maritbet girişmaritbet
Serdar Urfalılar, 'Şantiyelerde güvenli iskele zorunlu olacak'

Serdar Urfalılar, 'Şantiyelerde güvenli iskele zorunlu olacak'

KALİSDER Başkanı Serdar Urfalılar, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu

KALİSDER Kalıp ve İskeleciler Derneği Başkanı Serdar Urfalılar,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi. Türkiye'de emniyeti yüksek Euroscaf üreten firmalar olduğunu, ancak ilk etapta yatırım maliyetinin güvenli olmayan iskelelere kıyasla yüzde 15-20 daha fazla olması sebebiyle tercih edilmediğini belirten Urfalılar, “ Türkiye'de inşaat sektörü iş kazalarının sayısal çokluğu bakımından birinci sırada yer alıyor. Ve pek çoğumuzun da bildiği gibi bu kazaların ciddi bir bölümü iskele çökmesi ya da iskeleden düşme sonucu gerçekleşiyor. Bakanlığın iskele kurulumu için proje isteyerek kazaları en aza indirgeyeceğine inanıyoruz ve bu söz konusu uygulamaya sonuna kadar destek veriyoruz” diye konuştu.
 
Serdar Urfalılar, Bakanlığın hazırlayacağı yeni yönetmelik ile 'güvenli iskele' kullanımı zorunlu olacak" dedi, tersane ve inşaatlarda yaşanan kazaların son yıllarda artması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçtiğini belirterek, "Müfettişlerine şantiyeleri denetlettiren Bakanlık, hazırlayacağı yeni yönetmelik ile Güvenli İskele kullanımını zorunlu kılacak" dedi. Urfalılar, yapılan araştırmalara göre Türkiye'de her 6 dakikada bir iş kazası meydana gelirken, her 5 saatte bir 1 işçinin yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini kaydetti. Tersanelerde ve inşaatlarda yaşanan kazaların son yıllarda arttığına dikkat çeken Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın konunun üzerine gittiğini ve müfettişlerine şantiyeleri denetlettiren bakanlığın, hazırlayacağı yeni yönetmelik ile Güvenli İskele kullanımını zorunlu kılacağını söyledi.
 
KALİSDER'in kalıp ve iskele sektörünün gelişmesi, etkinleştirilmesi ve sektörde belli bir kalite çizgisinin yakalanması amacıyla kurulduğunu ve yakın zamanda hayata geçecek olan "güvenli iskeleler , güvenli şantiyeler" adlı sosyal sorumluluk projesiyle de aynı konuya dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade eden Serdar Urfalılar, bilinçli ve eğitimli bir teknik personelin, ölümle sonuçlanan inşaat kazalarının önüne geçmede büyük önem taşıdığını hatırlatarak ilgilileri bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...