maritbet girişmaritbet
Tarihi Urgliavich Apartmanı 8.5 milyon dolara satışa çıktı!

Tarihi Urgliavich Apartmanı 8.5 milyon dolara satışa çıktı!

Galata'da Ferit Şahenk ve Faruk Eczacıbaşı'nın sahip olduğu binalara komşu olan tarihi Urgliavich Apartmanı satışa çıktı.

Galata'da, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı'nın aldıkları binalara komşu olan tarihi Urgliavich Apartmanı 8.5 milyon dolara satışa çıktı. Çok sayıda tarihi apartmanın bulunduğu Galata'ya iş dünyası ile önemli yatırımcıların girmesi bölgede emlak piyasasını daha da hareketlendirdi. 3 katı yer altında, toplam 7 katta 800 metrekare kullanım alanına sahip Urgliavich Apartmanı'na çok sayıda iş adamının talip olduğu öğrenildi. 1867 yılında Latin Katolik cemaatine mensup Hırvat asıllı Osmanlı vatandaşı Antoine Urgliavich tarafından yaptırılan tarihi apartman, Galata Kulesi'nin hemen karşısında Kuledibi olarak adlandırılan bölgede yer alıyor.

Yabancı fonlar da Galata'da


BUyıl içinde Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı Galata Kulesi'nin karşısındaki 6 katlı binayı, ardından da Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Eczacıbaşı'nın hemen yanındaki binayı 8.5 milyon TL'ye satın almıştı. Galata Meydanı'na yakın olan bölgede ise Jak Kamhi'nin küçük oğlu Kerim Kamhi, Doktor Kastro Apartmanı için 3.5 milyon dolar ödemişti. İşadamı Yılmaz Ulusoy da Karaköy'deki Sümerbank binasını 10 milyon dolara satın almıştı. İş dünyasının yanı sıra Kazak Capital Partners, İngiliz East European Property Fund ve Hollandalı Vastned gibi yatırım fonları da Galata ve Beyoğlu civarında tarihi binalara yatırım yapmışlardı.



Kaynak:Sabah/Dilek Taş

  • Etiketler:

Yorum Yaz