maritbet girişmaritbet
Sahibinden.com'a göre konutta zam şampiyonu Çekmeköy!

Sahibinden.com'a göre konutta zam şampiyonu Çekmeköy!

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilan ve alışveriş platformu sahibinden.com’un CEO’su Burak Ertaş, İstanbulluların alışveriş tercihlerini anlattı

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen ilan ve alışveriş platformu sahibinden.com'un CEO'su Burak Ertaş, İstanbulluların alışveriş tercihlerini anlattı.

Ulaşım projelerinin emlak değerlerini yükselttiğini anlatan Ertaş, en çok artış gösteren ilçenin kira fiyatlarında Eyüp, konut fiyatlarında Çekmeköy olduğunu söylüyor...

sahibinden.com'da en çok hangi ilanlar yer alıyor?

Vasıta, emlak ve alışveriş ilanları. Bunların bazıları, usta bir mizahçının kaleminden çıkmış gibi yaratıcı.

Sitenizi rakamlarla tanıtır mısınız?

Ayda 22 milyon tekil ziyaretçimiz var. 2.5 milyara yakın sayfa görüntülemesi, 2.9 milyon aktif ilan ve

10 binlerce ürün çeşidi... Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından biriyiz. Üye sayımız her geçen gün artıyor.

 İstanbullular en çok ne satıyor?

Cep telefonu... İkinci sırada dizüstü bilgisayar, sonra da beyaz eşya var. Giyim ve aksesuarın yanı sıra, mobilya da İstanbulluların en çok sattığı ürünler arasında.

 Peki en çok ne alıyorlar?

Cep telefonu, bilgisayar, giyim ve aksesuar.

 Emlak konusunda durum nasıl?

Emlak kategorimizde 100 binlerce aktif ilan var. 2011'de her 35 saniyede bir, saatte 100 ve günde 2 bin 410 emlak sattık veya kiraladık.

 İstanbul'da ev satın almak için en çok tercih edilen semtler hangileri?

Esenyurt Merkez. Pendik'te Yenişehir, Ümraniye'de Şerifali, Beylikdüzü'nde Kavaklı ve Maltepe'de Aydınevler, daire satın alanların diğer favori semtleri.

 En çok sirkülasyon hangi semtlerde yaşanıyor?

Bu konuda, dairelerin en çok hangi semtlerde kiralandığına bakarak fikir sahibi olabiliriz. En çok dairenin kiralandığı semtlerin başında Beylikdüzü Kavaklı, Küçükçekmece Halkalı, Pendik Yenişehir, Ümraniye Şerifali ve Avcılar geliyor.

 Son dönemde değer kazanan semtler hangileri?

Verilerimiz, 2010'dan beri kira bedellerinin Avrupa Yakası'nda yüzde 9 arttığını, Anadolu Yakası'ndaysa yüzde

13 düştüğünü gösteriyor. Kira fiyatlarına 2010-2012 arasına baktığımızda, en çok artış gösteren yer Eyüp. Burada kiralar son iki yılda yüzde 42 artmış. Eyüp'ü, yüzde 38'le Kartal, yüzde 36'la Beşiktaş izliyor.

Metrobüs, emlak piyasasındaki dengeleri değiştirdi mi?

Beylikdüzü'nü olumlu etkilediğini söylemek mümkün. İstanbul'da inşası devam eden konut projesi sayısına baktığımızda, ikinci sırada Beylikdüzü'nü görüyoruz. Buradaki daire fiyatlarında son bir yıl içinde yüzde 26 artış oldu. Beylikdüzü, tıpkı proje sayısında olduğu gibi, fiyat değişiminde de ikinci sırada.

 Kadıköy'ü Kartal'a bağlayacak metro fark yarattı mı?

Güzergahındaki semtlerde bulunan daire fiyatlarında, 2010'a göre önemli artış yaşandı. “Patlama yaptı” diyebiliriz. Satılık daire fiyatlarında en yüksek artışın yaşandığı semt yüzde 40'la Kozyatağı. Göztepe, Bostancı ve Kartal'da da yüzde 30'un üzerinde değişim yaşandı. Satılık daire fiyatlarında en yüksek artış Kozyatağı'nda oldu.

2010'da 255 bin TL olan ortalama satılık daire fiyatı, 2011'de yüzde 40 artarak 355 bin TL'ye ulaştı.

Aynı metro güzergahındaki kiralık daire fiyatlarında ne yaşandı?

Kiralık daire fiyatlarının en çok yükseldiği bölge, yüzde 38'le Kartal. Göztepe ve Kadıköy'deyse, yüzde 20'nin üzerinde artış kaydedildi. Kartal'da 2010'da 650 TL olan kiralık daire fiyatı, 2011'de 900 TL'ye yükselirken; Göztepe'de 900 TL olan kira bedeli bin 100 TL'ye ulaştı.

Başka hangi ulaşım projeleri, emlak değerlerini artırdı?

Metro son derece önemli bir etken. Yapımına geçtiğimiz günlerde başlanan Üsküdar-Sancaktepe metro hattı, Çekmeköy'de satılık daire fiyatlarında önemli değişime neden oldu. 2011 Nisan-2012 Nisan arasını kapsayan verilere göre, tüm konut tiplerinde ortalama fiyatın yüzde 33'lük değişim gösterdiği Çekmeköy, en çok konut projesine sahip ilçeler arasında zam şampiyonu oldu.

Üçüncü Köprü etkiledi mi?

Güzergah üzerinde yer alması beklenen ilçelerdeki arsa satışlarında 2011'de önemli artış yaşandı. 2010'a göre arsa satışları en çok artış kaydeden ilçelerin başında yüzde bin 919 değişimle Beykoz geliyor. Sonra sırasıyla Pendik, Sultanbeyli, Tuzla ve Arnavutköy.

 Yeni havalimanı projesi nasıl etki yarattı?

Adının geçmesi bile gayrimenkul sektöründe hareketlenme yaşanmasına yetti. Arnavutköy-Göktürk-Çatalca yollarının birleştiği kavşaktaki 3 bin 500 hektarlık bölgeye inşa edilmesi planlanan havalimanı, bölgedeki satılık arsa fiyatlarında önceki yıllara kıyasla önemli değişimler yaşanmasını sağladı. sahibinden.com verilerine göre, yüzde 129'la arsa fiyatlarının son bir yıl içinde en çok yükseldiği ilçe Çatalca. Üçüncü havalimanına komşu ilçelerden Arnavutköy'deki satılık arsaların ortalama fiyatlarındaki artış yüzde 59. Eyüp'teyse son bir yıl içindeki fiyat değişimi yüzde 41 oldu.

Geçen yıl araba piyasasında neler yaşandı?

Günde 3 bin 260, saatte 126, 27 saniyede bir araç sattık ya da kiraladık. İstanbul'un Bağcılar, Kadıköy ve Üsküdar ilçelerinde satılan toplam otomobil sayısı İzmir'i geride bıraktı. Ayrıca, İstanbul genelinde satılan toplam otomobil sayısı, Ankara, İzmir ve Bursa'daki satışların toplamını geçti.

Antikalar en çok hangi kentlerden satılıyor?

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Nevşehir. İlçe bazındaysa İstanbul'da Maltepe, Kadıköy, Bakırköy ve Üsküdar.

Neşe Mesutoğlu/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çekmeköy’deki konutların değeri, metroyla birlikte arttı!
  • 29.09.2012 13:54

Çekmeköy’deki konutların değeri, metroyla birlikte arttı!

1999 depreminden sonra zemin etütleri açıklamalarına göre en sağlam bölgelerin a ...

Sahibinden.com'a göre konutta zam şampiyonu Çekmeköy!
  • 04.07.2012 10:30

Sahibinden.com'a göre konutta zam şampiyonu Çekmeköy!

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilan ve alışveriş platformu sahibinden.com’un ...

Çekmeköy zam şampiyonu oldu!
  • 15.06.2012 09:56

Çekmeköy zam şampiyonu oldu!

Daire fiyatlarının bir yıl içinde en çok yükseldiği ilçe ise, ortalama fiyatın y ...