maritbet girişmaritbet
Tarsus Belediyesi toplu konut projesi yapacak!

Tarsus Belediyesi toplu konut projesi yapacak!

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hürriyet Mahallesi içerisinde bulunan yaklaşık 26 dönüm üzerine 440 konut yapacaklarını belirtti

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hürriyet Mahallesi içerisinde bulunan yaklaşık 26 dönüm üzerine 440 konut yapacaklarını belirtti.

Burhanettin Kocamaz, Selçuk Han Restaurant'ta gerçekleştirilen toplantıda gazetecilerle bir araya gelen Kocamaz, evi olmayan vatandaşları konforlu, kaliteli ve piyasadan daha ucuza mal ederek, konut sahibi yapmayı hedeflediklerini anlattı. Konutların her türlü konfora ve sağlamlığa sahip olacağını kaydeden Kocamaz, bu konudaki talepleri de 31 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında kabul edeceklerini, kredi kullanımı için çeşitli bankalarla görüşme halinde olduklarını belirtti.

Kocamaz, "Tarsus'ta beklenen müjdeli haberi vermek, daha doğrusu o müjdeli haberi vermiştik ama artık o müjdeyi hayata geçirmek üzere sizlere bilgi aktarmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi Tarsus Belediyesi bu kentte yaşayan insanların yıllardır kendilerine uygun mekanlarda daha rahat bir çevrede yaşaması için gayret gösteriyor. Bu arada 18 yıllık bir hizmet dönemi içerisinde yapılan bu hizmetlerin bir kısmı bazılarını da rahatsız ediyor. Dört gözle Burhanettin Kocamaz'ın görev süresinin bitmesini bekliyorlar. Bu konuda çok iştahlılar ama şunu herkesin bir kere daha bilmesini istiyorum ki, biz kişilerin isteklerine göre değil halkın taleplerine göre rotamızı belirleriz. Bu isterse siyasi rakiplerimizden olsun isterse kendi partimiz içerisinden olsun halk bize ihtiyaç duyduğu sürece belediyede olalım olmayalım biz bu hizmetleri Allah'ın izniyle yapmaya devam edeceğiz" dedi.

'Hürriyet Evleri' adını verdikleri konutlarına inşaatına bu yılın Haziran ayında başlanacağını, gelecek yıl Haziran ayı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını vurgulayan Burhanettin Kocamaz, "Bugün burada Tarsus yeni bir toplu konut hamlesiyle buluşacak. İlk etapta 440 daireden oluşan Tarsus Hürriyet Evleri bir site olarak taleplilerin halkımızın hizmetine sunulacak. Bu 440 daireden 200 adedi 3+1olacak 200 adedi 2+1 olacak ve 40 adedi de 1+1 olarak gerçekleştirilecek. Arsamız 25 bin 873 metrekare ve 5 bin metrekare inşaat alanı var. Bu alanın yüzde 81'i otopark ve yeşil alana ayrılmış sadece yüzde 19'una inşaat yapılacak. Bu inşaatlar toplam 10 blok olarak ve toplam 10 kat olarak hayata geçirilecek. 5 blok her kat 4 daire olarak tamamı 3+1 olarak gerçekleşecek. Yine 3 blok her kat 4 daire 2+1 olarak tamamlanacak. 2 blokta her katta 6 daire olarak hesaplanacak" ifadesini kullandı.

Konutlarda her türlü konforun ve tüm detayların düşünüldüğünü ifade eden Kocamaz, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Bir defa herkesin şunu bilmesi lazım yapılacak bu daireler geçmişteki tecrübelerimize de dayanarak ve en son deprem yönetmeliği, konutların en son mantolama sistemleri de dahil modern bir şekilde anahtar teslimi olarak vatandaşımıza sunulacak. Yani vatandaşımız buradan bir daire aldığı zaman her hangi bir ekstra masrafı daireye yapmayacak tüm alt yapısı bunun içinde gerçekleştirilmiş olacak. TOKİ Konutlarını gördüğünüz zaman hala bir çok işi vatandaşın kendisi yapıyor. Mesela klima tesisatını sonradan kendisi yaptırıyor ve binanın her tarafında şimdiden bozulmalar ve deformasyonlar görülmeye başlandı."

Belediye olarak inşa edecekleri konutlarda; merkezi ısıtma sistemi, doğal gaz ısıtma merkezi sistemi, kalorifer tesisi, ısı ses izolasyonu, oda ve salon zemini laminat parke, ahşap görüntülü pencereler PVC çift cam, her blokta 2 asansör, çocuk oyun alanları, antre ve ıslak zeminler seramik, açık otoparklar, yürüyüş yolları, çeşitli oyun alanları, yüzme havuzu, jeneratör, duşakabin, mutfak dolabı ve klima tesisi olacağını belirten Kocamaz, konutların altyapısı hazır halde teslim edileceğini söyledi.

3+1 133-140 metrkarelik bir konutun 84 bin 500 ile 98 bin 500 TL arasında satışa sunulacağı gibi 2+1'den oluşan 101-110 metrekarelik dairelerin de 69 bin ile 84 bin 500 TL'den satışa sunulacağı bilgisini de veren Kocamaz, bunun yanında 1+1'lik 65 metrekarelik konutun da 45 bin 500 ile 49 bin 500 TL arasında fiyatlandırıldığını söyledi. Öte yandan, bilgilendirme toplantısına konutları yapacak olan firmanın sahipleri, kooperatif kurucuları ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mersin Tarsus’ta satılık 21 gayrimenkul!
  • 29.03.2018 10:38

Mersin Tarsus’ta satılık 21 gayrimenkul!

Tarsus Belediye Başkanlığı tarafından, daire ve arsa nitelikli gayrimenkuller ih ...

Tarsus Belediyesi, kat karşılığı inşaat yaptıracak
  • 05.01.2018 10:27

Tarsus Belediyesi, kat karşılığı inşaat yaptıracak

Tarsus Belediyesi, İsmetpaşa Mahallesi üzerinde bulunan arsa üzerinde kat karşıl ...

Tarsus Belediyesi, Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü kazandı
  • 14.11.2013 08:11

Tarsus Belediyesi, Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü kazandı

Türk iş dünyasının en prestijli ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye Mükemmellik ...

Tarsus Belediyesi daire ve ticari birim satıyor! Toplam 32 adet!
  • 14.03.2013 08:55

Tarsus Belediyesi daire ve ticari birim satıyor! Toplam 32 adet!

Tarsus Belediyesi, 15 daire, 14 işyeri, 2 dükkan ve 1 WC’yi satışa çıkardı. Tahm ...

Tarsus Belediyesi'nden toplu konut atağı!
  • 29.05.2012 12:29

Tarsus Belediyesi'nden toplu konut atağı!

Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hürriyet Mahallesi içerisinde ...

Tarsus Belediyesi toplu konut projesi yapacak!
  • 28.05.2012 14:38

Tarsus Belediyesi toplu konut projesi yapacak!

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hürriyet Mahallesi i ...