maritbet girişmaritbet
Pronet daha güvenli ev ve işyerleri sunuyor!

Pronet daha güvenli ev ve işyerleri sunuyor!

Pronet Sistemleri, daha güvenlik ev ve işyerleri sunuyor. Şirketin sistemleri dikkat çekiyor

İstatistikler, Türkiye'de saatte 10 ev ve 5 iş yerinin, günde ise 230'dan fazla ev ve 100'den fazla iş yerinin hırsızlığa maruz kaldığını ortaya koyuyor. Hırsızlar, hedef aldıkları mekanları soyabilmek için akıl almaz yöntemlere başvururken, basit ancak etkili önlemler, istenmeyen olayların yaşanmasını önemli derecede engelleyebiliyor.

Ülkemizin lider güvenlik firması konumunda bulunan Pronet Güvenlik'in Genel Müdürü Metin Kastro, kaçıncı katta ya da hangi konumda olursa olsun, her ev ve iş yerinin hırsızların hedefi olabileceğine dikkat çekerek, alınması gereken önlemlerle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Araştırmalara göre, mekanlara yönelik hırsızlık olaylarının yaklaşık yüzde ellisi kapıdan izinsiz girişler şeklinde gerçekleşiyor. Bu nedenle, mekanda bulunulmadığı sürece dış kapıların mutlaka kilitli olması ilk şart diyebiliriz. Kişi, evini ya da iş yerini kısa bir süreliğine terk edecek olsa bile kapısını mutlaka kilitlemeli; ‘Yarım saatliğine komşuya kadar gidip geleceğim, bir şey olmaz' diye düşünmemeli. İçeride kimsenin olmadığını anlayan hırsızlar, çok kısa bir süre içinde eve girip çıkabilirler. Sadece dış kapının değil, varsa balkon ve teras kapılarının da sağlamlıkları ve içeriden kilitlenebiliyor olmaları da aynı derecede önem taşıyor.”

Hırsıza kilit dayanmaz' sözü geçerliliğini hâlâ koruyor

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte geliştirilen yeni nesil kilitlerin, geleneksel kilit sistemlerinden çok daha etkin koruma sağladığına dikkat çeken Metin Kastro, bu durumun ‘Hırsıza kilit dayanmaz' sözünün geçerliliğini değiştirmediğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Yeni nesil kilit sistemleri, eski sistemlere göre daha yüksek oranda koruma sağlıyor. Yeni sistemler için ‘Açılamaz' demek mümkün olmasa da en azından hırsızların daha çok uğraşmalarını gerektireceğini söyleyebiliriz. Bu da zamana karşı yarışan kötü niyetli kişileri caydırmak için önemli bir etken. Delinme olanağı olmayan emniyetli kilit göbekleri kullanılmalı ve kilit silindirinin özel bir emniyet çerçevesi içinde olmasına dikkat edilmeli. Bunlara ek olarak, kapıda zincir ve emniyet kilidi de bulunmalı.”

Mekanik önlemler kadar komşuluk ilişkileri de önemli

Ev ve iş yerlerinin dış çevrelerinde karanlık bölümler varsa, bu bölgelerin mutlaka aydınlatılması gerektiğini söyleyen Kastro, “Mekanların dışındaki aydınlatılmamış bölgeler hırsızların daha rahat hareket etmelerine neden olur. Bu nedenle, tüm yakın çevrenin mümkün olduğunca aydınlatılması gerekir. Bu amaçla sürekli yanan ışık kaynakları kullanılabileceği gibi, hareket duyarlı algılayıcılara bağlı olan ve sadece etrafta hareket olduğunda yanan ışık kaynakları da kullanılabilir” diye konuştu.

Mekanların güvenliğinde mekanik önlemler kadar komşuluk ilişkilerinin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Kastro sözlerini şöyle sürdürdü: “Tatil gibi bir sebeple uzun süre boyunca evde bulunmayacak kişilere, güvendikleri bir komşularından yardım almalarını öneriyoruz. Uzun süre boşaltılmayan bir posta kutusu, o evde kimsenin bulunmadığını gösteren bir işaret olarak değerlendirilir. Posta kutusunun anahtarını komşuya teslim etmek, burada fatura ve zarf birikmesini engelleyecektir. Ayrıca, güvenilir bir komşuya verilecek ev anahtarı ya da zaman ayarlı lambalar sayesinde evin ışıklarının yakılıp söndürülmesi de evi gözetleyen kimselerde evin boş olmadığı hissini uyandıracaktır.”

“İzinsiz girişleri engellemek isterken çıkış zorlaştırılmamalı”

Metin Kastro, konut ve iş yeri güvenliğinin sadece hırsızlığa karşı tedbir olarak düşünülmemesi gerektiğini, yangın ve gaz kaçağı gibi diğer istenmeyen durumların da güvenliğin bir parçası olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Hırsızlara karşı koruma sağlayacağım derken önlemleri abartmak, dışarıdan izinsiz girişleri engellediği gibi, yangın gibi panik durumlarında içeridekilerin dışarı çıkmalarını da güçleştirir. Zor kullanarak mekana girmek isteyenleri dışarıda tutmak ne kadar önemliyse, mekanın derhal terk edilmesinin gerektiği durumlarda içeridekileri kilit altında tutmamak da aynı derece önem taşımaktadır. Bu nedenle önlemler dengeli bir şekilde alınmalı ve panik durumları için bir kaçış planı belirlenmelidir.”

“Güvenlik sistemi lüks değil, ihtiyaç”

Türkiye'deki hırsızlık girişimlerinin önemli bir kısmının hane halkı evdeyken gerçekleştiğini ve bunun da büyük travmalara neden olduğunu söyleyen Pronet Güvenlik Genel Müdürü Metin Kastro, “Sözünü ettiğimiz tüm önlemler caydırıcılık unsurları barındırsa da unutulmamalıdır ki hırsızları evlerimizden ve iş yerlerimizden uzak tutmanın en kolay, en etkili ve en ucuz yolu, güvenlik sistemi sahibi olmaktır. Bu sistemler, duman ve gaz dedektörlerinin eklenmesi ile hırsızlığın yanı sıra yangın ve gaz kaçağı gibi olaylara karşı da komple koruma sağlayan sistemlere dönüştürülebilmektedir. Önceki yıllarda bir lüks olarak görülen güvenlik sistemleri, artan hırsızlık olayları ve düşük abonelik ücretleri ile günümüzde bir ihtiyaç haline geldi” diye konuştu.”

14 ADIMDA ETKİN GÜVENLİK

•             Dış kapınızın her zaman kilitli olduğundan emin olun.

•             Balkon ve teras kapılarınızın içeriden kilitlenebilir olmasına dikkat edin.

•             Delinme olanağı olmayan emniyetli kilit göbekleri kullanın.

•             Evde çalışan ve kapının anahtarını kullanan hizmetli kişiler işten ayrıldığında kilitlerini değiştirin.

•             Tatile çıkarken posta kutunuzun anahtarını güvendiğiniz bir komşuya teslim ederek fatura ve zarf birikmesini engelleyin.

•             Hem iç hem de dış mekanda harekete duyarlı ve zaman ayarlı ışık kaynakları kullanın.

•             Önlemlerinizi dengeli bir şekilde alın, yangın gibi panik durumları için bir kaçış planı belirleyin.

•             Kapıda zincir ve emniyet kilidi bulundurun.

•             Ev civarında dolaşan şüpheli kişiler görüldüğünde polise bilgi verin.

•             Kapı anahtarınızı paspas altı, ayakkabı içi, elektrik ve su saati gibi akla gelebilecek yerlere saklamayın.

•             ‘Evlere servis' hizmetinde, ürünü ulaştırmak için eve gelen görevliye mutlaka kimlik sorun.

•             Evde kasa olsa dahi, fazla miktarda para ve ziynet eşyası bulundurmayın, bunun yerine banka kasalarını tercih edin.

•             Hırsızın eve girdiğini fark ettiğiniz an, bulunulan yerde kalın ve ne istiyorsa alıp gitmesine izin verin.

•             Güvenlik ipuçlarını aileniz ve özellikle çocuklarınız ile paylaşın, uygulamaları için onları teşvik edin. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pronet’in Akıllı Ürünleri tasarruf etmenizi de sağlıyor
  • 11.01.2022 17:21

Pronet’in Akıllı Ürünleri tasarruf etmenizi de sağlıyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte havalar da artık soğuyor. Bu da birçok ev ve ...

Pronet, Dünya’dan 6 kat daha hızlı dönüyor
  • 03.03.2018 14:51

Pronet, Dünya’dan 6 kat daha hızlı dönüyor

Pronet 20 yıldan uzun süredir Türkiye’de güvenlik alanında pek çok yeniliği haya ...

Pronet Akıllı kilit ile kapıları uzaktan kumanda dönemi başladı
  • 23.02.2018 11:37

Pronet Akıllı kilit ile kapıları uzaktan kumanda dönemi başladı

Yeni Akıllı Kilit’in anahtarsız giriş özelliği sayesinde anahtarı unutunca çilin ...

Pronet ile iş yerinizin güvenliği emin ellerde!
  • 31.08.2017 12:01

Pronet ile iş yerinizin güvenliği emin ellerde!

Pronet ile iş yeri sahipleri ofis, dükkan, bürolarında neler olup bittiğinden te ...

Tatile çıkmadan önce evde alınacak önlemler neler?
  • 18.07.2017 11:13

Tatile çıkmadan önce evde alınacak önlemler neler?

Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, ...

Pronet ile dünyanın öbür ucundan evinizi kontrol edin
  • 27.06.2017 14:41

Pronet ile dünyanın öbür ucundan evinizi kontrol edin

Pronet’in 5 Korumalı Güvenlik ve Pronet Plus Hizmeti, siz tatildeyken evinizi ve ...