maritbet girişmaritbet
Polat Towers'ta yangın çıktı! Kenan Doğulu ve Beyaz'ın evi yandı!

Polat Towers'ta yangın çıktı! Kenan Doğulu ve Beyaz'ın evi yandı!

İstanbul Beşiktaş'taki Polat Towers'ta yangın çıktı. 42 katlı binada çıkan yangını kontrol altına alabilmek için çok sayıda itfaiye ekibi müdahele ediyor

Fulya'daki 42 katlı Polat Tower'da yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı gönderildi.

Binanın yakınında bulunan benzin istasyonu boşaltıldı. Aynı zamanda bir diğer yanında bulunan hastanedeki hastaların dumandan etkilenebileceği son gelen bilgiler arasında.

YANGIN BİNANIN ALTINDAKİ BANKADA ÇIKTI

Polat Tower'daki yangına binanın altındaki bankalardan birinden çıkan kıvılcımın neden olduğu iddia ediliyor.

Polat Tower'ın yakınında özel bir hastane ve iki benzin istasyonu bulunuyor. Benzin istasyonları önlem olarak boşaltıldı.

Yangın sırasında katlardan cam parçaları aşağıya düşüyor. Şu ana kadar yangının neden çıktığı ile ilgili net bir bilgi yok. Tahminler plazanın alt katında bulunan bankalardan çıkmış olabileceği yönünde.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den alınan bilgilere göre olay yerinde ölen ya da yaralanan bulunmuyor.

KENAN DOĞULU VE BEYAZ'IN EVİ DE ORADA

Polat Tower Residence, Beşiktaş-Taksim-Şişli-Mecidiyeköy-Esentepe-Maçka-Nişantaşı-Teşvikiye çemberinin tam ortasında bulunuyor. Kenan Doğulu ve ünlü şovmen Beyaz bu binada yaşıyor.

Haberler.com

--

İstanbul Beşiktaş'taki Polat Towers'ta yangın çıktı, olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Olayda can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı... 42 Katlı olan Plaza'nın hemen yanında bir benzin istasyonunun olması hem itfaiye çalışanlarını hem de bölgede bulunanları zora sokuyor. Binanın giriş kısmında başlayan yangın, en üst kata kadar ulaşmış durumda.

Yangının kontrol altına alındığı bildirildi. İçerde insanların mahsur kaldığı, yangın söndürme helikopterlerinin bölgeye hareket ettiği bildirildi.

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül yaptığı açıklamada 'Binanın alt katında bulunan bir bankadan çıkan kıvılcım, yangına sebep oldu' dedi,  Sarıgül yaptığı değerlendirmede binada ölen yada yaralanan olmadığını ve binanın tahliye edildiğini kaydetti.

BÜYÜK BİR FACİA YAŞANBİLİRDİ

Yangını duyar duymaz olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı açıklamada 'Bu bize bir ders oldu. Tüm projeler itfaiye yönetmeliğine uygun olup olmadığına bakılıyor ve ondan sonra ruhsat veriliyor. Buradaki yapıda çıkan yangına 3 dakika sonra müdahale edilmiştir. Ben özellikle Polat ailesine geçmiş olsun diyorum, içerde bulunan diğer iş sahiplerine, çevre halkına geçmiş olsun diyorum. Bir facia yaşayabilirdik. Sayın Adnan Polat beye çok teşekkür ediyorum bina çok akıllı yapılmış. Yangının neden çıktığı tam net değil yapılan çalışmalar sonrasında çıkış nedeni net olarak araştırıldıktan sonra açıklanacaktır. Burada gerçekten ciddi bir mücadele veren itfaiye ekibine teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizden bu yana tüm itfaiye ekiplerine sabah sporu yaptırıyoruz. Şuanki yapımız ile Londra itfaiyesiyle eşdeğer bir yapıya sahibiz. Bunun koruma sistemleri ile ilgili yazılı programa sadece 6 milyon dolar ödendiği belirtiliyor. Şuanda net bir bilgi vermek yanlış olur. Ben tekrar Adnan Bey ve ailesine, burada kalanlara yaşayanlara tekrar geçmiş olsun diyorum. Büyük bir facia yaşanabilirdi' dedi.

CAN KAYBI YAŞANMAMASI BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ÖDÜLDÜR

Gökdelen'in sahibi Adnan Polat ise yaptığı açıklamada 'Ben ofisimdeyken haber aldım. Sayın Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanımız da hemen buraya geldi. Bu binanın kendi bu tür felaketlere karşı reaksiyon özelliği var. Cephedeki yangını içeri girmiyor zaten. Binanın içi şuanda su dolu. Normalde bin bin 500 insan yaşıyor. Herkes dışarı çıkıyor. Can kaybı olmaması bizim için en büyük ödül. Ama sayın Başkan'ın da ifade ettiği gibi. İstanbul'da artık gökdelenler çok. Artık teknik bir bina yapmak gerektiğini herkesin bilmesi gerekir.

ANONS SİSTEMİ

Buradaki musluk su kaçırsa, hemen aşağıya haber veriyor ve gelip yapılıyor. Biz buraya ciddi yatırım yaptık, güvenliği en üst seviyede tuttuk. İyiki de yapmışız. Zaten Belediyemizde itfaiyemiz de böyle güvenli bir bina yapıldığında sorun ortadan kalkıyor' dedi.

İhlas

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ece Erken ve Cüneyt Özdemir’in Polat Towers polemiği mahkemeye taşındı!
  • 02.08.2012 14:06

Ece Erken ve Cüneyt Özdemir’in Polat Towers polemiği mahkemeye taşındı!

Sunucu Ece Erken ile bir dergiye verdiği röportajında "İstanbul Yıkılsa Tepeden ...

Kuleler, yangında 50. metreden sonra güvenlik sistemlerine emanet!
  • 18.07.2012 11:57

Kuleler, yangında 50. metreden sonra güvenlik sistemlerine emanet!

Gökdelenler yangına karşı tüm silahlarını kuşanmış durumda. Dış cephede ise göre ...

TÜYAK’a göre İstanbul’daki gökdelenler yangına çok hassas!
  • 17.07.2012 15:47

TÜYAK’a göre İstanbul’daki gökdelenler yangına çok hassas!

Türkiye Yangından Korunma Vakfı ile Yangından Korunma Derneği (TÜYAK) Onursal Ba ...

Polat Towers'ta yangın çıktı! Kenan Doğulu ve Beyaz'ın evi yandı!
  • 17.07.2012 11:00

Polat Towers'ta yangın çıktı! Kenan Doğulu ve Beyaz'ın evi yandı!

İstanbul Beşiktaş'taki Polat Towers'ta yangın çıktı. 42 katlı binada çıkan yangı ...