maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü tanıtıldı

Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü tanıtıldı

Türkiye’nin ilk Garimenkul Terimleri Sözlüğü AYD’nin Alışveriş Merkezleri Konferansı’nda Sektör Profesyonellerine Tanıtılıyor

Türkiye gayrimenkul sektörünün önemli bir buluşma noktası olan ve bu yıl Swissotel'de altıncısı düzenlenen Alışveriş Merkezleri Konferansı'nda, Türkiye gayrimenkul sektöründe bir ilk olarak hayata geçirilen Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü, sektör profesyonellerinin beğenisine sunuluyor. [e]instein, EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık, EPOS Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme  firmalarının sponsorluğu ve Pınar Saklıyan İletişim Danışmanlığı'nın iletişim desteğiyle hayata geçirilen Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü; gayrimenkul, finans, perakende sektörlerinin önde gelenleri, alışveriş merkezi yatırımcıları, geliştiricileri ve yönetim kadroları ile uluslararası konuşmacı ve davetlilerden oluşan 400 kişilik bir katılımcı gruba tanıtılırken, sözlüğün akıllı telefonlarda kullanımına yönelik aplikasyon uygulaması da eşzamanlı olarak hayata geçiriliyor. Aplikasyon, projenin teknoloji sponsoru KNS Dijital Çözümler tarafından hazırlandı. Gayrimenkul sektörünün kendine özgü terminolojisinin, özel kavram ve terimlerinin gerek Türkçe'den İngilizce'ye gerekse de İngilizce'den Türkçe'ye çevrilmesinde birtakım zorluklarla karşılaşıldığı ve bu zorlukların aşılmasında da en temel unsurun kurumsal “ortak bir dil” kullanımına yönelmek olduğu kanaatiyle yola çıktığını belirten Sözlük Proje Ekibi, 2010 yılında bir araya gelerek üç yıla yakın sürede 2800 sözcüğün terim karşılığını derledi ve terimler sözlüğünü hazırladı.  

Proje Ekibi'nden EVA Gayrimenkul Değerleme Firma Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, süreci şöyle anlatıyor: “Yıllar içinde yurt içi ve yurtdışında yaptığımız görüşmelerde, uluslararası çapta kabul görmüş sektörel terimleri, deyimleri içeren notlar aldık, listeler yaptık. Zaman zaman bu terimler ve deyimlerin Türkçe anlamları üzerinde tartıştık, dilimizdeki doğru karşılıklarını bulmak için uğraştık ve bu pratikten, bizimle benzer sorunları yaşadıklarını bildiğimiz diğer meslektaşlarımızın, genel olarak sektördeki tüm paydaşlarımızın da yararlanabilmelerini sağlamak üzere birkaç sene önce notlarımızı birleştirdik. Zorlu bir hazırlık evresinin ardından sektörümüze bu terimler sözlüğünü sunabilmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” 

Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici ise, gayrimenkul sektörünün kurumsal yolculuğuna katkıda bulunmak ve kavramsal karmaşa ve belirsizlikleri giderebilmek hedefiyle sektöre sunduklarını belirttiği bu ilk gayrimenkul terimleri sözlüğünün, titizlikle yürütülen bir çalışma olmakla birlikte, iyi niyetli bir ilk adım olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor ve ekliyor: “ Eksiklerimiz, yanlışlarımız olabilir. Meslektaşlarımızın, dostlarımızın katkı ve ilaveleri ile birlikte sözlüğümüzü zaman içinde daha da geliştireceğimize inanıyoruz.”

Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü, 6. Alışveriş Merkezleri Konferansı'nda düzenlenen tanıtımın ardından, sınırlı sayıda satışa sunulacak. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Brexit, Türk gayrimenkul sektörüne yarayacak!
  • 07.11.2017 16:51

Brexit, Türk gayrimenkul sektörüne yarayacak!

Brexit ile birlikte Londra’dan çıkan Körfez gayrimenkul fonlarının yeni adresini ...

Gayrimenkul, Türkiye'yi dünyada üst sıralara taşıyor!
  • 05.10.2016 22:13

Gayrimenkul, Türkiye'yi dünyada üst sıralara taşıyor!

Gayrimenkul ve emlak sektörü, sağlam ekonominin temel taşı olmaya devam ediyor. ...

Konut iştahı gayrimenkulü canlı tutacak
  • 30.12.2015 11:56

Konut iştahı gayrimenkulü canlı tutacak

ERA Türkiye'den Mustafa Baygan'a göre mevcut konut iştahının, gayrimenkul sektör ...

Türkiye gayrimenkul sektörü dünyada kaçıncı sırada?
  • 17.07.2014 11:03

Türkiye gayrimenkul sektörü dünyada kaçıncı sırada?

Gayrimenkul sektörü dünyada ve Türkiye’de her geçen gün daha da büyüyor ...

Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü tanıtıldı
  • 12.03.2014 14:54

Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü tanıtıldı

Türkiye’nin ilk Garimenkul Terimleri Sözlüğü AYD’nin Alışveriş Merkezleri Konfer ...

Cannes’da MIPIM Fuarı için geri sayım başladı
  • 21.02.2014 08:21

Cannes’da MIPIM Fuarı için geri sayım başladı

MIPIM’de Türkiye’nin düzenleyeceği oturumlar netleşti ...