gelecektir. Bu da bölgenin gelişmesi için büyük bir fırsattır.

Her geçen gün yeni yolların ve ulaşım imkanlarının ortaya çıkmasının projenize ne yönde katkı sağlayacağını öngörüyorsunuz?

Biz Büyükçekmece Gölü kenarında Valle Lacus'u hayata geçirmeden önce detaylı bir fizibilite çalışması yaptık. Amacımız kaliteli ve farklı bir yaşam alanı oluşturmak idi. Bunun en önemli faktörlerinden biri de ulaşımdır. Projenizde ulaşım sıkıntısının olmaması gerekir. Şehirden uzak değil ama şehrin kargaşasından uzak bir yer tercih etmek istedik. Doğanın bozulmadığı, insanların rahat nefes alabileceği, kaliteli zaman geçirebilecekleri ama istedikleri zamanda şehir merkezine, havalimanına ve belli başlı arterlere kolaylıkla ve kısa zamanda ulaşabilecekleri bir yer olsun istedik. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda sonuç bizi Büyükçekmece Bölgesi'ne getirdi. Aynı zamanda İstanbul'un üçüncü havalimanına olan yakınlığımız ise ayrı bir avantaj olarak karşımıza çıktı. Binlerce detay aylarca çalışılarak özenle ve özveriyle tasarlandı. Bütün bu özellikleri standart olarak her villamızda sağlıyoruz. Bütün bunlara sosyal tesiste sunduğumuz olanakları da eklediğimiz zaman sadece bir ev değil gerçek bir yaşam alanı sunuyoruz

Projenizin iç dekorasyonunu gerçekleştirirken sadece odalardan ibaret bir proje değil de adeta yaşayan, nefes alan kısacası ruhu olan bir proje olması adına ne gibi çalışmalar sergilediniz? Konsepti ve iç dekorasyonu ile diğerlerinden farklılık gösteren ve dikkat çeken bir proje olabilmek adına nelere imza attınız?

Bu konuyla ilgili olarak en çok dikkat ettiğimiz nokta, böyle bir evde oturmak isteyenlerin evi teslim aldıklarında sadece hareketli mobilyalarını ve bavullarını alıp gelmelerini sağlayacak bir olanak sunmaktı. Bunu yaparken mutfak dolaplarından seramiklere, vıtrifiye malzemelerinden akıllı ev sistemine, ısıtmalı özel havuzdan saunasına, buhar odasından parkelerine, peyzajından, iç bahçesine, bahçe büyüklüklerinden dış cephe kaplamalarına, çevreci ve ekonomik ısıtma soğutma sisteminden sinema salonuna, ankastre beyaz eşyalarından çatı kaplamalarına, kullanılan doğal taslardan doğramalarına kadar binlerce detay aylarca çalışılarak özenle ve özveriyle tasarlandı.

Bütün bu özellikleri standart olarak her villamızda sağlıyoruz. Bütün bunlara sosyal tesiste sunduğumuz olanakları da eklediğimiz zaman sadece bir ev değil gerçek bir yaşam alanı sunuyoruz ve müşterilerimizin dekorasyon maliyetlerini minimize ediyoruz. Su ana kadar ki bütün müşterilerimizin dekorasyon adına evin orijinal halinde herhangi bir oynama yapmaya gerek duymadıklarını ve evi bu haliyle çok beğendiklerini söylemeleri bizi mutlu ediyor. Demek ki "Düşündüğümüzü harfiyen planlayıp uygulayabilmişiz; kendine has karakteri olan bir proje ortaya çıkartmışız." diyebiliyoruz. iki çarpıcı örnek vermek isterim. Birincisi, bütün evlerimizin içinde bulunan peyzajlı iç bahçemiz ve doğal ışığı evin içindeki hemen hemen bütün mekanlara yayabilen iç bahçemiz. Ve daha çarpıcı özelliği ise iç bahçemizin atmosfere açık olması. Düşünün ki soğuk ve karlı bir kış gününde salonda şöminenizin karsısında oturmuş keyif yaparken, bir taraftan da evin tam ortasındaki iç bahçenize lapa lapa kar yağıyor. Sanki kar evin içine yağıyor. Tabı bütün bunlar tasarlanırken her türlü mühendislik ve alt yapı çalışmaları da itinayla düşünüldü ve uygulandı. Ya da dışarıda soğuk bir kış günü yaşanırken siz artı 25 derece su sıcaklığına sahip özel havuzunuzda yüzüyorsunuz. Yaşamı monotonluktan kurtarmak adına düşünülmüş binlerce detaydan sadece ikisi.

Daire içindeki alanlardan maksimum derecede yararlanmak adına projeyi mimari ve iç dekorasyon anlamında nasıl kurguladınız?

Evlerimizde dikkat ettiğimiz en önemli kurgulardan biri mimari anlamda oluşabilecek ölü alanları minimize etmek, hatta sıfırlamaktı. Bunu layığıyla başardık. Sunduğumuz her bir metrekare tamamıyla kullanışlı ve fonksiyonel. Her türlü elektrik ve mekanik tesisat en güzel şekilde ve en optimum kullanılacak yerlere monte edilip, dekoratif olarak kapatıldı. Evin her bir mahali ferah ve kullanıma en uygun şekilde hizmet edecek şekilde tasarlandı. Ne büyük ne küçük... Sonuçta içinde yaşaması sizi üzmeyecek ve yormayacak ama bir o kadar da keyif ve haz verecek bir ev çıktı.

Projeniz Büyükçekmece'nin beklentilerine ve ihtiyacına çözüm niteliğinde bir proje mi?

Bu sorunun cevabı kendi projemiz diye söylemiyorum; kesinlikle evet! Yaşaması kolay, bir o kadar da keyifli, fonksiyonel ve akıllı bir ev sağladık. Sadece Büyükçekmece bölgesi değil, İstanbul'un birçok bölgesine hitap ediyoruz. Halihazırda Anadolu yakasında yaşayıp bizi tercih eden müşterilerimiz dahi var.

Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

Esasında her sabah yeniden doğuyoruz ama bunun değerini yeterince bilmiyoruz. Madem her sabah bize böyle bir şans yeniden veriliyor; bizde bu şansı hakkıyla kullanmalıyız diye düşünüyorum. Ailemiz, sevdiklerimiz ve sağlığımız kaybolduğunda geri gelmiyor veya çok zor geliyor. Biz ne yapıyoruz, kendimizi günlük hayatın içerisinde, işin gücün koşuşturmasında strese boğup esas önemli olan değerlerimiz için yeterli zamanı harcamıyoruz. Bunu becerebilmenin en önemli noktası ise mümkün olduğunca kaliteli bir yaşama sahip olabilmek. Esasında yola çıkış noktamızın özeti budur... 70 sene önce firmamız kurulduğunda da buydu şimdi de bu. İnsanlara güzel ve kaliteli hayat sürebilmeleri için fonksiyonel, güzel ve bir o kadar da akıllı yaşam alanları sunmak. Bunu da sağlayabiliyorsak ne mutlu bize.

Exclusive Homes

Yorum Yaz