maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan İkitelli Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı

Recep Tayyip Erdoğan İkitelli Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı

İstanbul Başakşehir'de İkitelli Şehir Hastanesi’nin temel atma töreni yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "30 Mart, Türkiye üzerine oynanan bu kirli oyunların bozulacağı, inşallah sandıklardan en güzel cevabın verileceği, Türkiye düşmanlarının bir kez daha üzüleceği, heveslerinin kursaklarında kalacağı bir tarih olacak. İşte onun için boş durmayacağız. Bu bir İstiklal mücadelesidir. Bu, MİT'in tırlarına saldıran hainlere karşı bir mücadeledir. Hükümete, milli iradeye, demokrasiye karşı saldıranlarla bir mücadeledir" dedi. Erdoğan, Başakşehir'de İkitelli Şehir Hastanesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirterek, "demokratik, milli iradenin egemen olduğu bir ülkede, medya ve sermayenin bu kadar pervasız olamayacağını, böyle darbe girişimlerinin içine giremeyeceğini, hiçbir demokratik ülkede böyle darbe girişimlerine göz yumulamayacağını" söyledi. Başbakan Erdoğan, yargıdaki aklıselim kişilere de seslenmek istediğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Yargıdaki aklıselim kardeşlerime de sesleniyorum. Vicdanınızın, iradenizin sesini özellikle dinleyin. Sizin kendi düşünceniz, siyasi anlayışınız ne olursa olsun ama adalet başka bir şey. Burada vicdanınızın sesini, hakkı, hukuku tam anlamıyla tecelli ettirmek suretiyle kararlarınızı verin. Aklınızı kiraya vermeyin. Yargının içinde bir kısımlar var ki akılları ipotek altında. 

İradeleri ipotek altında. Maalesef bir yerlerden talimat gelmedikçe adım atamıyorlar. İşte o ses kasetleri sosyal medyada yayınlandı. Ne diyor; 'Yargının içinde şu kadar, ordunun içinde şu kadar, emniyette bu kadar, şurada şu kadar burada bu kadar var'. Hale bak. Bunların derdi, Türkiye Cumhuriyeti devleti değil, paralel yapı, paralel bir devlet anlayışı. Bu operasyonların, darbe girişimlerinin hesabı sorulur. Sadece paralel yapıdan değil, o paralel yapının kukla gibi parmağında oynattığı siyasi partilerden, sermayeden, medyadan da bunun hesabı sorulur."

"Gelin hesabını beraber soralım"
Erdoğan, siyasi partilere, milletvekillerine, gazetecilere, sanatçılara ve iş adamlarına da çağrıda bulunarak, şunları söyledi: "Bu tehdide boyun eğmeyin. Bu şantaja boyun eğmeyin. Bu kasetçilerin siyaseti dizayn etme çabasına, Türkiye'ye ihanet etmesine ortak olmayın. Eğer bir, beraber olursak bu mücadeleyi beraber yürütürsek bu kaset siyasetini en kısa zamanda toprağa gömeriz, bunun hesabını da birlikte sorarız. Millet adına biz bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz." 

"Sevgili Peygamberimize yapılan hakaret, saygısızlık ortada"
Başbakan Erdoğan, paralel yapının, başka devletler ve başka odaklar adına Türkiye'yi karıştırmasına asla izin vermeyeceklerini, kaydederek, şöyle devam etti: "Bu yapının mensubu kardeşlerime de buradan bir kez daha sesleniyorum: 'Hoca, abi, abla' dedikleriniz, hem size, hem de kendi ülkelerine karşı apaçık bir ihanetin içindeler. Sizin saf ve temiz duygularınızı istismar edip, sizin ülkenize kastetmiş durumdalar. İşte MİT'e yapılan saldırı görüntüleri. İşte savcılara, hakimlere, polislere verilen haince talimatlar. İstismarlar, iftiralar ortada. Sevgili Peygamberimize yapılan hakaret, saygısızlık ortada. Böyle bir şey olabilir mi? Peygamber Efendimiz miraçtan iniyor, bir kamyona bindiriliyor ve bunların da o senaryosundaki divaneler orada koşuyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır, nasıl bir yaklaşım? Her an görüyorsunuz şecaat arz ederken sirkatini söylüyorlar. Dağıttılar bunlar, dağıttılar. Sevgili Peygamberimiz'i rüyada görüyorlar. Twit atıyorlarmış. Peygamber Efendimiz onlara 'Twitleri 2 kat daha artırın' diyor. Uzaklardan  da bir ses geliyor malum 'Doğru, artırın' diyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Şantajlar, tehditler, kirli ilişkiler ortada. Her yolu meşru gören, her yolu mübah gören bu hainlerle aranıza artık lütfen mesafe koyun. Şimdi birileri broşürler bastırmış, bunları dağıtıyorlarmış. 'AK Parti'ye oy vermeyin, orada AK Parti'nin dışında kim daha güçlüyse ona verin'... Bu broşürleri dağıtan kardeşlerime sesleniyorum: Allah aşkına bir dakika durun ve neye hizmet ettiğinizi bir düşünün. Kime hizmet ettiğinizi, kimin çıkarlarına su taşıdığınızı bir düşünün. Sizin o dağıttığınız broşürleri millet zaten yırtıp atıyor; ama siz kendinizi hangi konuma düşürüyorsunuz, bunu lütfen bir düşünün."

"Vatanımızın üzerinde herhangi bir operasyona, ameliyata müsaade etmeyiz"
Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, 36 etnik unsurun bir olacağını söylediklerini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Çünkü yaradılanı Yaradan'dan ötürü seveceğiz dedik. Onun için de Afyonkarahisar'dan yola çıkarken bir şey söyledik, hatırlayın, 'tek millet' dedik. Tek millet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı. 'Tek bayrak' dedik. Bu bayrığımızın dışında bayrak tanımıyoruz, rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin sembolü, böyle anlamlı bir bayrağımız var. Böyle anlı şanlı bir bayrağımız var. Bunun dışında bayrak telaffuz edenler, bu ülkenin değerlerine saygısız olanlardır. Onlar bu ülkeyi anlamayamamışlar, bu ülkenin değerlerini anlayamamışlar. Ama bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu anlayışla bir millet olarak bayrağımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. İşte bu ana muhalefet Hakkari'ye gidiyor, orada bir tane Türk bayrağı dalgalandıramıyor çünkü oraya gelenlerle öyle anlaşmış; 'Türk bayrağı dalgalandırmayacağım...'Ben de oraya gittim ama ben Türk bayraklarıyla orada miting yaptım, sen niye dalgalandıramıyorsun? Dert, sevdalı olmak...Millete sevdalı olmak, bu vatana sevdalı olmak. Tek millet, tek bayrak, üçüncüsü tek vatan. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Biz vatanımızın üzerinde asla herhangi bir operasyona, ameliyata müsaade etmeyiz. 780 bin kilometrekarede 77 milyonla biriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye'yiz. Dördüncüsü tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devleti."

Kendi gündemlerinde metro hatları, açılışlar, temel atma törenleri, şehir hastaneleri, hastaneler, milletin sağlık ihtiyaçları, yollar olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre 79 senede bölünmüş yol yapılmış. Bakın bu hesabı iyi yapın, bunu da bütün muhalefete anlatın. 11 senede biz 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir ülke bunları başarabilir mi? Yolsuzlukların olduğu bir ülke 205 bin dersliği yapabilir mi? Cumhuriyet tarihinde yapılanın yarısından daha fazla. 81 vilayette 99 üniversite yapılabilir mi? 230 milyar dolar milli gelir, 800 milyar dolara çıkar mı? Bütün bunların yanında devletin borçlanma faizi yüzde 63'ken, 4,60'a kadar düşer mi? Enflasyon yüzde 30'ken, enflasyon tek haneye düşer mi? Devletin borçlanma faizi oranı milli gelire oranla yüzde 73-74'ken yüzde 35'e düşer mi? Tüm bu gerçekler ortadayken bunları göremediler, görmek istemediler. Çünkü bunların gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var hakkı, hakikati konuşamaz. çünkü bunların kalpleri mühürlüdür." 

"Bu, MİT'in tırlarına saldıran hainlere karşı bir mücadeledir"
Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinin son derece önemli olduğunu belirterek, "30 Mart, Türkiye üzerine oynanan bu kirli oyunların bozulacağı tarih olacak. AK Parti'nin adayları içerisinde kimin seçileceğinden öte AK Parti bu seçimlerde yüzde kaçla çıkacak bu önemli. 30 Mart, inşallah sandıklardan en güzel cevabın verileceği bir tarih olacak. 30 Mart, Türkiye düşmanlarının bir kez daha üzüleceği, heveslerinin kursaklarında kalacağı bir tarih olacak. İşte onun için boş durmayacağız. Bu bir İstiklal mücadelsidir. Bu, MİT'in tırlarına saldıran hainlere karşı bir mücadeledir. Hükümete, milli iradeye, demokrasiye saldıranlara karşı bir mücadeledir" diye konuştu.
Temeli atılan Başakşehir Şehir Hastanesi'nin İstanbul'a, tüm millete hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, emeği geçenleri tebrik etti.

Erdoğan, seçimlere sadece 40 gün kaldığını kaydederek, "40 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diye sordu. Alandakilerden "Evet" cevabı alan Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. İnşallah çarşamba günü kamnpanyamızı Ankara'da açıklıyoruz. Muhteşem bir kampanyayla artık tüm eserlerimizi orada sergileyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Notlar
Hastanenin yapımı 36 ay olarak planlanmasına rağmen Başbakan Erdoğan, konsorsiyum üyeleriyle konuşarak bu süreyi 30 aya düşürdü. Tören yapılan alan Atatürk ile Başbakan Erdoğan posterleri ve Türk bayrağıyla donatıldı. 

Alandaki vatandaşlar, Türk bayrağı ve AK Parti flamalarını sallayarak Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Hastanenin inşaatını yapacak yüklenici firma EMSAŞ yetkilisi tarafından Başbakan Erdoğan'a bir tablo hediye edildi.

Daha sonra Başbakan Erdoğan ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, hastaneyi yapacak konsorsiyumun Türk, ABD, İspanya ve Dubai'li temsilcileri birlikte butona bastı. Temel atma töreninde bir süre havai fişek gösterisi de yapılarak, balonlar uçuruldu.

Başbakan Erdoğan, temel atma töreninin ardından alanda bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Bu sırada yaşlı bir kadın Başbakan Erdoğan'a sarıldı. Erdoğan ayrıca, alanda bulunan vatandaşlara satranç takımı hediye etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 29.11.2023 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."
  • 01.11.2023 14:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Topl ...