maritbet girişmaritbet
"Ülkemizin birikimini dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz"

"Ülkemizin birikimini dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz"

İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, kurumun yeni dönem hedeflerini, MIPIM'ı ve katılacakları diğer fuarları değerlendirdi.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, kurumun yeni dönem hedeflerini, MIPIM'ı ve katılacakları diğer fuarları değerlendirdi. Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesi, ülke ekonomisine güvenli ve istikrarlı bir gelişim ortamı sağlanması için çalışmalar yürüten İstanbul Ticaret Odası (İTO), birçok fuara imza atıyor.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, Emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu.

60 ÜLKEDEKİ TİCARET ODALARININ DA KURUCUSU

İslam ülkelerinden, Ortadoğu'dan gelen misafirlere de “Burası sizin de ticaret odanız” dediklerini belirten Kuralay,

“İstanbul'un en eski, ülkemizin en eski müesseselerinden birinde bulunuyoruz. 137 yıllık bir kuruluş. 1882 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han'ın kurduğu bir müessese. İlk kuruluşu da bu binanın tam karşısında, Karaköy'de bir binada kalıyor. Dersaadet Ticaret Odası… Osmanlı coğrafyasından çıkan 60 ülkedeki ticaret odalarının da kurucusu odası burası. İslam ülkelerinden, Ortadoğu'dan misafir geldiği zaman “Burası sizin de ticaret odanız” dediğimiz zaman ilk anda anlamıyorlar ama anlatınca gerçekten anlamış oluyorlar” dedi.

Bir tarafının lobi yapan bir kurum diğer tarafının da ticaret faaliyetleri yürüten bir kurum olduğunu belirten İsrafil  Kuralay,

“İstanbul Ticaret Odası, çok köklü bir kurum. İTO çok köklü bir kurum. Dünyanın 3. büyük ticaret odası. 430 bin üyesi var, 81 komitesi var, 654 tane komite üyesi, 260 meclis üyesi, 11 de yönetim kuruluyla bir taraftan profesyonel kadrosu, bir taraftan da seçilmiş kadrolarıyla ticaret erbabına hizmet etmeye çalışan bir kurum. Bir tarafı lobi yapan bir kurum siyaset nezdinde diğer tarafıyla ticaret faaliyetleri yapan bir kurum. Mesela fuar organizasyonları yapıyoruz, uluslararası arenada 30'a yakın fuarın milli temsilini, milli katılımını İstanbul Ticaret Odası yapıyor. Bu çok büyük bir yapı. Yurt içinden ve yurt dışından sürekli heyet kabul ediyoruz. Üyelerimizin, firmalarımızın sıkıntılarını, Ankara ile, bürokrasi ile, siyasetle çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca yılda 1 milyona yakın bürokrasik kağıt üreten, evrak veren bir kurum burası. Tescillerden sicillere tır karnelerine kadar ayrıca bir çalışma alanı var. Bir de bir holding gibi bir yapılanması da var. Üniversitesi var, Dünya Ticaret Merkezi var, Teknopark'ı var, Cemile Sultan gibi iştirakleri ile de gerçekten büyük bir yapı ile karşı karşıyayız. Ülkemizin güzide kurumlarından bir tanesi. Algısıyla yapısı arasında biraz doğru orantı yok. Algısı bana göre zayıf ama etki gücü çok daha fazla bir kurumdayız. Böyle bir kurumda biz de hizmet etmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

PAZAR OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ 

Gayrimenkul sektörü için yurt dışında yapılan fuarlara yönelik değerlendirmeler yapan Kuralay,

“Aslında İTO, ticarileşmiş bütün alanlarda hemen hemen organizasyon yapmaya çalışan bir kurum. Hizmet sektöründen gıdaya, gıdadan inşaata, inşaattan makineye kadar birçok alanda uluslararası arenada Çin'den Amerika'ya, Güney Afrika'dan Rusya'ya kadar bütün dünya coğrafyasında güzel organizasyonlara imza atıyoruz.

Çalışmalarımızı Ticaret Bakanlığı, zaman zaman Kültür Bakanlığı gibi bu konuyla ilgili bakanlıklarla doğrudan çalışmalarımız oluyor.

Emlak ve inşaat alanlarında da büyük fuarlara katılıyoruz. Önümüzdeki günlerde MIPIM Fuarı var Cannes'da. Dünyanın en büyük emlak fuarlarından bir tanesi. Ona da milli katılımın bir tanesini biz yapıyoruz. Ticaret Odası'nın en büyük avantajlarından bir tanesi de bilgi birikimine sahip, tecrübeli ekibinin ve elemanlarının olması. Bütün kamuyu, yerel yönetimleri, merkezi yönetimleri, şirketleri bir araya getiren, aslında ülkemizi gerçek manada bir araya getiren, aslında ülkemizi gerçek manada milli temsil yapan bir kurum. İnşaat fuarlarında da emlak fuarlarında da Dusseldorf'da da bir çalışmamız olacak. Orda da özellikle çalışmalar yapılacak. Yani ülkemizin birikimini donanımını dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. İşadamlarıyla bir araya gelerek pazar oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde sinemacıları ağırlamasıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak;

“Ülkemizde kanun değişikliği oldu Sinema Kanunu. Dizileri de teşvik kapsamına aldı. Bu çok önemli, çok güzel bir gelişme. Yurt dışından ülkemizde çekim yapacak sinemacılara büyük kolaylık sağlanıyor. Yurt içinde yapımcılara yeni destek kalemleri oluşturuluyor. Bizim yapımcılara daha fazla destek vermemiz gerekiyor. Bir de yeni yapımların içerik olarak daha nitelikli modlara geçmemiz lazım. Bir de sadece diziyle kalmadan dizi sektörünün oluşturduğu rüzgarla yarışma programları, belgeseller, animasyonlar ve diğer alanlara da bu alanı yaymamız gerekiyor. Çünkü böyle bir fırsat oluşmuş durumda” dedi.

Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, dünya kongre şehirleri sıralamasında 12’nciliğe yükseldi
  • 05.07.2022 16:04

İstanbul, dünya kongre şehirleri sıralamasında 12’nciliğe yükseldi

İTO ve ICVB Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul’un 2021'de dünya kongre şehirleri sı ...

İTO'dan kiralarındaki artışı durdurmak için kritik öneriler!
  • 02.06.2022 10:11

İTO'dan kiralarındaki artışı durdurmak için kritik öneriler!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, konut kiralarındaki yüksek a ...

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...