maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı adını dünyaya duyuracak!

Teknik Yapı adını dünyaya duyuracak!

AĞAOGLU'nun Londra çıkarmasından sonra Teknik Yapı da gözünü Güney Fransa'ya dikti. Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Cannes-Nice civarında Cote d'Azur sahillerinde bir proje yapmayı istediğini söyledi: Bölgede arsa bakıyoruz. 100-200 konut yapıp, oradan yazlık alan dünya zenginlerini Türkiye'ye çekmek istiyoruz

Teknik Yapı'nın Patronu Nazmi Durbakayım, Fransa'da dünyaya Teknik Yapı'nın ismini duyuracak bir proje yapmanın hazırlığı içinde. Dünyanın en zengin insanlarının tatil için Cote d'Azur bölgesinde yazlık satın aldığını söyleyen Durbakayım, 'Şu anda arazi satın almak için görüşmeler yapıyoruz. 100-200 konutluk bir proje yapıp, oradan yazlık alan insanları Türkiye'ye çekeceğiz' diyor. Teknik Yapı'nın Türkiye ve yurtdışı planlarını Nazmi Durbakayım'la konuştuk..

l Ortadoğu'ya yönelik planlarınız ne aşamada?
Libya'da bir ofis açtık, olaylar patladı. Muhtelif yerlerde sözleşmeler yaptık ama bir türlü işler yolunda gitmedi. Ama yurtdışı ilgimiz devam ediyor.

l Hangi bölgelerle ilgileniyorsunuz?
Ali Bey'in (Ağaoğlu) İngiltere'de iş yapmasına misilleme mi veya özendiniz mi diyebilirsiniz ama Fransa'da bir iş yapmayı planlıyorum. Cannes-Nice civarında Cote d'Azur sahillerinde ses getirecek bir proje yapmayı arzuluyorum.

BAĞDAT CADDESİ FİYATLARIYLA AYNI
l Bir girişiminiz oldu mu?
Evet, şu anda yer bakıyorum. Arazi için birkaç farklı alternatif yer için görüşmelerimiz sürüyor. Ama  tapu cebimize girmeden bu iş oldu demeyiz.

l Arazi fiyatları nasıl?
Arsa fiyatı olarak Bağdat Caddesi civarıyla aynı diyebilirim.

Yabancıların  beklediğini sunmalıyız
l Hazır mısınız?
Onların beklediği tarzda inşaatlar yapmamız lazım. Biz de inşaatçı olarak buna hazırlıklı olmalıyız. Orada bir proje yapmak nasip olursa, orayı daha iyi yaşayacağıma inanıyorum.

Tuzla şehir projesine uygun
l Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki yeni şehir açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 Eskiden Taksim şehrin merkezdi, şimdi birkaç tane merkez var. Pilot şehir olarak seçilen, Trakya tarafındaki bölge bakir ve kamulaştırma bedeli maliyet olarak az olacak bir yer. Anadolu yakasında da benzer özellikteki yerleri düşünürsek bu tarz bir yer seçilecektir. Bunun yanında Tuzla bölgesinin de böyle bir işlevi rahatlıkla yapabileceğini düşünüyorum. Belki de bu biraz hissi. Çünkü burada 5 bin konutluk bir projemiz var.

Zenginler Antalya'ya gelecek
l O zaman Türkiye'nin güney sahillerine yönelik de planlarınız var..
Evet. İmar mevzuatı da müsade ederse Antalya bölgesine dair planlarımız var. Cote d'Azur'a gelen insanları Antalya'ya çekmek istiyoruz. Henüz dünya zenginleri bizim sahillerimizde yer almıyor. Ancak eğer İspanya'ya, Fransa'ya yabancıya satıştan milyar dolarlar geldiyse, Türkiye'ye de gelecek. Kanunların, mevzuatların önündeki engeller aşılacak. Burada sormamız gereken 'bizler inşaatçı olarak buna hazır mıyız'

100-200 KONUTLUK PROJE PLANLIYORUZ
l Nasıl bir proje planlıyorsunuz?
Doğanın içinde, dünyada ses getirecek bir proje planlıyoruz. Bütün dünyanın zenginleri Cote d'Azur'da yer alıyor. Yılın belli bir dönemini orada geçiriyolar. Biz de buna uygun 100-200 konutluk bir proje planlıyoruz. Villa değil blok düşünüyoruz çünkü artık trend, insanların ortak yaşam içinde ekonomik yaşaması yönünde. Sonra da bu projeden yazlık alan kitleyi Türkiye sahillerine yönlendirmeyi düşünüyoruz.

Afrika'nın yarısını gezdim
l Seyahatle aranız nasıl?
Seyahat en büyük hobim. Arkadaş grubumuzla dünyayı geziyoruz. Afrika'nın yarısını gördüm. Seyahatleri kendim organize ediyorum. Turla gitmiyoruz. Uçak biletlerimizi alıp, gittiğimiz yerde yerel bir rehber buluyoruz. Yıllar önce bana bir büyüğüm, 'Seyahate verdiğin paranın mutlaka geri dönüşü olur. Dünyanın bir ucunda küçücük bir detay görürsün, bir gün projelerinin birinde kulanırsın' demişti. Çok doğru söylemiş.

Kanal 300 metre olmalı
l Kanal projesini nasıl buldunuz?
Bence Başbakan da tartışma ortamı başlasın diye bu fikri ortaya attı. İnanıyorum ki bu proje en doğru şekilde hayata geçirilecek. Bana göre kanalın eni çift yönlü trafiği mümkün kılacak şekilde, minimum 250-300 metreyi bulmalı.

 

Kaynak :ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE / Akşam

  • Etiketler:

Yorum Yaz