maritbet girişmaritbet
SABİHA GÖKÇEN'E 2 ÖDÜL!

SABİHA GÖKÇEN'E 2 ÖDÜL!

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal binası, Google ve Bloomberg televizyonu işbirliği ile düzenlenen ‘2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde “En İyi Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi” seçildi.

Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı tarafından projelendirilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal binası, Google ve Bloomberg televizyonu işbirliği ile düzenlenen ‘2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde “En İyi Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi” seçildi.

Terminal binası ayrıca Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) tarafından “Avrupa Çelik Tasarım Ödülü”nü de aldı. Ödüller, 22-23 Eylül'de Berlin ve Londra'da düzenlenen törenlerde verildi.

Başarılı mimari tasarımı ile yurt içinde beğeni toplayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal binası, yurt dışında da mimari ve gayrimenkul alanlarında ödüller kazanmaya devam ediyor. Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı tarafından projelendirilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal binası, Google ve Bloomberg televizyonu işbirliği ile düzenlenen gayrimenkulun en prestijli yarışması European Property Awards-Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde kamu yapıları kategorisinde 5 yıldızlı ödüle değer görülerek, “En İyi Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi” seçildi.

Bloomberg TV ve Google'ın desteğiyle verilen ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri, gayrimenkul sektöründe mükemmelliği teşvik etmek ve uluslararası bir standart oluşturmak amacıyla veriliyor. Sektörde en üst düzey mükemmellik ve başarı kriteri ile tanınan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri; tüm dünyadan gayrimenkul ve emlak sektöründe görev alan profesyonellere açık bir çalışma ortamı sunuyor. Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nin seçimleri, 80 kişilik uzman bir jüri tarafından yapılıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın, uluslararası arenada kazandığı bir diğer önemli ödül; Avrupa Yapısal Çelik Birliği (European Convention for Constructional Steelwork-ECCS) tarafından iki yılda bir düzenlenen "Avrupa Çelik Tasarım Ödülleri-European Steel Design Awards 2011"de, geçtiğimiz Mayıs ayında Düsseldorf'ta yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda belirlenen “Avrupa Çelik Tasarım Ödülü” 22 Eylül'de Berlin'de takdim edildi. Çeliğin mimaride ve inşaat alanında üstün nitelikte ve yaratıcı kullanımını teşvik etmeyi hedefleyen ödülü; İSG adına Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yrd. Berk Albayrak ile projenin mimarları Doğan Tekeli, Dilgün Saklar, Mehmet Çakırkaya'nın yanı sıra Arup Mühendislik Bürosu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Çelik uygulama firmalarının yetkilileri birlikte aldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uluslararası alanda kazandığı bu iki önemli ödül, Türk mimarisinin ve inşaatının ulaştığı yüksek seviyeyi göstermesi açısından büyük önem arz ediyor. ‘2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde, Türkiye'den kendi kategorisinde ‘Avrupa'nın En İyisi' seçilerek ödül alan proje; 12 Aralık tarihinde Londra'da yapılacak “2011 Dünya Gayrimenkul Ödülleri'nde“, ‘Dünyanın En İyisi' olabilmek için, Asya Pasifik, Afrika, Amerika ve Orta Doğu bölgelerinin en iyi projeleriyle yarışacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

İstanbul havalimanlarında yolcu sayısı 18 milyon arttı
  • 26.01.2024 10:43

İstanbul havalimanlarında yolcu sayısı 18 milyon arttı

Geçen yıl toplam 113 milyon 266 bin 985 kişinin seyahat ettiği İstanbul'daki hav ...

İstanbul havayolu yolcu sayısı 100 milyonu geçti
  • 02.01.2024 11:53

İstanbul havayolu yolcu sayısı 100 milyonu geçti

2023 yılının ocak-kasım döneminde 696 bin 196 geliş ve gidiş seferi düzenlenen İ ...

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaat çalışmalarında sona gelindi
  • 20.10.2023 11:37

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaat çalışmalarında sona gelindi

İç Anadolu Bölgesi'nde Esenboğa Havalimanı'ndan sonra en büyük 2'nci, Türkiye ge ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali
  • 20.07.2023 11:39

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapımı tamamlanan havalimanı ...