maritbet girişmaritbet
Pekdemir İnşaat, 70. yılında en büyük proje için kolları sıvadı!

Pekdemir İnşaat, 70. yılında en büyük proje için kolları sıvadı!

68 yıl önce kurulan Pekdemir İnşaat, 70. yılında İzmit’in en büyük projesini yapmak için hazırlıklara başladı. Mart ayında 936 konutluk projeyi satışa sunacak olan firmanın küçük bir müzesi de var

 

Türkiye'nin en eski inşaat firmalarından biri olan ve binlerce konut yapan Pekdemir İnşaat, İzmit'te yeni bir projeye başlıyor. 68 yıllık Pekdemir İnşaat'ın 3. kuşak temsilcisi olan ve şirketin genel müdürlüğünü yapan Mert Pekdemir, son 15-20 yıldır yapsat işlerine ağırlık verdiklerini vurguladı.
 
Pekdemir, şirketlerinin 70'inci yılı nedeniyle bölgede büyük bir proje gerçekleştirmek istediklerini anlatarak, İzmit Başiskele'de yaklaşık 1000 konuttan oluşan projeye başladıklarını açıkladı. Projenin büyüklük itibariyle İzmit'te özel sektör tarafından yapılan en büyük proje olacağına işaret eden Pekdemir, 122 bin metrekarelik arsa için kat karşılığı anlaştıklarını söyledi. Pekdemir, proje üzerinde 2.5 yıldır çalıştıklarının altını çizerek, “Kot farkı olduğu için arsanın manzarası da bulunuyor. Projede emsal düşük ve 936 konut yapacağız. Bu arsa İstanbul'da olsa 4-5 bin konut yapılabilirdi” dedi.
 
Projeye başlamadan önce bölgede detaylı bir pazar araştırması yaptıklarını ifade eden Pekdemir, şunları söyledi:
“Bu sayede beklenti ve ihtiyaçları tespit ettik. Kat sayısı, oda sayısı, sosyal alanlar, aidatlar ve konut fiyatlarıyla ilgili detaylı bilgiler topladık. Buna göre de bu projeyi şekillendirdik. 936 konut İzmit için gerçekten yüksek bir rakam. Ama her iki kişiden biri Pekdemir'i tanıyor. Bu araştırmayı yapmak bu nedenle önemliydi” diye konuştu.
 
Martta satışa çıkıyor
 
Mert Pekdemir, projenin satış ofisinin hazırlandığını, inşaat ve satışa mart ayında başlamayı planladıklarını dile getirerek, “Ruhsatsız hiçbir projeyi satışa çıkarmadık. Orta sınıfın alabileceği konutlar yapacağız. Metrekare fiyatları 1000 lira civarında olacak. Ortalama 2.500 lira geliri olan vatandaşlar buradan taksitle daire alabilecek” dedi.
 
KDV yüzde 1 olacak
 
Pekdemir, 85 ile 185 metrekare arasında farklı büyüklüklerden oluşan projede 2+1, 3+1 ve 4+1 tipindeki dairelere yer vereceklerini anlatarak, “Projenin ruhsatını yeni aldık. Ama arsanın emlak değerinin düşük olması nedeniyle yüzde 1 KDV uygulayacağız” diye konuştu. Projeye İzmit dışından, İstanbul'dan da talep beklediklerini anlatan Pekdemir, markayı diğer şehirlere de taşımak istediklerini kaydetti. Projenin 3 etap halinde yapılacağını anlatan Pekdemir, şu bilgileri verdi:
 
“İnşaatı 30 ayda bitireceğiz. 39 bloktan oluşacak projede binalar 4 katlı olacak. Projenin toplam yatırım değeri 150 milyon lirayı bulacak. Düşük aidat politikası gözeteceğiz.” 
 
İzmit'te kendine ait müzesi var
 
Mert Pekdemir, şirketi kuran dedesi İsmail Pekdemir'in,  soğuk demir ve marangoz ustası olarak inşaata başladığını belirterek, 1944 yılında ilk şirketi kurduğunu söyledi. Mert Pekdemir, 68 yıllık inşaat şirketi olarak ellerinde çok eski belgeler bulunduğunu ifade ederek, “Dedem tüm belgeleri ve malzemeleri saklamış. Telefon, hesap makinesi, tabela, şeritmetre, rende, banka dekontu ve ödüller var. Şimdi bu belgelerin hepsi küçük müzede sergileniyor” dedi.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mert Pekdemir Evimiz Kocaeli projesini anlatıyor!
  • 01.07.2013 17:00

Mert Pekdemir Evimiz Kocaeli projesini anlatıyor!

Pekdemir İnşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir, emlaktasondakika.com'dan Recep Gülte ...

Pekdemir, Semt Kocaeli’de “erken teslim” rekoru kırıyor
  • 30.04.2018 14:33

Pekdemir, Semt Kocaeli’de “erken teslim” rekoru kırıyor

Pekdemir İnşaat, Kandıra Yolu üzerinde, yeşille mavinin buluştuğu Çayırköy’de, S ...

Semt Kocaeli'de teslimler Mart 2019'da başlıyor
  • 17.10.2017 12:07

Semt Kocaeli'de teslimler Mart 2019'da başlıyor

Pekdemir İnşaat tarafından oksijen deposu Çayırköy’de hayata geçirilen Semt Koca ...

Semt Kocaeli projesinin fiyat listesi
  • 19.07.2017 17:27

Semt Kocaeli projesinin fiyat listesi

Pekdemir İnşaat imzası taşıyan Semt Kocaeli projesi 280 konuttan meydana geliyor ...

Semt Kocaeli'de 280 dairenin yüzde 70'i satıldı!
  • 31.05.2017 14:52

Semt Kocaeli'de 280 dairenin yüzde 70'i satıldı!

Pekdemir İnşaat tarafından hayata geçirilen Semt Kocaeli projesinde 280 dairede ...

Semt Kocaeli'nin fiyat listesi ve ödeme planı belli oldu
  • 27.04.2017 09:48

Semt Kocaeli'nin fiyat listesi ve ödeme planı belli oldu

Pekdemir İnşaat tarafından Kocaeli / Çayırköy'de hayata geçirilen Semt Kocaeli p ...