maritbet girişmaritbet
Turkcell Van’da 185 öğretmen evi yapacak!

Turkcell Van’da 185 öğretmen evi yapacak!

Kumbara için bağışların devam ettiğini dile getiren Koray Öztürkler, bağışların SMS ile 5283’e yapıldığını ya da havale ve kredi kartı ile de yapılabildiğini belirtti

Kumbara için bağışların devam ettiğini dile getiren Koray Öztürkler, bağışların SMS ile 5283'e yapıldığını ya da havale ve kredi kartı ile de yapılabildiğini belirtti.

BAĞIŞ YAP İSİM VER

“Van için Türkiye Kumbarası” projesinde dileyen kişi ve kurumlar 60 bin TL bağışlayarak bir öğretmenin ailesiyle birlikte kalabileceği 2+1 ev yaptırabiliyor ve bu eve dilediği bir ismi verebiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayesinde, Türk Eğitim Vakfı iş birliği ile Van'da eğitim seferberliği başlatan Turkcell, “Van için Türkiye Kumbarası” projesiyle ilk olarak bir öğretmen kampüsü ve bir öğrenci yurdu inşa etmek için kolları sıvadı. Bugüne kadar kumbaraya 8.9 milyon TL bağış toplayan Turkcell, 185 öğretmenin barınmasını sağlayacak konutların temelini attı. Öğretmen kampüsünün 2 adadan oluştuğunu ve her bir adada 32 adet 2+1 evin bulunduğunu belirten Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Evler, çelik konstrüksiyon, depreme dayanıklı, betonarme temel üzerine, 2 katlı inşa ediliyor. Kumbara sayesinde 100 öğrenci için sağladığımız burs imkanı, gelen bağışlar ile 200 öğrenciye ulaştı. Aynı zamanda sadece Turkcell'in bağışı ile 132 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdu yapılıyor. 9 Nisan tarihinde başladığımız inşaatları 3 ay içerisinde bitirerek yeni öğretim yılına yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kampüs ile öğretmenlerin sosyal aktivite alanları ve açık alan düzenlemesi ile tam anlamıyla bir yaşam alanına kavuşmasını hedeflediklerini belirten Öztürkler, “Kampüs'te kalacak öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı ve Van Valiliği'nin koordinasyonunda belirlenecek. Turkcell olarak Van'da maddi imkanlardan yoksun, başarılı öğrencilere burs da vereceğiz. Endüstri Meslek Liseleri'nde okuyan 200 başarılı öğrenciye sağlanacak bursu Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde organize edeceğiz” diye konuştu.

Tülay Dur/Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vehbi Koç Vakfı, Turkcell ve TEV Van'daki 256 konuta öğretmenler yerleşecek!
  • 07.11.2012 14:30

Vehbi Koç Vakfı, Turkcell ve TEV Van'daki 256 konuta öğretmenler yerleşecek!

Van'da Vehbi Koç Vakfı, TEV ve Turkcell'in, depremde hayatını kaybeden 76 öğretm ...

Turkcell Van’da 185 öğretmen evi yapacak!
  • 11.06.2012 15:08

Turkcell Van’da 185 öğretmen evi yapacak!

Kumbara için bağışların devam ettiğini dile getiren Koray Öztürkler, bağışların ...