maritbet girişmaritbet
Rönesans GY, St. Petersburg'taki Marine Facade projesini hayata geçiriyor!

Rönesans GY, St. Petersburg'taki Marine Facade projesini hayata geçiriyor!

Rusya'nın en büyük inşaat firması olan Rönesans İnşaat, Terra Nova Şirketi ile Marine Facade Projesini hayata geçirmek için St. Petersburg Ekonomik Kapsamında ortaklık anlaşması imzaladı

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde Neva Nehri'nin ağzında bulunan Vasilevski Adası'nın denizi doldurmak suretiyle genişletilip, bu yeni araziye liman ve yeni yaşam alanlarının inşa edilmesi için Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman llıcak'ın katılımlarıyla Rönesans İnşaat ve Terra Nova arasında ortaklık anlaşması imzalandı. Yatırım bedeli 1 milyar dolar olarak hesaplanan projede yaklaşık 800 bin metrekare deniz dolgusu yapılacak. Doldurulan bu alana, toplam alanı 339 bin metrekare olan 4 parsel üzerinde 5.613 adet konut, ticari ünite ve toplam 4 bin araçlık otopark inşa edilecek. Projenin brüt inşaat alanı 500 bin metrekare.

Rönesans, Marine Facade Projesi'ni hayata geçiriyor 

Rusya'nın en büyük inşaat firması olan Rönesans İnşaat, Terra Nova Şirketi ile Marine Facade Projesini hayata geçirmek için St. Petersburg Ekonomik Kapsamında ortaklık anlaşması imzaladı. Rusya'nın St. Petersburg şehrinde Neva Nehri'nin ağzında bulunan Vasilevski Adası'nın denizi doldurmak suretiyle genişletilip, bu yeni araziye liman ve yeni yaşam alanlarının inşa edilmesi için Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak'ın katılımlarıyla Rönesans İnşaat ve Terra Nova arasında ortaklık anlaşması imzalandı. Yatırım bedeli 1 milyar dolar olarak hesaplanan projede yaklaşık 800 bin metrekare deniz dolgusu yapılacak. Doldurulan bu alana, toplam alanı 339 bin metrekare olan 4 parsel üzerinde 5.613 adet konut, ticari ünite ve toplam 4 bin araçlık otopark inşa edilecek. Projenin brüt inşaat alanı 500 bin metrekare. 

Projenin ilk aşaması olan denizi doldurma işleminin 2014 yılının ikinci çeyreğinde başlayıp, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Projenin inşası 2015 yılının ikinci çeyreğinde başlayacak ve 2020 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak.

Rönesans İnşaat 1993 yılında St. Petersburg'da Rönesans İnşaatın temellerini atan Erman Ilıcak, 2000 yılında firmanın Moskova ofisini açtı. 2001 yılında ise, gayrimenkul yatırım kolunu kurarak Rönesans Gayrimenkul yatırım Şirketi kuruldu. 2012 yılında ENR Top 225 Uluslararası Müteahhitler Listesinde 81. sırada yer alan ve Rusya'da inşaat sektöründe yabancı şirketler arasında 1 numara olan Rönesans İnşaat'ın, 40 farklı şantiyede, 33 binden fazla çalışanı bulunuyor. 

İnşaat ve gayrimenkul yatırım projelerinin dışında enerji sektöründe de başarılı projelere imza atmaya devam eden Rönesans Holding geride bıraktığı 20 yılın ardından Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olmaya devam ediyor. 

Terra Nova 2006 yılında Rusya'da kurulan Terra Nova şirketi, 2007 yılında St. Petersburg şehir yönetimiyle stratejik yatırım anlaşması imzaladı. Rusya Devleti tarafından, St. Petersburg şehrinde Vasilevski Adası'nın batı sahillerindeki 476 hektarlık alana inşaat yapabilme yetkisi verilen Terra Nova şirketi; ilk olarak Morskoy Facade bölgesinde 2008 yılında kullanıma açılan limanı inşa ederek, 2011 yılında da bölgedeki ilk konut inşaatına başladı. 

Ankara 24 Saat

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!
  • 09.02.2023 11:13

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!

İskenderun Limanı'nda çıkan yangını söndürme çalışmasına katılan Be-200 yangın s ...

Rönesans, Türk inşaat sektörünün dünyadaki pazar payını artırıyor
  • 06.09.2022 15:48

Rönesans, Türk inşaat sektörünün dünyadaki pazar payını artırıyor

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak: "Avrupa’da, dünyanın en büyük şirketl ...

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!
  • 28.08.2022 11:36

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!

Rusya'nın Macaristan'da iki yeni nükleer reaktör inşa edeceği bildirildi. ...

Rönesans Holding Başkanı Ilıcak'a "Japonya'nın en yüksek devlet nişanı" takdim edildi
  • 18.05.2022 17:35

Rönesans Holding Başkanı Ilıcak'a "Japonya'nın en yüksek devlet nişanı" takdim edildi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin salgının en yoğun olduğu dönemde hı ...

Erman Ilıcak'a 'Japonya'nın en yüksek devlet nişanı'  takdim edildi!
  • 14.05.2022 12:01

Erman Ilıcak'a 'Japonya'nın en yüksek devlet nişanı' takdim edildi!

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Türkiye ile Japonya arasındaki iş bir ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...