maritbet girişmaritbet
Özdilek Grubu, AVM sektöründe büyüyecek

Özdilek Grubu, AVM sektöründe büyüyecek

240 milyon dolar yatırımla 2013’te Levent’teki AVM, otel ve iş merkezi yatırımını tamamlayacak olan grup, 8. alışveriş merkezini Eskişehir’de açacak

Ev tekstili ve perakende kuruluşu ÖzdilekGrubu, önümüzdeki yıl AVM, ev tekstili ve otelcilik alanında büyümesinisürdürecek. 7 AVM, 4 hipermarket ve 30 ev tekstili mağazası bulunan grup, 2 yıliçinde yapacağı yeni yatırımlarla 2 bin yeni kişiye istihdam sağlayacak.

240 milyon dolar yatırımla 2013'te Levent'teki AVM, otel ve iş merkeziyatırımını tamamlayacak olan grup, 8. alışveriş merkezini önümüzdeki günlerdeEskişehir'de açacak. 45 milyon dolar yatırım maliyeti olan Özdilek EskişehirAVM'de 600 kişi istihdam edilecek.

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, düzenlediği basıntoplantısında, tekstil, AVM ve otelcilik alanlarını kendilerine lokomotifsektörler olarak belirlediklerini, önümüzdeki yıllarda bu alanlarda büyümeyihedeflediklerini, Türkiye genelinde Antalya, İzmir, Bursa, Yalova, İzmit veAfyon'da olmak üzere 7 Özdilek Alışveriş Merkezi bulunduğunu anlattı.

Özdilek, Eskişehir'in, Anadolu'nun Batıya açılan kapısı olduğunubelirterek, "Özdilek olarak Eskişehir'de mutlaka olmamız gerektiğine kararverdik. Bu kararı almamızda gerek Bursa gerek Yalova'daki alışverişmerkezlerimize gelen çok sayıdaki Eskişehirli müşterimiz de etkili oldu. Bizimiçin şehrin ekonomisine katkıda bulunmak da son derece önemli. Alışverişmerkezimizde 600 kişiyi istihdam ediyoruz. Tedarikçiler ve alt yüklenicilerimizleyarattığımız dolaylı istihdam ise yaklaşık 2 bin kişi. Kaliteli hizmetanlayışımızla bir yılın sonunda alışveriş merkezimizde 5 milyon kişiyi ağırlamayıhedefliyoruz" diye konuştu.

Eskişehir'de AVM yatırımının yanı sıra 73 konutluk projelerinin yakındatamamlanacağını bildiren Özdilek, Eskişehir AVM'nin içindeki SPA merkeziyleEskişehir'de böyle bir hizmet sağlayan "tek" alışveriş merkezi olduklarını,Eskişehir'in "en büyük" kapalı lunaparkını da AVM içinde kurduklarınıanlattı.

Özdilek, bugün, Özdilek Alışveriş Merkezlerinde misafirlerine tekstil,gıda ve gıda dışı reyonlarda toplam 70 bini aşkın ürün çeşidi sunduklarını ifadeederek, "Yılda 35 milyon kişi alışveriş merkezlerimize geliyor" dedi.

Özdilek Grubu'nun 2011 yılı cirosu 700 milyon lira

Hüseyin Özdilek, Özdilek Grubu'nun 2011 yılı ciro büyüklüğünü 700 milyonlira olarak beklediklerini, 2012 için de 800 milyon lira ciro hedefledikleriniifade ederken, önümüzdeki 2 yıl içinde AVM ve otelcilik sektörüne yapacaklarıyatırımlarla grubun çalışan sayısını 5 bin 500'den 7 bin 500'e çıkarmayıhedeflediklerini, grubun konsolide cirosunun yüzde 70'ini perakende bölümününoluşturduğunu, AVM yatırımlarının grubun yeni gelişme alanı olacağını bildirdi.

İstanbul Levent'te başlatmış oldukları 240 milyon dolarlık AVM, otel veiş merkezi yatırımının da 2 yıl sonra tamamlanacağını duyuran Özdilek, grupolarak sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da büyüdüklerini, eylül ayındaAvrupa'daki ilk mağazalarını Londra Westfield Stratford City AlışverişMerkezi'nde açtıklarını, Şubat 2012'de Berlin'de 2 ev tekstili mağazası dahaaçmayı planladıklarını kaydetti.

"Fransa'dan büyükbaş hayvan ithal ettik"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdilek, marketlerinde yıllık 600ton et tükettiklerini, bu nedenle 10 milyon dolarlık yatırımla hayatageçirdikleri Bursa Yenişehir'deki tesiste hayvancılık işine başladıklarınıbelirterek, "Bin baş hayvan olacak, sonra bu rakam 2 bine çıkacak. Fransa'dan360 tane dana, büyükbaş hayvan ithal ettik" dedi.

Fransa meclisinde oylanacak yasa teklifine işaret eden Özdilek, "Bugünolsa almazdım. Bu tesiste süt üretimi de gerçekleştireceğiz. Tesiste ekilialanlarımız da var. Orada ıspanak, mısır ve biber yetiştirdik. Yemlerin birkısmını kendimiz üretiyoruz" şeklinde konuştu.

5. hipermarketlerini önümüzdeki ay açacaklarını, 5 yılda yurt dışında 20,yurt içinde ise 100 ev tekstili mağazasına ulaşmayı hedeflediklerini kaydedenÖzdilek, Bursa Ataevler'de 15 bin metrekare alan içinde 96 konuttan oluşanprojeye önümüzdeki dönemde başlayacaklarını, projenin yatırım tutarının 10 milyondolar olduğunu bildirdi.

"GYO şirketi kuracağız"

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özdilek, 2 yıl içinde GYO şirketikuracaklarını belirterek, "Şu anda varlığımız 1 milyar dolar mertebesinde. 5 yılsonra 2,5 milyar dolarlık bir portföy büyüklüğüne ulaşacağını düşünüyoruz. Globalortaklıklar için aracılık etmek üzere Morgan Stanley ve Ernst Young bizimlegörüştüler. Onlar bize geldiler" dedi.

Özdilek, bir soru üzerine, "Tekstildeki üretimimiz optimal, en uygunseviyede. Şu anda daha fazla büyütmenin mantığı yok. Ancak araç ve gereçlerle,teknolojiyi yenileyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu yıl yurt dışında bir milyonavroluk makine alıyoruz" diye konuştu.

İstanbul'daki Levent projesinin ardından Aksaray, Kütahya ve Samsun'da daprojeleri olacağını belirten Özdilek, yılda 100 milyon dolarlık yatırım bütçeleriolduğunu bildirdi.

Özdilek Perakende Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ünal daFransa'dan ithal ettikleri büyükbaş hayvanlarla ilgili, "Devlet Macaristan'ıkapattı, sonra Fransa'yı açtı. Hangi ülkeden alınacağını devlet belirliyor"dedi.

Ünal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Almanya ziyareti sırasında HüseyinÖzdilek'in Alman Cumhurbaşkanı'na bornoz hediye ettiğini de söyledi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özdilek, 10. departman mağazasını Çerkezköy Center AVM’de açıldı!
  • 22.10.2022 13:35

Özdilek, 10. departman mağazasını Çerkezköy Center AVM’de açıldı!

Özdilek’in, Antalya, Bursa, Erzurum, İstanbul ve Sakarya illerinde bulunan 9 ayr ...

Özdilek’in iki oteli 5. kez “Best of Wyndham Grand” ödülüne layık görüldü
  • 21.07.2022 17:24

Özdilek’in iki oteli 5. kez “Best of Wyndham Grand” ödülüne layık görüldü

Wyndham Grand İzmir Özdilek ve Wyndham Grand İstanbul Levent Best of Wyndham Gra ...

Özdilek'ten Dünya Havlu Günü’nüne özel hediye!
  • 18.05.2022 17:23

Özdilek'ten Dünya Havlu Günü’nüne özel hediye!

Türkiye’nin en büyük havlu üreticisi konumunda bulunan Özdilek Ev Tekstili, 25 M ...

Hüseyin Özdilek ''AVM işinde kar daha çok''
  • 24.02.2021 08:34

Hüseyin Özdilek ''AVM işinde kar daha çok''

Özdilek Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, AVM sektöründe kar pa ...

Özdilek, 14'üncü AVM'sini Düzce'de açtı
  • 17.03.2017 14:43

Özdilek, 14'üncü AVM'sini Düzce'de açtı

AVM yatırımlarına hız kesmeden devam eden Özdilek Holding, Türkiye genelindeki 1 ...

Özdilek'ten 100 milyon dolarlık yatırım hedefi!
  • 04.10.2016 15:42

Özdilek'ten 100 milyon dolarlık yatırım hedefi!

Türkiye’nin en köklü holdinglerinden Özdilek Holding, 2018 yılına kadar 100 mily ...