Türkler en çok Almanya'dan konut aldı

Türkler en çok Almanya'dan konut aldı

Yapılan araştırmalara göre Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke, 1 milyon 800 bin konutla Almanya oldu.

Yurt dışında 1975'ten beri Türklere konut satışı yapan ve bu konuda danışmanlık hizmeti veren Nova Group Holding Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Güler, Türklerin yurt dışında konut edinme verilerine ilişkin yaptıkları araştırmanın sonuçlarını AA muhabiri ile paylaştı.

Gurbetçilerin, Türkiye'de gayrimenkul konusunda yapılan bazı yanlışların nedeniyle 1985'ten bu yana yurt dışında ev almaya başladığını ifade eden Güler, en fazla konut satışının Almanya'da gerçekleştiğini belirtti.

Almanya'da yaşayan Türklerin yüzde 45'inin oradan ev aldığını aktaran Güler, "Yapılan araştırmalara göre, Türklerin Almanya'dan aldığı konut sayısı 2 milyona yaklaştı. Gurbetçilerin bu ülkeden aldığı konut sayısı 1 milyon 800 bin. Bu ülkeyi Fransa izliyor. Buradan alınan ev sayısı ise 120 bin" dedi.

Türklerin, Belçika, İsviçre ve Hollanda gibi ülkelerde 150 bin, ABD'de 75 bin, İsveç'te 10 bin civarında evi olduğuna işaret eden Güler, gurbetçilerin Avrupa'da en çok konut Berlin'den konut aldığını kaydetti.

"ABD'de New York, Miami, Los Angeles ve San Diego öne çıkıyor"

ABD merkezli gayrimenkul danışmanlık markası Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş ise Türklerin ABD'de gayrimenkul alımına ilgi gösterdiğini belirterek, "Özellikle New York, Miami, Los Angeles, San Diego gibi gözde yerlerde gayrimenkul edinmeye yöneliyorlar. Genelde orta gelir grubuna yönelik gayrimenkul segmentine talep gösteriyorlar" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı
  • 22.09.2026 15:39

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığın ...

Preprufe su yalıtım sistemiyle inşaatlarda güvenli temeller
  • 17.09.2026 16:43

Preprufe su yalıtım sistemiyle inşaatlarda güvenli temeller

Saint-Gobain’in alanında uzman markası GCP’nin 50 yılı aşkın küresel deneyimi ve ...

Ağustos 2026 konut ve iş yeri satış istatistikleri açıklandı
  • 17.09.2026 10:36

Ağustos 2026 konut ve iş yeri satış istatistikleri açıklandı

Ağustos ayında ilk el konut satışları 44 bin 378, ikinci el konut satışları 83 b ...

Genç odalarında düzen, odak ve kişisel alanlar öne çıkıyor
  • 14.09.2026 16:13

Genç odalarında düzen, odak ve kişisel alanlar öne çıkıyor

Yeni eğitim yılı yaklaşırken okul alışverişleri kadar yaşam alanlarının yeniden ...

Evlere değer katan özel köşeler
  • 14.09.2026 16:06

Evlere değer katan özel köşeler

Evlerin içinde kısa süreli de olsa günün temposundan uzaklaşılabilecek köşeler o ...

Vsancaktepe'de hak sahipleri yeni yuvalarına kavuşuyor
  • 14.09.2026 15:28

Vsancaktepe'de hak sahipleri yeni yuvalarına kavuşuyor

312 adet konut ve 20 adet ticari alandan oluşan Vsancaktepe tamamlanarak hak sah ...