maritbet girişmaritbet
Şehir parkı projesi Zeytinburnu'nda fiyatları yüzde 30 yükseltti!

Şehir parkı projesi Zeytinburnu'nda fiyatları yüzde 30 yükseltti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytinburnu’nda 500 dönümlük arsada yapmayı planladığı şehir parkı projesiyle emlak fiyatları da tırmanışa geçti. Bölgede konut fiyatları 15 günde yüzde 30 artış gösterdi

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Zeytinburnu'ndaki Çırpıcı Çayırı'na Türkiye'nin en büyük parkının yapılacağını ilan etmesiyle bölgede hareketlilik yaşanmaya başladı. Biz de Milliyet olarak semtteki emlakçılarla görüşüp, bölgenin nabzını tuttuk.

Zeytinburnu'nun ulaşım kolaylığı ve iş olanakları nedeniyle zaten göç alan bir bölge olduğunu söyleyen emlakçılar, özellikle son bir senede bölgedeki emlak fiyatlarındaki artışa dikkat çekiyor.

Yeni yapılan markalı konut projelerinin semtteki eski binaların dahi değerini artırdığını belirten emlakçılar, semtin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi ve Çırpıcı Çayırı'na yapılacak parkın açıklanmasıyla fiyatların yüzde 25-30 oranında yükseldiğine değiniyor.

Beklemeye geçtiler
10-15 gün içinde daire fiyatlarının arttığını söyleyen emlak danışmanları, eski dairelerde metrekare birim fiyatlarının 1.500 liradan 2 bin liralara yükseldiğini ifade ediyor. Bu yükselişi fark eden mal sahiplerinin beklemeye geçtiğini belirten emkalçılar, alıcıların da fiyatların çok artmasından çekindikleri için tedirgin bir bekleyiş içinde olduğuna vurgu yapıyor.

Emlak danışmanı olan Alican Gündoğdu da fiyatların hızlı bir şekilde yükselişe geçtiğini ifade ederek, park inşasının tamamlanmasıyla beraber yüzde 50 fiyat artışı yaşanacağını söyledi.

‘Kârlı bir yer olacak'
Müteahhitlerin bölgeyle ilgilenmeye başladığına değinen Gündoğdu, “Burası çok kâr getiren bir yer haline gelecek. Bugün 100 bin lira olan bir daire bir seneye kalmaz 150 bin liraya satılır. Park bittiğinde en az yüzde 50 artış yaşanır” diye konuştu.

Bölgede müteahhitlik yapan Nejat Can da, fiyat artışına değinerek 100 metrekarelik bir dairenin 410 bin liraya satılırken, fiyatının 460 bin liraya çıktığını anlattı.

Can, “Çırpıcı Çayırı'na yakın bir yerde 115 metrekarelik bir daire 1.5 ay önce 240 bin liraya satılıyordu ama kimse almıyordu. Şimdi fiyatı 275 bin lira olduğu halde herkes almak istiyor ama mal sahibi bekletiyor” diye konuştu.
 

Suriyeliler kiraları artırdı!

Merkezi bir noktada olması nedeniyle Suriye vatandaşlarının bölgeye akın ettiğini vurgulayan emlakçılar, göç nedeniyle bölgede kiralık daire bulmanın zorlaştığını söyleyerek, “Suriyeliler 450 liralık 2+1 daireye 650 lira verebiliyorlar. Dolayısıyla kiralık dairelerin fiyatların yükselmesine neden oluyorlar” diye belirtiyor.

‘İlgi odağı haline geldi'
Bölgede emlak danışmanlığı yapan Turkan Derya Karayigen, yaşanan gelişmelerle birlikte bölgenin büyük inşaat firmaları tarafından ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Daire fiyatlarında gözle görülür bir artış olduğunu belirten Karayigen, “Daha önceleri semtte 60 bin liraya 2+1 daire bulunuyordu. Oysa şimdi en kötü daire bile 110 bin liraya satılıyor” dedi.

Karayigen, “85 metrekarelik bir daire 160 bin liraya satılıyorken, şimdi 220-250 bin liraya kadar çıktı” dedi. Fiyatların duyan mal sahiplerinin beklemede olduğunu vurgulayan Karayigen, “Biz de dükkânımızı 115 bin liraya satıyorduk, şimdi 155 bin liraya satmaya karar verdik. Ama acele etmiyoruz” diye konuştu.

‘Arsa fiyatı tavan yaptı'
Semtte müteahhitlik yapan Kadılar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirtaş da,  son bir yılda fiyatların zaten yüzde 30 arttığını belirterek, önümüzdeki yıl da aynı artışı öngördüğünü söyledi. Bölgeye dışarıdan çok fazla talep geldiğini anlatan Demirtaş, konut fiyatlarının dışında arsa fiyatlarının da yükselişe geçtiğini belirtti.
Park projesinin yansımalarının ileri dönemlerde devam edeceğini ifade eden Demirtaş, “Metrekare fiyatları şimdilerde bile 3 bin liraya çıktı. Özellikle arsal fiyatlarında artış yaşandı. Arsalarda 150 metrekarelik bir yere 5 milyon, 10 milyon lira isteyen var” dedi.

HÜLYA ÇAYLAK


 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...