maritbet girişmaritbet
Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi’ni 3 ayda 11 bin kişi ziyaret etti!

Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi’ni 3 ayda 11 bin kişi ziyaret etti!

Nisan 2012’de kapılarını açan ve ‘bir romandan esinlenerek yapılan ilk müze’ olma özelliğini taşıyan Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi, üç ayda 11 bin ziyaretçiyi ağırladı

 

Nisan 2012'de kapılarını açan ve ‘bir romandan esinlenerek yapılan ilk müze' olma özelliğini taşıyan Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi, üç ayda 11 bin ziyaretçiyi ağırladı

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 2008'de yayımladığı ve bugüne kadar 60'a yakın ülkede okuyucuyla buluşan aynı adlı romanından esinlenilerek yapılan Masumiyet Müzesi, Türkiye'de ve dünyada ilgiyle karşılandı. Nisan ayından bu yana yerli ve yabancı toplam 11 bin kişi, ‘bir aşk hikayesinin görselleştiği mekan' olan, Çukurcuma'daki Masumiyet Müzesi'ni ziyaret etti.

Dünyada da yankı uyandıran müze, yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Çukurcuma'da 1897 yapımı tarihi bir binadaki Masumiyet Müzesi, 2 bin  800 yabancı ziyaretçiyi, 1950-2000 yılları arasına dair İstanbul hayatının pek çok unutulmuş ayrıntısıyla  buluşturdu. Ziyaretçilerin arasında Avrupalı ve Amerikalıların yanı sıra Peru, Arjantin, Avustralya, Kore, Hong Kong, Arnavutluk, Gürcistan, Suudi Arabistan, Ürdün ve Romanya'dan gelen turistler bulunuyor.

Ziyaretçiler duygusal  anlar yaşıyor

Ziyaretçiler müzede hem İstanbul hayatının unutulmuş ayrıntısında kendi anılarıyla, hem de Masumiyet Müzesi'nin kahramanları Kemal ve Füsun'un aşkıyla buluşarak duygusal anlar yaşıyor. Bir romana, onun kahramanlarına ve okuyucuda bıraktığı duyguya dokunmak isteyen 2 bin ziyaretçiyse, ellerinde Masumiyet Müzesi romanıyla müzeye gitti ve kitabın sayfaları arasında yer  alan giriş biletini kullanarak müzeyi gezdi. Romanı bilet olarak kullanarak kitabına damga bastıran ziyaretçiler, bu damgayla romanın kahramanı Kemal  Basmacı'nın da dileğini yerine getirmiş oldu. Romanı okumamış  ziyaretçilerse, İstanbul'un en büyük eksikliklerinden olan bir ‘şehir müzesiyle' karşılaştı ve zamanda kaybolmuş her şeyin masumiyetini tecrübe etti.

Masumiyet Müzesi biletleri, müzenin resmi internet sitesi www.masumiyetmuzesi.org'tan  rezervasyon yaptırılarak, My Bilet üzerinden ya da müze gişesinden satın alınabiliyor. Ziyaret saatleri içinde müzeye gelen konuklar, ilgi çekici ürünlerin yer aldığı müze dükkanından kitaplar, müzedeki sanat eserlerini gösteren posterler, kartpostallar ve hediyelik eşyaları edinebiliyorlar.

AYNI ZAMANDA ‘iSTANBUL MÜZESi'

Yazar Orhan Pamuk'un yaklaşık 15 yıldır üzerinde çalıştığı, “Bir küçük ve alçakgönüllü İstanbul günlük hayatı müzesi” olarak tanımladığı Masumiyet Müzesi'nde, 20'nci yüzyılın ikinci yarısında İstanbul'daki gündelik hayatı temsil eden eşyalar, özenle düzenlenen kutular ve vitrinlerde sergileniyor. Sinema biletlerinden kibritlere, likör şişelerinden kapı kulplarına, minik biblolardan fotoğraflara uzanan, binlerce eşyadan oluşan koleksiyon yer alıyor.

 

Adres: Firuzağa Mah. Çukurcuma Cad. No: 24 Çukurcuma

Tel: 0 212 252 97 38

Salı, çarşamba, perşembe, cumartesi ve pazar 10.00-18.00; cuma 10.00-21.00 arası gezilebilir.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM kütüphanelerine yoğun ilgi
  • 18.07.2020 09:08

AVM kütüphanelerine yoğun ilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen AVM kütüphaneleri için AV ...

Masumiyet Müzesi artık Google'da gezilebiliyor!
  • 28.02.2015 17:16

Masumiyet Müzesi artık Google'da gezilebiliyor!

Orhan Pamuk'un aynı adlı kitabından oluşturduğu Masumiyet Müzesi, artık Google C ...

Masumiyet Müzesi birinci doğum gününü kutluyor!
  • 27.04.2013 10:31

Masumiyet Müzesi birinci doğum gününü kutluyor!

Bir romanın müzesi olarak hem edebiyat hem de şehir tarihimizdeki yerini alan Ma ...

Masumiyet Müzesi, Çukurcuma Mahallesi'nin değerini artırdı!
  • 17.04.2013 11:02

Masumiyet Müzesi, Çukurcuma Mahallesi'nin değerini artırdı!

Çukurcuma’daki Masumiyet Müzesi mahallenin bir parçası adeta. Hem de en sevilen ...

Masumiyet Müzesi, mimarlık ödülüne aday!
  • 16.01.2013 09:38

Masumiyet Müzesi, mimarlık ödülüne aday!

Orhan Pamuk’un romanıyla bütünleşerek oluşan ilk müze olma özelliğini taşıyan Ma ...

Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi’ni 3 ayda 11 bin kişi ziyaret etti!
  • 31.07.2012 07:36

Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi’ni 3 ayda 11 bin kişi ziyaret etti!

Nisan 2012’de kapılarını açan ve ‘bir romandan esinlenerek yapılan ilk müze’ olm ...