maritbet girişmaritbet
Seçim projeleri erkenden görücüye çıkarttı

Seçim projeleri erkenden görücüye çıkarttı

12 Haziran'da gerçekleşecek seçimler, bu yıl düzenlenen bahar dönemi kampanyalarına doping etkisi yaptı. Yeni projelerin pek çoğunun lansmanının seçim öncesine alındığı bu dönemde çok çeşitli kampanyalar yapılmaya başlandı

12 Haziran'da gerçekleşecek seçimler, bu yıl düzenlenen bahar dönemi kampanyalarına doping etkisi yaptı. Yeni projelerin pek çoğunun lansmanının seçim öncesine alındığı bu dönemde çok çeşitli kampanyalar yapılmaya başlandı. Seçim sonrasında fiyatların yüzde 10 artacağı beklentisi ve mevcut faizlerin düşük olması tüketicileri konut almaya yöneltiyor.

Bugün piyasada yüzde 1 peşinat, 60 aya sıfır faiz, ayda 650 TL taksit, peşin alımlarda yüzde 20'ye varan indirim ile kefilsiz 30 ay vade ile ödeme imkanı bulunuyor. Kredi taksitlerinin ertelenebildiği bu kampanyalar arasında banka kredisi kullanarak ev sahibi olacaklara kredi faiz oranlarının artmayacağının garantisi bile veriliyor

Konut sektöründe bu yıl bahar döneminde başlatılan kampanyalara, 12 Haziran'da yapılacak seçimler doping oldu. İnşaat firmaları, Haziran ayı ve peşinden beklenen mevsimsel durgunluğu öngörerek bu dönemde yeni etap şansı ya da yeni proje lansmanlarına ağırlık verdi.
Dönemsel olarak bahar kampanyaları hazırlayan şirketler, Nisan sonuna kadar geçerli olan kampanyalarını, seçim öncesinde satışları hareketlendirmek için Mayıs sonuna kadar uzatma karan alırken, piyasada yüzde 1 peşinat ödenerek 60 aya sıfır faiz ve ara ödemelere dayanan pek çok farklı ödeme alternatifi getirildi. Suryapı, Teknik Yapı, Sinpaş, Dumankaya gibi pek çok firmanın düzenlediği bahar kampanyaları arasında, ayda 650 TL taksit ödeyerek, kredi taksitlerinin ertelenebildiği, peşin alımlarda yüzde 20'ye varan indirim uygulandığı, kefilsiz 30 ay vade yapılan ve banka kredisi kullanarak ev sahibi olacaklara kredi faiz oranlarının artmayacağının garantisinin de verildiği cazip seçenekler yer alıyor.


'Fiyatlar seçim sonrası artar'

Markalı projelerin satış ofislerinin bu kampanyalarla boş kalmadığını belirten sektör profesyonelleri, seçimlerin ardından gelecek istikrar beklentisiyle faiz ve fiyatlarda düşme yerine yavaş yavaş artışların gündeme gelebileceğini, dolayısıyla gerek oturma gerek yatırım amacıyla konut almak için en uygun dönemin yaşandığını dile getiriyor.
 

Konut alıcılarının seçime 10 gün kalana kadar alımlarına devam etmesi, seçimin hemen ardından da bekleyen kitlenin harekete geçmesi bekleniyor.
Bugünlerde hem reel olarak konut fiyatlan artmadığını hem de faizlerin düşük seyrettiğini ifade eden uzmanlar, yılın ikinci yansında munzam karşılıklardaki değişiklikler sebebiyle faiz artışının olacağına, maliyet baskısı yüzünden konutlara son çeyrekte yaklaşık yüzde 10 zam geleceğine işaret ediyor.

 Kaynak: Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2022’nin ilk 6 ayında markalı konut aramalarında rekor artış!
  • 26.07.2022 13:59

2022’nin ilk 6 ayında markalı konut aramalarında rekor artış!

Güncel Proje Bilgileri verilerine göre 2022'nin ilk 6 aylık bölümünde markalı ko ...

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

Makedonya’da Türk yatırımları
  • 17.03.2012 19:25

Makedonya’da Türk yatırımları

Makedonya’da binlerce konutluk projeyi Türk inşaat şirketleri üstlendi. ...

SİNPAŞ YAPI LIVA İSTANBUL
  • 06.10.2011 14:42

SİNPAŞ YAPI LIVA İSTANBUL

37 yıldır geleceğin ihtiyaçlarına uyum sağlayabilecek, yüksek standartlarda birç ...