maritbet girişmaritbet
Topkapı- Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?

Topkapı- Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?

Kentsel dönüşüm projelerinin yer aldığı Topkapı bölgesinden Merter'e doğru önemli yatırımlar bulunuyor

İstanbul'un en eski yerleşim birimlerinden olan Topkapı, Osmanlı'dan beri en önemli merkezlerden birisi olmaya devam ediyor. Son yıllarda ticaretin kalbi olarak da adlandırılan Topkapı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları da hız kazandı. 

Son 10 yılda büyük bir büyüme içerisinde giren gayrimenkul ve inşaat sektörü yeni rotasını Topkapı'ya kırmış durumda. Özellikle Cevizlibağ ile Merter arasında olan bölüm büyük ilgi görüyor. Ayrıca devlet tarafından bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da devam etmekte. Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin yanı sıra Niziplioğlu tarafından inşa edilen Topkapı Mercure Hotels bölgede değer katan diğer unsurlar. Yolun Zeytinburnu bölümünde kalan Ambarlar arsası da satışta. 

Sonuç olarak Topkapı bölgesi kentsel dönüşümle birlikte konut ağırlıklı olacak. Ancak bölgedeki ticari yapılara kalite gelecek ve bölge karma yapısıyla tüm ihtiyaçlara cevap verecek. İşte bölgedeki projeler;

Avrupa Konutları Kale

Artaş İnşaat'ın Cevizlibağ'daki Kale Kilit arsası üzerinde inşa edeceği Avrupa Konutlar Kale projesi 111 bin metrekarelik satılabilir alana sahip olacak. Eylül ayında satışa çıkması beklenen projede 702 bağımsız bölüm bulunuyor. Projenin satışa çıktıktan sonra yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

İş GYO&Nef Topkapı Projesi

Şişecam'ın Topkapı'daki arsası üzerinde hayata geçirilecek olan proje 3 bin 581 bağımsız bölümden meydana geliyor. Satışların Mart 2015 tarihinde başlaması beklenen projede teslimlerin Apğustos-Eylül 2018 tarihinde yapılması planlanıyor. 3 bin 565 daire ve 16 ticari birimin bulunduğu projenin yapımında 2 bin 428 yeni ağaç dikilecek.

Cevizlibağ- Merter aksında kalan projeler

Bu bölgede Nef'in iki dev projesi dikkat çekiyor. Ayrıca Eroğlu Gayrimenkul'ün inşasını tamamladığı ve yaşamın devam ettiği Platform Merter projesiyle Ofton İnşaat'ın Sportive arsasında inşa edeceği 304 odalı, 5 yıldızlı otel projesi yer almakta. Yine aynı bölgede tamamlanmış olan Beyaz Rezidans ve yapımı süren Beyaz Plaza projeleri de bulunuyor.

Nef Merter 12

8 bin 292 metrekarelik arsa üzerinde konumlandırılan ve satışları kısa sürede tamamlanan Nef Merter 12'de teslimler Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. 573 dairenin bulunduğu proje Atatürk Havalimanı'na 10 kilometre, Levent'e 14 kilometre ve Ataköy'e 4 kilometre mesafede konumlanıyor.

Nef Merter 13

2016 yılının Haziran ayında teslimleri gerçekleştirilecek olan proje Yeşil Kundura'nın hemen arkasında, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin karşısında konumlandırılıyor. 11 bin 106 metrekarelik arsa üzerinde yükselen projede 672 daire, 168 home ofis ve 37 mağaza bulunuyor. Projede konutlar 43 metrekare ile 179 metrekare arasında değişiyor.

Platform Merter

Yaşamın başladığı ancak satışların halen devam ettiği proje Eroğlu Gayrimenkul tarafından inşa edildi. Eski Vakko Fabrikası'nın bulunduğu arsaya kurulan proje ticari alanlarıyla da dikkat çekiyor. 33 bin 770 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen proje toplu taşıma araçlarına yakınlığıyla da dikkat çekiyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Topkapı'da ev alacaklar için fırsatlar neler?
  • 26.03.2021 13:23

İstanbul Topkapı'da ev alacaklar için fırsatlar neler?

İstanbul Topkapı bölgesinde hemen teslim avantajına sahip projeler, ev almak ist ...

3S Kale Topaz Topkapı satışta!
  • 01.10.2020 09:30

3S Kale Topaz Topkapı satışta!

Topkapı'da hayata geçirilen 3S Kale Topaz Residence projesinde satışlar başladı. ...

Topkapı’yı nasıl bir gelecek bekliyor?
  • 09.09.2015 11:20

Topkapı’yı nasıl bir gelecek bekliyor?

İstanbul’un en tanınan semtlerinden biri olan Topkapı’da hayata geçirilen projel ...

Avrupa Konutları Kale'de bloklar yükseliyor
  • 04.02.2015 15:34

Avrupa Konutları Kale'de bloklar yükseliyor

Avrupa Konutları markalı konut projelerinin en yenisi “Avrupa Konutları Kale”de ...

Deniz manzarasını bir de Topkapı’dan izleyin!
  • 04.01.2015 12:09

Deniz manzarasını bir de Topkapı’dan izleyin!

Artaş İnşaat, geçmişle geleceği buluşturan Avrupa Konutları Kale ile Topkapı’nın ...

Topkapı- Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?
  • 17.07.2014 15:41

Topkapı- Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?

Kentsel dönüşüm projelerinin yer aldığı Topkapı bölgesinden Merter'e doğru öneml ...