maritbet girişmaritbet
Pekintaş güneş paneli üretecek!

Pekintaş güneş paneli üretecek!

Başta sanayi sektörüne olmak üzere özel talep ile farklı yapı tiplerine yönelik prefabrik eleman üretimi ve uygulamaları gerçekleştiren Pekintaş, yatırımına başladığı güneş paneli üretim fabrikasını yıl sonunda faaliyete geçirmeyi planlıyor. Bu tesisle beraber cirosunda büyük oranda artış yakalamayı hedefleyen firma, aynı zamanda ilk etapta 100 kişiye istihdam sağlayacak

Prefabrikasyon elemanları, hasır çelik, C-Z profil, çatı ve cephe panelleri ve soğuk hava deposu panellerinin firmalarının ürettiği inşaat malzemeleri içinde önemli bir yer tuttuğunu belirten Pekintaş Fabrika Müdürü Faruk Darıyerli, bu yıl sonunda ise güneş paneli üretimine başlayacaklarını vurguladı. Güneş panelleri üretim fabrikası yatırımının tamamlanmak üzere olduğunun bilgisini veren Darıyerli, "Fabrika binamızın inşası bitti, ancak ince işçiliği devam ediyor. 

Fabrikamızı yıl sonunda faaliyete alarak, güneş paneli üretimine başlayacağız. Bu yatırımla ciromuzu ciddi oranda artırmayı hedefliyoruz, aynı zamanda söz konusu yatırımla ilk etapta 100 kişinin istihdam edilmesini sağlayacağız" dedi. Güneş panelleriyle ilgili bilgi veren Darıyerli, panellerin fabrikalarda çatı kaplaması görevi görürken, aynı zamanda güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirdiğini kaydetti. Darıyerli, fabrikaların buradan sağladığı elektriği kendi üretimlerinde kullanabildiği gibi fazla gelen enerjiyi ise ana şebekeye satabildiklerini aktardı. 

İç pazardaki talebin yüzde 12'sini karşılıyoruz

Üretimlerinin tamamının sanayi sektörüne yönelik olduğunu vurgulayan Faruk Darıyerli, özel talep ile farklı yapı tipleri için de uygulamalar yaptıklarının altını çizdi. Her proje için özel olarak hazırlanarak, çalıştıklarına işaret eden Darıyerli, "Son yıllarda, özellikle yabancı yatırımcılara 'anahtar teslim' projeler gerçekleştirdik. Bu çerçevede, artık yurtdışı projelerle de yakından ilgileniyoruz. 

Firmamız, iç pazar talebinin ise yaklaşık yüzde 12'sini karşılıyor" açıklamasını yaptı. 2011 ve 2012 yıllarındaki üretim, ciro ve iç satış hedeflerini tutturduklarına değinen Darıyerli, geçen yıl sektörün daha önceki yıllara oranla daha verimli çalıştığı yorumunu yaptı. 

Bunun nedenini ise Türkiye'de faaliyet gösteren yerli ve yabancı sanayicilerin üretim tesislerini büyütme kararı alarak, tevsii yatırımlara hız vermeleri olarak anlatan Darıyerli, "Bu çerçevede klasik, çelik ve prefabrikasyon inşaat uygulamaları aynı oranda paylarını artırdı. Pekintaş olarak, 2013 yılında ise yaşanan global ekonomik olumsuzluklardan en az etkilenecek şekilde revizyonlar yapıyoruz. Özellikle verimlilik, sürat ve iş emniyeti konularında yoğun faaliyetler içindeyiz" diye konuştu.

Dünya Focus

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Konak 2. Etap projesinin merak edilen detayları!
  • 10.10.2018 12:21

İzmir Konak 2. Etap projesinin merak edilen detayları!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan İz ...

Pekintaş İnşaat kimdir ve hangi projeleri yaptı?
  • 13.09.2017 17:39

Pekintaş İnşaat kimdir ve hangi projeleri yaptı?

İzmir Konak 2.Etap arsa ihalesini Burakcan İNŞ. ve TİC. LTD. ŞTİ. ile kazanan Pe ...

İzmir Konak 2. Etap arsası Pekintaş&Burakcan Ortaklığı'nın oldu
  • 22.06.2017 09:53

İzmir Konak 2. Etap arsası Pekintaş&Burakcan Ortaklığı'nın oldu

Emlak Konut GYO tarafından 21 Haziran 2017 günü yapılan İzmir Konak 2.Etap Arsa ...

Pekintaş güneş paneli üretecek!
  • 14.08.2013 11:53

Pekintaş güneş paneli üretecek!

Başta sanayi sektörüne olmak üzere özel talep ile farklı yapı tiplerine yönelik ...