Türk mobilya sektörü 2013 yılını yüzde 18’lik artışla kapattı

Türk mobilya sektörü 2013 yılını yüzde 18’lik artışla kapattı

Türk mobilya sektörü 2013 yılını yüzde 18’lik bir artışla 2 milyar 180 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Günden güne ihracatı büyüyen Türkiye, mobilya sektöründe dünyada iddialı bir noktaya ulaşıyor. Geride bıraktığımız 2013 yılını yüzde 18'lik bir artışla 2 milyar 180 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Türk mobilya sektörü 2014 yılsonu hedefini yüzde 20'lik bir artışla 2 milyar 600 milyon dolar'a çıkartmayı hedefliyor. Geride bıraktığımız 2013 yılında tümüyle işlerine odaklanan Türk mobilya sektörü istikrarlı olarak çalışmalarını sürdürdü. Tasarım ve istihdam yolunda emin adımlarla ilerleyen Türk mobilyacıları yerli ve yabancı tüm fuarlara da katılım gösterdi. Mobilyada üretim ülkesi olmanın yanı sıra marka ülke olmayı da hedefleyen Türkiye, tasarıma da ağırlık veren üreticilerle atağa geçti öyle ki mobilyada dünyada marka olan ülkeler ile kalite, tasarım ve fiyattaki rekabetini her geçen gün artırdı. Geride bıraktığımız 2013 yılında, yılsonu ihracat rakamını  yüzde 18'lik bir büyümeyle 2 milyar 180 milyon dolar'a çıkardı. 2014 yılsonu için yüzde 20'lik bir artış hedefleyen Türk mobilya sektörü 2014 ihracat rakamının ise 2 milyar 600 milyon dolar olmasını hedefliyor. 

Geride bıraktığımız 2013 yılında ciddi bir büyüme gösteren Türk mobilya sektörünün 2014 yılında da yükselişini sürdürmeye devam edeceğini belirten Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, 2013 yılında Türk mobilya sektörünün bir önceki yıla da oranla başarılı bir yıl olarak geride kaldığını ifade ediyor. 
2013 yılını hedefinin üzerine çıkarak 2 milyar 180 milyon dolarlık ihracat rakamıyla geride bırakan Türk mobilya sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Mobilyada üretim ülkesi olmanın yanı sıra marka ülke olmayı da hedefleyen Türk mobilyacıları tasarıma da ağırlık veren üreticilerle atağa geçerek dünyada marka olan ülkeler ile kalite, tasarım ve fiyattaki rekabetini her geçen gün artırmaya devam edecek.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mobilya tasarımında porselen dönemi
  • 08.10.2026 13:40

Mobilya tasarımında porselen dönemi

Kalebodur Furnishings & Design Istanbul 2026 (FDI) Fuarı’nda seramiği mobily ...

Doğtaş Suriye’deki ikinci mağazasını Halep’te açtı
  • 08.10.2026 13:28

Doğtaş Suriye’deki ikinci mağazasını Halep’te açtı

Doğtaş, yurt dışındaki büyümesini yeni satış noktalarıyla sürdürüyor. Marka, Sur ...

Öğrenci evlerinde alan kazandıran çözüm önerileri
  • 01.10.2026 11:18

Öğrenci evlerinde alan kazandıran çözüm önerileri

Üniversite hayatının başlamasıyla gençler, hayatlarının yeni bir dönemine giriyo ...

Tepe Home, dijital mağazasını yeniledi
  • 29.09.2026 10:23

Tepe Home, dijital mağazasını yeniledi

Tepe Home, mobilya alışverişinde karar verme sürecini destekleyen yeni dijital m ...

FDI Istanbul 2026, tasarımın küresel buluşma noktası olmaya hazırlanıyor
  • 15.09.2026 15:33

FDI Istanbul 2026, tasarımın küresel buluşma noktası olmaya hazırlanıyor

“Where Design Leads” (Tasarıma Yön Verenlerin Olduğu Yer) mottosuyla gerçekleşti ...