maritbet girişmaritbet
Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İstanbul, gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu. Türkiye dışında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre, Fransa, Hollanda gibi birçok ülkeden yatırımcı, projelerle ilgili tüm bilgilere Güncel Proje Bilgileri üzerinden ulaştı.

Gayirmenkul piyasasında yatırım yapmak ve en güncel bilgilere ulaşmak isteyen kişilerin ilk tercihi olan Güncel Proje Bilgileri, Ağustos 2021 verilerini yayınladı. Aylık hazırlanan rapora göre gayrimenkul piyasasında yazlık bölgelerdeki konutlara ilgi devam ediyor. Özellikle Ege Bölgesi şehirlerine talep yoğun. Villa projelerinde ise fiyatlar yüksek olmasına rağmen önemli satışlar gerçekleşiyor. Ankara bölgesinde ise karma konsepte sahip projelere ilgi büyük. 

İstanbul’un her iki yakasına ilgi devam etse de, her geçen gün yoğunlaşan nüfus sebebiyle megakent cazibesini bir nebze olsun kaybetmiş durumda. İşte Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 raporunun detayları.

Güncel Proje Bilgileri verileri kapsamında Ağustos 2021 döneminde, markalı konut sektöründe en fazla ilgi gören şehirlerden birisi de İzmir oldu. Ege’nin incisi İzmir, ağustos dönemini açık ara lider tamamladı. Özellikle gayrimenkul yatırımlarının artması ve bazı şirketlerin merkezlerini İzmir’e taşıması da bunda öncü rol oynuyor. Özellikle İzmir’in denize komşu ilçelerine ve bahçeli konutları bu dönemde yoğun ilgi çok fazla. İzmir, bu anlamda aynı dönemde yatırmcıların en fazla ilgilendiği şehirlerden birisi oldu.

İstanbul Avrupa Yakası, Anadolu’ya göre önde

Ağustos 2021 döneminde İstanbul Avrupa Yakası’ndaki konut projelerine yatırımcı, Anadolu Yakası projelerine göre daha çok ilgi gösterdi. Özellikle Büyükçekmece-Silivri aksında yer alan sakin yaşam ve villa yapıları sebebiyle bölgenin cazibesi yükseldi. Öyle ki pandemiyle birlikte bölgede çok ciddi fiyat artışları yaşandı. Son dönemde değerlenen bölgede yeni yatırımlar devam ediyor. Bununla birlikte Beylikdüzü-Esenyurt aksında normal tipte dairelerin, şehrin merkezi akslarına göre fiyat avantajına sahip olması yatırımcını cezbeden önemli noktaların başında geliyor.

Bursa’nın markalı konutları ilgi görüyor

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri kapsamında Bursa konut projeleri, yatırımcının en fazla takip ettiği projeler arasında yerini aldı. Son yıllarda markalı konut sektörünün bir hayli hareketli olduğu bölge, sahip olduğu dinamiklerle yatırımcının gözdesi olmaya devam ediyor. Ciddi büyüklükte ekonomiye sahip olan Bursa, iş ve yaşam imkanlarıyla kalabalık şehirlerden taşınan kişilerin de ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Ankara'nın ticari ve ofis projelerine talep yoğun

Başkent Ankara, yatırımcıların hem konut, hem de ofis anlamında gözdesi konumunda. Ağustos 2021 döneminde Ankara'nın ofis projeleri, konut yatırımı kadar fazla ilgi gördü. Veri detayları incelendiğinde ise Başkent Ankara'da karma projeler yoğun ilgi görüyor. Özellikle AVM, ofis, konut konseptine sahip projeler, yatırımcıların gözünde ilk sırada yer alıyor.

Güncel Proje Bilgileri’ne Türkiye dışından yoğun ilgi

Gayrimenkul sektöründe barındırdığı fırsatlarla Türkiye, gurbetçi vatandaşlar ve yabancı yatırımcılar için büyük öneme sahip. Vatandaşlık fırsatı yabancılar için önemli bir argüman. Gurbetçi vatandaşlar ise, Türkiye’de yatırım yapıp kısa sürede ciddi geri dönüşler sağlayabiliyor. Kira gelirine ek olarak gurbetçi vatandaşlar, Türkiye’ye geldiklerinde kalabilecekleri bir evlerinin olmasına büyük önem gösteriyor. Güncel Proje Bilgileri, Ağustos 2021 döneminde Türkiye dışında en çok Almanya, Hollanda, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İran, İngiltere, İsviçre ve Avusturya ülkelerindeki yatırımcılardan ziyaret aldı. Bu yatırımcıların büyük bir bölümü markalarla iletişimini, projelerle ilk temasını Güncel Proje Bilgileri form sistemi üzerinden sağladı. 

emlaktasondakika.com / guncelprojebilgileri.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2022’nin ilk 6 ayında markalı konut aramalarında rekor artış!
  • 26.07.2022 13:59

2022’nin ilk 6 ayında markalı konut aramalarında rekor artış!

Güncel Proje Bilgileri verilerine göre 2022'nin ilk 6 aylık bölümünde markalı ko ...

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

Güncel Proje Bilgileri 2021 ilk yarı verileri yayında!
  • 23.08.2021 16:08

Güncel Proje Bilgileri 2021 ilk yarı verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ocak-Haziran 2021 dönemine ait verilerini yayınladı. Bu s ...

İstanbul'un projelerine havadan bakmaya ne dersiniz?
  • 05.09.2011 14:39

İstanbul'un projelerine havadan bakmaya ne dersiniz?

İstanbul'un birçok bölgesi markalı projelerin ilgi odağı haline geldi. İşte hava ...

Markalı konut satışlarında peşinat kullanım oranı arttı
  • 15.03.2021 10:48

Markalı konut satışlarında peşinat kullanım oranı arttı

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Şubat 2021 sonuçları açıklandı. ...

Yeni başlayacak konut projeleri tüm sektöre umut oldu!
  • 10.02.2021 09:02

Yeni başlayacak konut projeleri tüm sektöre umut oldu!

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, konut kredisi faiz kampanyasıyla konut s ...