maritbet girişmaritbet
Remax Türkiye 2. el konut alımını değerlendiriyor!

Remax Türkiye 2. el konut alımını değerlendiriyor!

Son yıllarda sektörü hareketlendiren yeni konut projeleri büyük ilgi görüyor

Türkiye'nin farklı lokasyonlarında yükselen projeler hem yatırımcılara hem de ev sahibi olmak isteyenlere cazip fırsatlar sunuyor. Ancak ister yeni bir konut olsun ister ikinci el, mutlaka ev alırken bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. 

RE/MAX Türkiye, tercihini ikinci el konuttan yana kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken detayları listeliyor ve konutun cephesinden, yaşına; yalıtımından semtine kadar birbirinden önemli konulara dikkat çekiyor. RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan; ikinci el konut satın alırken doğru adımlar atılması gerektiğini vurguluyor. “Yaşayacağınız evi seçerken ya da yatırım amaçlı bir konut almaya karar verdiğinizde yapının konumu, yaşı, merkeze uzaklığı gibi kriterler göz önünde bulundurulmalıdır” diyen Karahan, kişinin ya da ailenin sosyal hayatının konut seçimini şekillendirdiğini belirtiyor. 

RE/MAX Türkiye, ikinci el konut almak isteyenler için dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralıyor: 

• İlk önce hangi semtten konut almak istediğinizi belirleyerek yola çıkmalısınız. Semti belirledikten sonra da o semtte gezerek bilgi toplamaya çalışmalısınız. Böylece seçtiğiniz semtin güvenilir ve yaşanabilir bir semt olup olmadığını daha iyi analiz etmiş olursunuz. 

• Konutun konumu önemlidir. Bu nedenle konutun okula, işyerlerine, toplu taşıma araçlarına, çarşılara ve merkezlere uzaklığını dikkate alarak iyi değerlendirmelisiniz. 

• Bir yapının ekonomik ömrünün yaklaşık 50 yıl olduğunu unutmayın. Bunun için de ikinci el konut alırken mülkün yaşına ilişkin doğru bilgi edinmelisiniz. 

• Evin güneş görmesi ve hangi cepheye baktığı önemlidir. Evinizin güneş görmesi için güney cepheye bakan evleri tercih etmelisiniz. Güneş gören ev hem sağlığınızı olumlu yönde etkileyecek hem de kışın evinizin daha kolay ısınmasını sağlayacaktır. 

• Konut almayı planladığınız binanın ısı ve su yalıtımının olup olmadığını muhakkak sorgulayın. Yalıtımlı bina ısınma giderlerini azaltır. Su yalıtımı ise binanın uzun ömürlü ve konforlu olmasını sağlar. 

• Türkiye deprem kuşağında yer alıyor. Bu nedenle ikinci el konut seçiminde can güvenliğine önem vermek gerekir. Bina ve zemin etüdü iyi yapılan, deprem yönetmeliklerine uygun inşa edilen binaları tercih etmelisiniz. Bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz inşaattan anlayan uzmanlara danışabilirsiniz. 

• Konutun tadilata ihtiyacı olup olmadığı konusu da önemlidir. Eğer tadilat gerektiren bir konut ise bu sizin için masraf demektir. Bu da toplam maliyeti artıracağı için bu konuyu gözden kaçırmamalısınız. 

• Mutfak ve banyo tesisatlarının sağlam olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca su ve elektrik tesisatlarının da eski olup olmadığını denetlemenizde fayda var. 

• Sonradan sıkıntı oluşturmaması için konutun geçmiş yıllara ait elektrik, su, çevre vergisi, emlak vergisi gibi borçları kontrol edilmelidir. 

• Tüm bunların yanı sıra evin tapu durumunu da araştırmalısınız. Üzerinde herhangi bir ipotek veya haciz gibi bir kayıt olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bunun için konutun kayıtlı olduğu tapu dairesinden bilgi alabilirsiniz. Kat mülkiyeti tapusu bulunmayan, iskanı olmayan ve hisseli tapuları tercih etmemelisiniz. 

İkinci el konut alırken doğru kararlar verebilmek ve sonrasında hayal kırıklığı yaşamamak için güvenilir ve işinde uzman bir gayrimenkul danışmanıyla çalışmanız büyük fayda sağlayacaktır. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

RE/MAX Türkiye, 25. yaşını sanal evrende açtığı ofisle kutluyor
  • 08.02.2022 17:01

RE/MAX Türkiye, 25. yaşını sanal evrende açtığı ofisle kutluyor

Eğlenceden çalışma hayatına, sosyal etkinliklerden alışverişe birçok gerçek haya ...

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı
  • 08.05.2021 11:00

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı

Ülkemizde pek çok sektör cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçmek için çalışmalarını ...

Türk hava sahasından 27 saniyede bir uçak geçti!
  • 07.05.2021 16:25

Türk hava sahasından 27 saniyede bir uçak geçti!

Tüm dünyada uçak seferlerinin kısıtlanmasına rağmen bu yılın 4 aylık döneminde T ...

İstanbul'da havalimanı ve otogarlarda tam kapanma öncesi yoğunluk
  • 27.04.2021 15:54

İstanbul'da havalimanı ve otogarlarda tam kapanma öncesi yoğunluk

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki yoğunluk nedeniyle bazı firmalar ek s ...

Bilkent Center'dan Koçtaş hediye çeki kampanyası!
  • 16.03.2021 10:51

Bilkent Center'dan Koçtaş hediye çeki kampanyası!

Bilkent Center 16 - 20 Mart tarihleri arasında aynı gün içinde 200 TL ve üzeri a ...

Şimdi Al, Hemen Taşın! Beyaz Park Topkapı'da Büyük Fırsat!
  • 04.02.2021 11:37

Şimdi Al, Hemen Taşın! Beyaz Park Topkapı'da Büyük Fırsat!

Beyaz Park Topkapı'da ''Şimdi Al, Hemen Taşın'' fırsatı. Üstelik yüzde 10 peşin, ...