maritbet girişmaritbet
Qusar İstanbul'da inşaat devam ediyor

Qusar İstanbul'da inşaat devam ediyor

İstanbul Mecidiyeköy’de Likör Fabrikası arsası üzerine Viatrans-Meydanbey İş ortaklığı tarafından inşa edilen Quasar İstanbul projesinde inşaat devam ediyor

İstanbul Mecidiyeköy'de Likör Fabrikası Arsası üzerine Viatrans-Meydanbey İş Ortaklığı tarafından inşaedilen Quasar İstanbul projesinde inşaat devam ediyor.

2013 yılının son gününde Radikal Gazetesi muhabirlerinden Elif İnce imzası ile yayınlanan haberde Quasar İstanbul projesinde gökdelenlerin imar planlarına aykırı olduğu gerekçesi ile yükselmeden durdurulduğu iddia edilerek haber gazetenin sayfalarına taşınmıştı. Viatrans Meydanbey İş Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan tarafından yapılan ilk açıklamada da projede böyle bir durumun asla söz konusu olmadığı, inşaatın devam ettiği dile getiridi. 

Ödüllü proje Quasar İstanbul...
Türkiye ve dünyanın ilk metalüks gayrimenkul projesi Quasar İstanbul, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde (International PropertyAwards) “Dünyanın En İyi Rezidansı” dalında dünya birincisi olmuştu. Viatrans A.Ş.- Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan yaptığı açıklamada, “Quasar olarak, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde 3'ü Avrupa birinciliği olmak üzere toplam 10 ödül, Dubai Cityspace Fuarı'nda ise büyük ödüle değer görüldük. Bugün ise Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'ndeki “Dünyanın En İyi Rezidansı” ödülü ile dünya birincisi olduk, başarımızı taçlandırdık.  Dünyanın ilk metalüks gayrimenkul projesi Quasar İstanbul, sahip olduğu ‘ilk'ler ve ayrıcalıklarla göz kamaştırmaya devam edecek” demişti.

Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi'nin İstanbul'un merkezi Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisinde konumlandırdığı Quasar İstanbul karma projesi, 2015 yılı sonunda hayata geçecek. Dünyaca ünlü 5 yıldızlı otel ve rezidans zincirlerinden Fairmont Hotels'i Türkiye'ye getiren karma projede ayrıca; Quasar Residences, Fairmont Residences Quasar Istanbul, Fairmont Offices Quasar Istanbul yer alacak. Yeşil bina konusunda dünyanın en önemli sertifikalarından Alman Sürdürülebilir Bina Sistemi Sertifikası DGNB'yi almaya hak kazanan Quasar İstanbul projesi kapsamında; 11 bin metrekare çınar korusu içinde yeniden hayata geçirilecek eski likör fabrikası bünyesinde, uluslararası lüks anlayışının kültür, sanat ve moda ile harmanlandığı LIQUEUR Kültür, Sanat ve Moda Merkezi de hayata geçirilecek.

Konuyu yakından takip eden emlaktasondakika.com, gelişmeleri sizlere anında bildirmeye devam edecek...

Konuyla ilgili Radikal Gazetesi'nin manşeti

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Torun Center'de yangın çıktı!
  • 25.05.2014 17:47

Torun Center'de yangın çıktı!

İstanbul Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılan inşatta korkutan ...

Qusar İstanbul'da inşaat devam ediyor
  • 31.12.2013 10:08

Qusar İstanbul'da inşaat devam ediyor

İstanbul Mecidiyeköy’de Likör Fabrikası arsası üzerine Viatrans-Meydanbey İş ort ...

Milyarlık projede her şey sil baştan
  • 12.09.2011 11:23

Milyarlık projede her şey sil baştan

Mecidiyeköy'deki likör fabrikasının arazisine yapılacak milyarlık rezidans proje ...